Cu câteva zile în urmă, campionul la patinaj artistic postase o fotografie de după intervenția chirurgicală la coloana vertebrală, pe care a suportat-o într-o clinică din Israel.
Acum, acesta se reîntoarce acasă alături de soția sa. Desigur, pe Evghenii îl așteaptă alte proceduri complicate de recuperare și reabilitare, dar faptul că se poate mișca și merge fără durere este o mare realizare.
Cel mai mare parc de aventuri s-a deschis la granița cu Republica Moldova
Astăzi a fost inaugurat cel mai mare parc de aventură din sud-estul ţării, la Galaţi. În primele ore de la deschidere, traseele şi tirolienele au fost încercate de micii vizitatori. Printre ei, copii ucraineni refugiaţi, dar şi copii din centrele de plasament, aflaţi pentru prima dată într-un astfel de loc.
Odată echipaţi, cei mici au intrat pe trasee: preferatele lor au fost desigur tirolienele. Curajoşi, nu au dat înapoi nici de la cele mai înalte. 15 trasee pe o suprafaţă de 8 hectare, asta face ca acest parc să fie cel mai mare din regiunea de sud-est a ţării, transmite observatornews.ro.
În ziua deschiderii, parcul a oferit o adevărată aventură pentru copilaşii din centrele de plasament din oraş. Mai ales că majoritatea păşeau pentru prima dată în viaţă într-un astfel de loc. Şi copiii refugiaţilor ucraineni au venit astăzi la distracţie.
„Cum ţi se pare?
Foarte frumos. Interesant. Şi greu.
Greu de făcut, nu?
Este, este. Trebuie să gândeşti.”
„Dacă aici e greu, nici nu vreau să mă gândesc la cel albastru, roşu.
Ce culoare are ăsta?
Verde. Deci e aşa, mediu.”
Cât costă intrarea pentru adulţi şi copii
Cel mai greu dintre trasee s-a dovedit cel negru. Nimeni nu s-a încumetat astăzi să-l parcurgă.
Loredana, membru: De preferat ar fi parcurs mai multe trasee, să fii destul de atletic, condiţie bună, echipament bun pentru că trebuie să ai foarte bună stabilitate pe picioare. Să n-ai frică de înălţime deoarece e la 8 metri înălţime.
Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi: El este deschis de miercuri până duminică, lunea şi marţea este închis. Iar miercurea şi joia sunt tarife pentru copii de 25 de roni (100 de lei moldovenești), 30 de roni (120 de lei moldovenești) pentru adulţi, iar vinerea, sâmbăta şi duminică, 30 de roni (120 de lei moldovenești) pentru copii şi taie 40 de roni (160 de lei moldovenești) pentru adulţi.
Aflat în mijlocul pădurii Gârboavele, parcul oferă celor care vin posibilitatea să viziteze şi împrejurimile. În imediata apropiere se află Grădina zoologică, muzeul pescăresc şi muzeul satului.
Ocupanții ruși mobilizează un număr mare de ,,wagneriți” pentru a lua sub control Bahmutul până pe 9 mai
Ocupanții ruși se luptă să ia sub control orașul Bahmut până pe 9 mai. Potrivit ministrului adjunct ucrainean al Apărării, Anna Malyar, rușii încearcă să implice maximal „wagneriți”, din alte direcții, în atacuri.
„Inamicul încearcă din toate puterile să ia Bahmut sub control până pe 9 mai.
Pentru a îndeplini această sarcină, ei îi trag pe wagneriți din alte direcții și îi înlocuiesc cu detașamente de asalt de parașutiști care luptă acum în direcția Bahmut”, a transmis oficialul, conform unian.net.
În același timp, luptătorii ucraineni nu permit inamicului să treacă peste apărare. În plus, focul de artilerie ucraineană a distrus locurile de depozitare a muniției Wagner.
Ocupanții încearcă să captureze orașul Bahmut încă din vara trecută, anunțând de mai multe ori retragerea Forțelor Armate ale Ucrainei din oraș.
Cu toate acestea, ocupanții nu se descurcă așa cum transmite ,,rospropaganda”. Evgeny Prigojin, liderul mercenarilor Wagner, s-a plâns ieri, 4 mai, de lipsa muniției și de pierderile colosale în rândul militanților săi. În videoclipul său, el a arătat zeci de cadavre ale mercenarilor săi și i-a blestemat pe Shoigu și Gerasimov.
În plus, ieri Prigojin a spus că din cauza penuriei de obuze, wagneriții vor fi retrași din Bahmut pe 10 mai. Cu toate acestea, experții sunt sceptici cu privire la aceste afirmații. Expertul militar Pyotr Chernik consideră că declarațiile rușilor despre retragerea din Bahmut ar trebui tratate cu multă atenție și precauție. Potrivit expertului, nu se poate avea încredere în declarațiile inamicului rus, deoarece aceasta ,,s-ar putea dovedi a fi o capcană”.
Berlinul a interzis afișarea steagurilor ucrainene, pe 8 și 9 mai. Simbolurile rusești au intrat și ele sub interdicție
Pe 8 și 9 mai, Berlinul a interzis afișarea steagurilor rusești și ucrainene lângă monumentele memoriale din Treptow, Tiergarten și Schoenholzer Heide. Potrivit Bild, este interzisă purtarea de uniforme militare, medalii, simboluri V și Z, panglici de Sf. Gheorghe și o ținută care glorifica războiul de agresivitate împotriva Ucrainei.
De asemenea, poliția a interzis interpretarea și cântatul de muzică de marșuri în rusă/ucraineană, în special melodia „Священная война”.
„Dar mai presus de toate, steaguri cu referințe rusești sau ucrainene, din Belarus, Cecenia, precum și fotografii ale șefilor de stat respectivi, adică „Putin și Co”, scrie ziarul. Excepție fac steagurile de pe coroane și buchete, care vor fi așezate la memoriale. De asemenea, interdicțiile nu se aplică delegațiilor diplomatice și veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.