Vedeta, în vârstă de 43 de ani, vrea să-și „repare” bustul. Din cauza alăptatului, acesteia i s-a lăsat un sân. Cristina Spătar a suportat două intervenții chirurgicale în această zonă a corpului, iar acum medicul îi recomandă să-și mai facă una.
Vedeta a născut doi copii şi a alăptat, astfel că sânii ei s-au lăsat şi sunt prea distanţaţi. În plus, unul dintre aceştia este mai lăsat decât celălalt.
„Am auzit foarte des că la 10 ani se schimbă proteza la sâni şi că e bine să previi o situaţie neplăcută. Am alăptat mai mult cu sânul drept. De asta am sânul uşor mai lăsat. Ambii copii au supt de la el. Cred că nu sunt singura mămică căreia i s-a întâmplat chestia asta. La al doilea sân adormeau, în general amândoi copii, şi Aida, şi Albert”, a explicat Cristina în cadrul emisiunii realizată de Oana Turcu la Antena Stars.
Interpreta se gândește să-și schimbe silicoanele, să-și ridice bustul la loc, intervenție la care va fi supusă chiar luna viitoare, conform apropiaților ei, scrie wowbiz.ro.
Cum arată buncărele din Rusia a căror reactivare a fost ordonată de Kremlin
Numeroase adăposturi subterane, inclusiv unele datând de pe vremea elitelor sovietice, sunt examinate de autoritățile din Rusia în eventualitatea unor atacuri asupra teritoriului acestei țări.
Un material publicat în The Guardian relatează că, deși un atac cu rachete asupra Rusiei pare improbabil în acest moment, buncărele construite în perioada sovietică, cum ar fi cel de pe vremea lui Iosif Stalin, sunt avute în vedere pentru a fi făcute funcționale, transmite antena3.ro.
Numit popular chiar „buncărul lui Stalin”, adăpostul este localizat în orașul industrial Samara, situat în sudul Rusiei, pe malul fluviului Volga.
The Guardian a stat de vorbă cu Igor Mahtev, un istoric local care a coborât în buncăr și care a mărturisit că a fost șocat de „mărimea structurii”.
Accesul în structura subterană presupune „o intrare discretă din curtea unui teatru, coborârea mai multor scări obișnuite și o călătorie verticală mai mare de 30 de metri sub, pământ cu liftul”, a relatat Mahtev, care a vizitat obiectivul pentru prima dată în anul 2002.
Potrivit acestui localnic, multe din dotările adăpostului erau încă operaționale.
„Am fost foarte surprins de faptul că telefoanele, datând, evident, din perioada în care a fost construit buncărul, funcționau. Am reușit chiar să sun la biroul meu”, a spus el.
Un alt localnic, membru al comunității de „săpători” din Samara, care coborât în buncăr de mai multe ori, a povestit că a pătruns pe o altă cale în structura subterană, mai exact, cu ajutorul unor frânghii printr-un puț de ventilație din apropierea Pieței Kubîșev.
Există, de fapt, două structuri sub piață, un centru de comunicații și un adăpost principal, mai mare, denumit „Obiectul nr. 2”.
Martor local: „Buncărul lui Stalin, enorm, dar neîntreținut”
„Săpătorul” a descris facilitatea ca fiind enormă, dar fără funcționalitate, adăugând că nu părea să fi fost întreținută în ultimii ani. Totuși, pătrunderea în tunelurile subterane conectate la unul dintre cele mai sensibile locuri din Samara comportă riscuri.
„Toată lumea știe despre buncăr, dar poate fi încă secret și e greu spus unde este linia roșie. Trebuie să ai grijă să nu fii prins”, a estimat el, conform The Guardian.
Locația adăposturilor antiaeriene din Rusia și planurile de protecție civilă ale Rusiei în cazul unui război pe scară largă sunt considerate o chestiune de securitate națională.
