Cum trăiesc copiii oligarhilor ruși!

Pe Instagram a apărut contul RichRussianKids, numele autorului fiind anonim. Acesta publică imagini din viața „copiilor de aur” din Rusia. Fiecare fotografie este însoțită și de câte un comentariu arogant. Autorul le aduce aminte fanilor că așa viață nu-și poate permite fiecare.

separator

bhdtr

dtr

fgyhtg

frt

fytfy

ghytfyt

grtry

gyty

hfggfct

hftyy

hfyt

hvuy

jguy

jkhyu

jyu

jyu6

ujyty

yty

Închisoare de până la 20 de ani în Rusia, pentru soldații care dezertează în timpul operaţiunilor militare

Duma de Stat a Rusiei a adoptat un nou proiect de lege care permite ca toţi cei care trec de partea inamicului în timpul operaţiunilor militare să fie consideraţi trădători de Patrie. Pentru astfel de acţiuni se propune închisoare pe un termen de la 12 la 20 de ani.

Armata rusă susţine că retrage 10.000 de militari de la graniţa cu Ucraina

„Luând în consideraţie că armata noastră participă la operaţiuni militare în Siria şi Ucraina s-a pus întrebarea cum trebuie să fie pedepsiţi cei care trec de partea inamicului”, a spus ERNEST VALEEV, deputat.

Deputatul rus Ernest Valeev a mai adăugat că articolele actuale nu prevăd pedepse pentru astfel de acţiuni. Totodată, noul proiect de lege stabileşte până la patru ani pentru cei care fac îndemnuri publice la acţiuni împotriva securităţii Rusiei. În cazul unei cooperări secrete a cetăţenilor ruşi cu serviciile de securitate din alte ţări cei vizaţi riscă până la 20 de ani de puşcărie.

Vor scăpa de închisoare doar cei care anunţă singuri despre aceste legături. Între şapte şi 15 ani riscă mercenarii care participă la conflicte armate. Iar persoanele care îi recrutează pot sta după gratii de la 12 la 18 ani. Prevederile acestei legi vor intra în vigoare după ce documentul va fi promulgat de preşedintele Vladimir Putin.

sursa

Unele ţări europene elimină transportul gratuit pentru refugiaţii ucraineni

Unele ţări europene anulează transportul gratuit pentru refugiaţii ucraineni şi introduc tarife preferenţiale pentru călătorii, relatează publicaţia Zerkalo Nedeli.

Propunere inedită la Cluj-Napoca: transport gratuit în comun, cu biletul de  tren. Boc: Ar fi posibil abia după terminarea proiectului trenului  metropolitan - Ştiri de Cluj

Conform sursei citate, refugiaţii ucraineni nu vor mai avea parte de transport gratuit începând cu 1 iunie în Bulgaria, Cehia, Elveţia, Germania şi Polonia, transmite Adevărul.ro

În Germania, de exemplu, vor plăti 9 euro pentru un bilet care asigură acces la toate tipurile de transport urban şi la trenurile regionale. În Cehia, un abonament pentru toate tipurile de transport public va fi disponibil pentru refugiaţii ucraineni la preţul de 7 euro.

Varşovia a anunţat de asemenea eliminarea transportului public gratuit pentru refugiaţii ucraineni. În ceea ce priveşte circulaţia cu trenurile regionale şi cele internaţionale, Polonia este aşteptată să facă clarificări.

Potrivit ONU, circa opt milioane de ucraineni ar urma să-şi părăsească ţara din cauza războiului.

Televiziunile rusești critică frumusețea englezoaicelor: „N-au nicio șansă în fața refugiatelor din Ucraina! Ucrainencele sunt o armă serioasă”

Propaganda rusească a intrat într-o nouă fază, la televiziunile de stat de la Moscova ajungând să fie criticată frumusețea femeilor britanice, despre care se spune că nu au „nicio șansă” în fața refugiatelor din Ucraina.

Într-o emisiune difuzată de televiziunea Rossiya-1 zilele trecute, invitații au comentat un caz prezentat de tabloidul britanic The Daily Mirror al unui cuplu din Marea Britanie care a găzduit o refugiată ucraineancă, bărbatul părăsindu-și partenera și cei doi copii pentru aceasta după 10 zile. (în imagine bărbatul, alături de soția sa britanică)

„În ceea ce privește livrările directe, lăsați-mă să pun așa problema, da, livrările de refugiați în Europa. Este un lucru cu adevărat interesant. Tocmai ați furnizat exemple din Anglia. Apropo, fata care l-a înhățat pe băiatul din această familie este doar începutul!”, afirmă unul dintre invitați, deputatul Alexei Juravliov.

„Și, judecând după cum arată [refugiata], artileria grea nici n-a sosit încă. Va fi adusă și artileria grea! Și ce vor face englezii?! Nu au pe nimeni care să fie măcar apropiată [ca frumusețe]! Fetele ucrainence sunt frumoase!”, continuă Juravliov, membru al partidului naționalist Rodina (Patria).

Deputatul spune apoi că este momentul ca premierul britanic Boris Johnson să fie izolat. „Știți, în Anglia nimeni nu va putea rezista [ucrainencelor], uitându-se la fetele locale”, susține el, adăugând că englezoaicele nu s-ar spăla pe dinți și că ar fi susceptibile să contracteze variola maimuței.

„Fetele din Ucraina sunt o armă serioasă! Sunt sigur că Marea Britanie trebuie să se gândească serios la asta”, concluzionează el.

Marea Britanie, o țintă predilectă a propagandei Kremlinului

Țara condusă de premierul Boris Johnson a devenit o țintă favorită a atacurilor oficialilor și televiziunilor din Rusia din cauza sprijinului puternic acordat de Londra Ucrainei și sancțiunilor impuse oligarhilor ruși.

În unul din cele mai cunoscute exemple, Dmitri Kiseliov, supranumit „cel mai toxic propagandist al Kremlinului, afirma la începutul lunii mai că Rusia poate scufunda „pentru totdeauna” Insulele Britanice folosind vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon și că Marea Britanie ar fi transformată într-un „deșert radioactiv”.

„Explozia acestei torpile termonucleare în dreptul coastei Marii Britanii va cauza un val tsunami gigantic de până la 500 de metri înălțime. Un astfel de baraj poartă de asemenea pe cont propriu doze extreme de radiații”, explica prezentatorul TV rus.

În cel mai recent exemplu, deputatul Yuri Șvitkin din partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin afirma într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile televiziunii Al Jazeera că Rusia poate distruge Marea Britanie în „două minute”.

„De asta au nevoie? Lăsați-i să răspundă ei la întrebare. Are nevoie poporul britanic de asta? Are nevoie poporul american de asta? Ca să nu mai vorbim de oamenii ce trăiesc în Europa”, afirma deputatul rus.

El a subliniat însă că Rusia face „tot ce-i stă în putință” pentru a nu se ajunge la o astfel de situație.

sursa

9 aranjări originale pentru părul lung!
Articolul anterior
Antonia este din nou însărcinată!
Articolul următor