Familia actorului Florin Piersic este în doliu! Iată care este motivul

Momentele grele pentru familia actorului Florin Piersic! Tatiana Iekel, prima soție a lui Florin Piersic și mama lui Florin Piersic Jr. s-a stins din viață. Actrița avea 84 de ani, informează Teatrul Mic din București, într-un comunicat publicat de agerpres.ro.

separator
tatiana-iekel-a-murit-cine-a-fost-prima-sotie-a-lui-florin-piersic-si-mama-lui-florin-piersic-jr-450230

Tatiana Iekel s-a născut la 10 octombrie 1932 la Iași, oraș în care mama sa a fost actriță la Teatrul Național. A absolvit în 1952 Institutul de Artă Cinematografică, București. După absolvirea facultății, a urcat pe scena de spectacole a Teatrului ‘Constantin Nottara’ (actualul Teatru Mic), unde a jucat până când a ieșit la pensie.

Actrița s-a remarcat în peste 70 de roluri, în piese precum: ,,Vicleniile lui Scapin” de Moliere, ,,Pluralul englezesc” de Alan Ayckbourn, ,,Niște țărani” de Dinu Săraru, ,,Politica” de Theodor Mazilu, ,,Richard al III-lea” de Shakespeare, ,,Trestia gânditoare” de Theodor Mănescu, ,,Romanță târzie” de Peter Turrini, ,,Aventura unei arhive” de Theodor Mănescu, ,,Ana-Lia” de Dina Cocea, ,,Cercul” de Arthur Schnitzler.

În 2005, a jucat într-o compoziție remarcabilă, în piesa ,,Cum gândește Amy” de David Hare. În același an a jucat în filmul ,,Fix alert”, în regia fiului său, Florin Piersic Jr.

Din filmografia sa amintim: ‘Marele singuratic’ (r. Iulian Mihu, 1976), ‘Mai presus de orice’ (r. N. Mărgineanu și Dan Pița, 1978), ‘Cine mă strigă?’ (r. Letiția Popa, 1979), scurtmetrajul ‘Advertising’ (r. Florin Piersic Jr., 2004), ‘Cars’ (r. John Lasseter, 2006), ‘Schimb valutar’ (r. Nicolae Mărgineanu, 2008), ‘Pickpocket’ (r. Florin Piersic Jr., 2008), ‘Bani’ (2008, un lungmetraj alcătuit din 12 scurtmetraje).

În 2009, în cadrul Galei Premiilor UNITER, actrița a primit Premiul pentru întreaga activitate, iar la 19 aprilie 2010, tot în cadrul Galei UNITER, actrița a fost premiată pentru întreaga activitate.

Tatiana Iekel a fost prima soție a actorului Florin Piersic și mama actorului și regizorului Florin Piersic Jr.gdx7ufys3npa7xfa

Președintele Franței și soția sa, criticați pentru ținutele purtate la ceremonia de învestire?
Articolul anterior
Miss Moldova a fost aleasă în mare secret!
Articolul următor
Alte articole interesante