„În regiunea Samara, ca urmare a instrucțiunilor președintelui rus, se desfășoară lucrări de anvergură în legătură cu structurile de protecție ale protecției civile. Orice comentarii cu privire la această categorie de structuri sunt premature înainte de finalizarea activităților”, a declarat un reprezentant local al agenției federale pentru gestionarea proprietății de stat, citat de portalul 63.ru.
La sfârșitul anului trecut, publicația The Moscow Times a relatat că patru actuali și foști oficiali ruși au confirmat faptul că au loc modernizări ale adăposturilor, la ordinul guvernului de la Moscova.
În afara adăpostului din Samara, printre cele mai cunoscute buncăre din Rusia sunt cele din capitală și din Sankt Petersburg.
Washingtonul oprește Kievul să atace Moscova
Ucraina a planificat lovituri temerare în spatele liniilor inamice iar aceste planuri i-au panicat pe oficialii americani, scrie Washington Post, care citează în acest sens documentele secrete ale Pentagonului distribuite masiv pe internet.
În februarie, cu câteva zile înaintea împlinirii unui an de la invaziei Rusiei în Ucraina, responsabilii de la Kiev erau ocupați cu elaborarea unor planuri de atac împotriva Moscovei, menționează sursa citată.
General-maiorul Kirilo Budanov, șeful Direcției de informații militare de la Kiev, și-a instruit un adjunct să se pregătească „pentru lovituri în masă pe 24 februarie”, cu tot arsenalul aflat în dotare, arată un raport clasificat al Agenției Naționale de Securitate, NSA, din Statele Unite.
Kievul ar fi luat în calcul și o acțiune subversivă cu explozibili în orașul-port Novorossiisk de la Marea Neagră – o operațiune cu valoare simbolică, dar care ar fi probat capacitatea Ucrainei de a lovi în interiorul teritoriului inamic.
La Washington, Casa Albă s-a temut că acest tip de atacuri în interiorul Rusiei ar putea antrena un răspuns disproporționat și o escaladare din partea Moscovei.
În cele din urmă, potrivit documentelor „scurse” pe internet, responsabilii ucraineni au acceptat, la cererea Washingtonului, să amâne loviturile asupra Moscovei.
Documentele conținând aceste informații fac parte dintr-un lot mai mare de materiale clasificate care ar fi fost inițial încărcate pe un server Discord de jocuri video de către un membru al Gărzii Naționale din SUA, în vârstă de 21 de ani, înainte de a ajunge pe alte rețele de socializare.
Rusia se confruntă cu un deficit record de forță de muncă
Companiile rusești dintr-o gamă largă de sectoare se confruntă cu un deficit record de personal în acest an, pe fondul declinului demografic, al exodului provocat de înrolările în armată și al pierderilor militare din Ucraina, a relatat luni cotidianul economic Kommersant, citat de The Moscow Times.
Disponibilitatea angajaților a atins cea mai scăzută valoare de când a început să se țină evidența în 1998, a precizat ziarul, citând un sondaj al Băncii Centrale în rândul angajatorilor reprezentând diverse sectoare economice, transmite g4media.ro.
Lipsa de lucrători pentru perioada ianuarie-martie 2023 a fost mai mare decât cea înregistrată în perioada octombrie-decembrie 2022.
Ratele oficiale ale șomajului din Rusia se află la minime record, în ciuda schimbărilor structurale cauzate de invadarea Ucrainei.
Unii analiști atribuie reducerea forței de muncă unei creșteri a numărului de locuri de muncă în așa-numita „economie gri” a Rusiei și exodului masiv al rușilor de anul trecut din cauza războiului din Ucraina.
Potrivit sondajului Băncii Centrale, citat de Kommersant, industriile de producție, de alimentare cu apă, de minerit, de depozitare și de transport au fost cele mai afectate de deficitul de forță de muncă.
Vânzările de mașini, comerțul cu ridicata și sectorul serviciilor au fost sectoarele cel mai puțin afectate.
Angajatorii intervievați de Banca Centrală au menționat indexarea salariilor și instruirea personalului ca măsuri luate pentru a rezolva această problemă.
Aceștia au declarat că se așteaptă ca angajările să revină în lunile următoare, în parte datorită unei creșteri anticipate a forței de muncă sezoniere în construcții, procesare, comerț și alte sectoare.
