Evghenii Plushenko și Iana Rudkovskaia și-au schimbat numele!

Cunoscutul sportiv a vorbit despre noul nume de familie al său și al soției sale după ce a fost în Cuba, la fashion show-ul Chanel Cruise Cuba 20016/17.

separator

Evghenii a povestit pe un site de socializare momentul ciudat și amuzant care li s-a întâmplat la sosire:

„Am sosit în Cuba! În Uniunea Sovietică… și acolo ne întâlnesc cu o tăbliță pe care numele noastre erau scrise diferit: Luchenko și Rudoskaya- asta-i tare!”

Rusia va confisca marile companii străine care vor să plece din țară

Rusia se pregătește să adopte o lege nouă care le-ar permite autorităților să preia controlul filialelor locale ale companiilor străine care se retrag de pe piața rusească după ce Moscova a fost sancționată pentru invadarea Ucrainei, informează Reuters, ceea ce va complica plecarea firmelor care ar putea să înregistreze mari pierderi financiare.

Power and myth of the Kremlin | Culture | Arts, music and lifestyle  reporting from Germany | DW | 11.04.2022

Legea confiscării proprietății investitorilor străini, care ar putea intra în vigoare în următoarele săptămâni, va permite Rusiei să intervină acolo unde consideră că există un pericol pentru industrie și pentru locurile de muncă, transmite digi24.ro.

Adoptarea noii legi vine după un exod al companiilor din Occident, precum Starbucks și McDonald’s și va pune presiune și mai mare pe cele care încă nu s-au retras din Rusia.

Grupul bancar UniCredit, Raiffeisen, IKEA și Burger King sunt doar câteva din sutele de firme străine care încă operează în Rusia.

Proiectul de lege deschide calea pentru Rusia să desemneze administratori care să preia controlul companiilor deținute de străini proveniți din state pe care Moscova le-a declarat „neprietenoase” și care vor să părăsească Rusia pe măsură ce războiul din Ucraina îngroapă tot mai adânc economia rusă.

Kremlinul le consideră de obicei „neprietenoase” pe toate țările care au impus sancțiuni economice împotriva Moscovei, ceea ce face ca orice companie din Uniunea Europeană și din SUA să fie expuse riscului confiscării activelor pe care le dețin în Rusia.

Plecarea firmelor occidentale i-a înfuriat pe politicienii ruși

Prăbușirea economiei ruse, tot mai ruptă de restul lumii din cauza sancțiunilor occidentale, a împins țara înspre o recesiune alimentată de o inflație de două cifre.

Comisia Europeană a propus miercuri să interzică orice formă de evitare a sancțiunilor impuse Rusiei, ceea ce va permite guvernelor statelor UE să confiște bunurile companiilor și persoanelor care se fac vinovate de această infracțiune.

Plecarea firmelor occidentale i-a înfuriat pe politicienii ruși.

Fostul președinte Dmitri Medvedev, care este acum președintele adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, este unul dintre cei mai înverșunați critici ai companiilor străine care au părăsit țara, despre care a spus că sunt „inamici care încearcă acum să ne limiteze dezvoltarea și să ne distrugă viețile”.

Rusia ar putea să își instaleze administratorii la conducerea firmelor unde cel puțin 25% din acțiuni sunt deținute de țări străine „neprietenoase”, conform noului proiect de lege.

„Rusia nu mai prezintă interes pentru investitori”

Administratorii desemnați de stat vor avea dreptul să vândă activele confiscate, în timp ce foștii proprietari nu vor mai avea voie să facă afaceri în Rusia.

Proiectul de lege a trecut săptămâna aceasta de o primă citire în camera inferioară a parlamentului, Duma, și urmează să mai fie revizuită de două ori înainte ca Putin să o promulge. Întreg procesul ar putea dura câteva săptămâni.

„Rusia este deja izolată și nu mai prezintă interes pentru investitori”, a explicat Michael Loewy de la Federația Industriilor Austriece. „Legea asta nu poate decât să înrăutățească lucrurile”.

Închisoare de până la 20 de ani în Rusia, pentru soldații care dezertează în timpul operaţiunilor militare

Duma de Stat a Rusiei a adoptat un nou proiect de lege care permite ca toţi cei care trec de partea inamicului în timpul operaţiunilor militare să fie consideraţi trădători de Patrie. Pentru astfel de acţiuni se propune închisoare pe un termen de la 12 la 20 de ani.

Armata rusă susţine că retrage 10.000 de militari de la graniţa cu Ucraina

„Luând în consideraţie că armata noastră participă la operaţiuni militare în Siria şi Ucraina s-a pus întrebarea cum trebuie să fie pedepsiţi cei care trec de partea inamicului”, a spus ERNEST VALEEV, deputat.

Deputatul rus Ernest Valeev a mai adăugat că articolele actuale nu prevăd pedepse pentru astfel de acţiuni. Totodată, noul proiect de lege stabileşte până la patru ani pentru cei care fac îndemnuri publice la acţiuni împotriva securităţii Rusiei. În cazul unei cooperări secrete a cetăţenilor ruşi cu serviciile de securitate din alte ţări cei vizaţi riscă până la 20 de ani de puşcărie.

Vor scăpa de închisoare doar cei care anunţă singuri despre aceste legături. Între şapte şi 15 ani riscă mercenarii care participă la conflicte armate. Iar persoanele care îi recrutează pot sta după gratii de la 12 la 18 ani. Prevederile acestei legi vor intra în vigoare după ce documentul va fi promulgat de preşedintele Vladimir Putin.

sursa

Unele ţări europene elimină transportul gratuit pentru refugiaţii ucraineni

Unele ţări europene anulează transportul gratuit pentru refugiaţii ucraineni şi introduc tarife preferenţiale pentru călătorii, relatează publicaţia Zerkalo Nedeli.

Propunere inedită la Cluj-Napoca: transport gratuit în comun, cu biletul de  tren. Boc: Ar fi posibil abia după terminarea proiectului trenului  metropolitan - Ştiri de Cluj

Conform sursei citate, refugiaţii ucraineni nu vor mai avea parte de transport gratuit începând cu 1 iunie în Bulgaria, Cehia, Elveţia, Germania şi Polonia, transmite Adevărul.ro

În Germania, de exemplu, vor plăti 9 euro pentru un bilet care asigură acces la toate tipurile de transport urban şi la trenurile regionale. În Cehia, un abonament pentru toate tipurile de transport public va fi disponibil pentru refugiaţii ucraineni la preţul de 7 euro.

Varşovia a anunţat de asemenea eliminarea transportului public gratuit pentru refugiaţii ucraineni. În ceea ce priveşte circulaţia cu trenurile regionale şi cele internaţionale, Polonia este aşteptată să facă clarificări.

Potrivit ONU, circa opt milioane de ucraineni ar urma să-şi părăsească ţara din cauza războiului.

Primul Workshop din Chişinău la care sunt invitaţi şi bărbaţii!
Articolul anterior
ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produselor sale
Articolul următor