Directorul televiziunii naționale din Ucraina a demisionat! Nu va putea fi organizat Eurovision 2017

Directorul general al companiei naţionale de televiziune din Ucraina a demisionat în contextul în care problemele financiare prin care trece țara împiedică organizarea ediției din 2017 a concursului Eurovision.

separator
uuuuu
„Suntem disperaţi. Nu vom putea să organizăm Eurovision în 2017”, a declarat Zurab Alasania.

Potrivit b1.ro, într-un interviu acordat pentru ziarului online „Ukrainskaya Pradva”, acesta a explicat că principalul motiv pentru care a ales să demisioneze este subfinanţarea companiei pe care o conducea și care este un radiodifuzor partener al Eurovision.

Pentru organizarea competiției muzicale este nevoie de peste 40 de milioane de euro, iar Executivul ucrainean acceptă să ofere mai puțin de şapte milioane de euro. Demisia acestuia a fost acceptată de Guvernul de la Kiev.

La rândul lor, reprezentanții European Broadcasting Union, care organizează Eurovisionul au transmis că sunt conștienți de situația Ucrainei și că fac tot posibilul pentru a ajuta autoritățile să organizeze cea de-a 62-a ediție a competiției.

Ediția din 2017 a Eurovisionului ar trebui să se desfășoare pe 9, 11 şi 13 mai. Concursul din acest an a fost câștigat de cântăreaţa Jamala, reprezentanta Ucrainei.

alte Articole interesante
unicamd