Însă cercetători precum cei de la Școala Superioară de Economie (HSE) din Moscova susțin că rezultatele sondajelor publice bazate pe percepție pot fi supraestimate.
Banca Centrală a Rusiei a intervievat 14.000 de angajatori din sectoarele nefinanciare pentru sondajul său de monitorizare a întreprinderilor.
Partidul de guvernământ din Africa de Sud: ,,Putin poate veni oricând”. Nu va fi arestat
Partidul Congresul Național African (ANC), aflat la conducerea Africii de Sud, a cerut ca țara, criticată încă de la începutul războiului din Ucraina pentru apropierea sa față de Moscova, să părăsească Curtea Penală Internațională (CPI), a declarat marți președintele Cyril Ramaphosa, relatează AFP.
În martie, CPI cu sediul la Haga a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru crima de război de „deportare” a copiilor ucraineni, transmite hotnews.ro.
Pretoria urmează să găzduiască al 14-lea summit Brics în august – un grup de țări care reunește Africa de Sud, Brazilia, China, India și Rusia. În calitate de membru al CPI, țara ar trebui teoretic să-l aresteze pe președintele rus dacă acesta intră pe teritoriul său.
„Partidul de guvernământ s-a hotărât, considerând prudent ca Africa de Sud să se retragă din CPI”, a declarat Ramaphosa într-o conferință de presă după vizita președintelui finlandez Sauli Niinistö. Congresul Național African (ANC) s-a reunit în weekend.
Întrebarea dacă Africa de Sud îl va aresta pe Putin este „în studiu”, a adăugat șeful statului.
„Putin poate veni în această țară oricând”, a declarat secretarul general al ANC, Fikile Mbalula, într-o conferință de presă mai devreme. „CPI nu servește intereselor tuturor, ci ale câtorva”, a adăugat el.
Curtea Penală Internațională tratează „inechitabil” unele țări, consideră Ramaphosa
Potrivit lui Ramaphosa, decizia ANC în favoarea retragerii din CPI a fost luată „în mare măsură” din cauza a ceea ce este considerat drept tratament inechitabil al unor țări de către instanță.
„Ne-am dori ca această problemă a tratamentului inechitabil să fie discutată în mod corespunzător, dar între timp partidul de guvernământ a decis din nou că ar trebui o retragere”, a spus Ramaphosa.
Africa de Sud dorea deja să se retragă din CPI în 2016, după o vizită a fostului președinte sudanez Omar al-Bashir. Pretoria refuzase să-l aresteze pe acesta din urmă, care a obiectul unui mandat de arestare din partea Curții.
Africa de Sud ar trebui să îl aresteze pe Putin
Rusia nu este membră a CPI şi este puţin probabil ca Vladimir Putin să sfârşească în viitorul apropiat judecat de aceasta. Însă mandatul emis pe numele său înseamnă că el ar putea fi arestat şi trimis la Haga dacă se va deplasa în orice stat membru al CPI.
CPI a mai emis de asemenea un mandat de arestare pe numele Mariei Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile omului, în baza aceloraşi acuzaţii.
Africa de Sud este criticată de la începutul războiului în Ucraina pentru apropierea sa de Moscova. Pretoria afirmă că respectă o poziţie „neutră” şi refuză să se alăture apelurilor ţărilor occidentale de a condamna Rusia, explicând că vrea să favorizeze dialogul între beligeranţi.
Africa de Sud a găzduit în februarie exerciţii navale cu Rusia şi China în largul coastelor sale.
Legăturile între Africa de Sud şi Rusia datează din perioada apartheidului, Kremlinul sprijinind Congresul Naţional African (ANC) în lupta împotriva regimului rasist.
Mandatul de arestare emis de CPI a zdruncinat scena politică în Africa de Sud. Primul partid al opoziţiei, Alianţa Democratică (DA), a cerut ca Vladimir Putin să fie arestat, solicitând CPI să forţeze mâna guvernului sud-african.