„Friends” revine pe micile ecrane curând! Vezi teaserul

Anunțul a fost făcut de televiziunea HBO, premiera fiind anunțată pentru data de 27 mai. Pe rețelele sociale a apărut și un teaser al serialului.

„Acest lucru nu se întâmplă în fiecare an. Și nici măcar la fiecare 10 sau 15 ani. Sunt atât de fericită că am avut șansa să mă reunesc cu prietenii mei. A fost mai bine ca niciodată”, a scris Courtney Cox.

 Se știe că în noua ediție au fost invitate vedete speciale, printre care: David Beckham, Reese Witherspoon, Cindy Crawford, Lady Gaga, Kit Harington, BTS și mulți alții. Este cunoscut faptul că filmările pentru episodul special al serialului a fost filmat timp de trei zile, în luna aprilie. Filmările au avut loc pe aceeași scenă pe care a fost produs serialul din 1994 până în 2004.

sursa:

sursa: dailymotion.com

Șase copii, intoxicați cu medicamente. Mama le-a dat într-o zi pastilele prescrise pentru o lună întreagă

Șase copii au luat pastile pentru tuberculoză, fără a respecta prescripţia medicului şi au ajuns la spital intoxicaţie.

Copil de doi ani, în comă la spital, după ce a fost bătut de mamă și  concubin. Femeia a spus la 112 că băiatul are o criză epileptică | Digi24

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, România, s-au sesizat din oficiu şi au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi seară, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

Procurorii au explicat că minorii nu au respectat prescripţia medicului specialist. Primarul comunei a declarat la Digi24 că mama copiilor le-a dat într-o singură zi pastilele prescrise pentru o lună întreagă.

”La data de 27.06.2023, şase persoane vătămate, minori cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, membri ai aceleiaşi familii, domiciliaţi în comuna Dragalina, jud. Călăraşi, au ingerat diverse cantităţi de pastile de Izoniadidă Atb 100mg, medicament ce le-a fost prescris de medicul specialist, iar în urma administrării medicamentelor, fără respectarea indicaţiilor din prescripţia medicală şi pe fondul nerespectării obligaţiei de supraveghere din partea părinţilor, persoanele vătămate au suferit o intoxicaţie medicamentoasă, fiindu-le pusă viaţa în primejdie”, se mai arată în comunicat.

Urmează ca procurorii să adune probe şi să tragă la răspundere persoanele vinovate în acest caz. Şase copii din judeţul Călăraşi sunt în stare gravă şi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, după ce au înghiţit medicamente, iar poliţiştii fac cercetări în acest caz. Copiii au luat un medicament pentru tuberculoză, care le-a fost prescris preventiv, dar sunt conştienţi.

Și-a recuperat inelul pierdut pe o plajă din SUA în urmă cu 51 de ani

O descoperire „miraculoasă” a unui adolescent din Point Pleasant Borough, o suburbie a orașului american New Jersey, l-a ajutat pe Jim Keelen, 70 de ani, să-și recupereze inelul de absolvire a liceului, pierdut în 1972, relatează portalul de știri Patch.

Și-a recuperat inelul pierdut pe o plajă din SUA în urmă cu 51 de ani

În acea vară, Jim Keelen tocmai absolvise liceul regional Watchung Hills (WHHRS) din Warren. A vrut să „ude” rezultatul alături de colegii de clasă, așa că au închiriat pentru petrecere un casă de vacanță, pe malul Atlanticului, la Point Pleasant Beach, transmite libertatea.ro

„Am făcut ceea ce fac copiii mici și mi-am pierdut inelul în acel weekend”, a mărturisit, autoironic, Keelen. „M-am gândit că, dacă s-a pierdut pe plajă, era muncă în zadar să încerc să-l caut”, a adăugat el. 

Anthony Dimaria-Sadorski a făcut însă o descoperire „miraculoasă”. A vrut să fotografieze apusul, în spatele casei sale de pe Cohocton Avenue.

„Dintr-odată, am zărit o piatră strălucind în lumina difuză a soarelui”, a explicat Dimaria, care, apoi, a găsit inelul. 

Văzând data de pe bijuterie, 1972 și numele liceului încrustat, adolescentul a încercat să-i găsească proprietarul. A făcut o postare pe Facebook, pe 8 iunie. În câteva minute, aceasta a fost distribuită de 30 de ori, inclusiv în grupul de absolvenți WHRHS.

Unul dintre membrii grupului l-a etichetat pe Keelen.

„O, Doamne, nu mi-a venit să cred”

„O, Doamne, nu mi-a venit să cred că a fost găsit. Părea, mai degrabă, o nebunie, dar s-a întâmplat un adevărat miracol”, a spus bărbatul.

Dimaria-Sadorski și Keelen au luat legătura, iar inelul a fost expediat și primit de proprietar pe 12 iunie.

Avea patină și era puțin îndoit, așa că Jim l-a adus la un bijutier, „pentru a șlefui piatra și a o redimensiona”.

„Îl port din nou, cu mare plăcere, l-am pierdut la doar câteva luni după ce îl primisem”.

Vladimir Putin: ,,În ultimul an, grupul Wagner a primit un miliard de dolari”

În timp ce se adresa ofițerilor de securitate implicați în lupta împotriva tentativei de revoltă a grupului paramilitar Wagner din weekend, președintele rus Vladimir Putin a declarat marți, 27 iunie, că statul și Ministerul rus al Apărării au finanțat în totalitate compania militară privată condusă și înființată de Evgheni Prigojin.

Putin has 'aggressively' tried to make China his ally because Russia is  running out of ammo in Ukraine, a White House official said

Potrivit lui Putin, statul rus a cheltuit cu organizația Wagner aproximativ 86 de miliarde de ruble (circa 1 miliard de dolari) pentru plăți de întreținere și stimulente numai în perioada cuprinsă între lunile mai 2022 și mai 2023, transmite Libertatea.

De asemenea, liderul de la Kremlin a afirmat că și compania Concord, grupul tentacular condus de Evgheni Prigojin, a primit 80 de miliarde de ruble (aproximativ 938 de milioane de dolari) de la stat.

Putin a adăugat că autoritățile ruse se ocupa de asta, atunci când a vorbit despre modul în care miliarde de ruble au fost cheltuite pentru gruparea Wagner.

„Dar sper că, prin intermediul activităților acestuia, nimeni nu a luat nimic”, a spus el. Nu a fost imediat clar dacă Putin a făcut aluzie la demararea unei investigații privind destinația fondurilor provenite de la stat.

„În ceea ce privește acest grup Wagner, știți, întotdeauna i-am tratat cu mare respect pe luptătorii și pe comandantul acestui grup. Pentru că ei chiar au dat dovadă de curaj și eroism. Soldații și ofițerii noștri din armata rusă și voluntarii au acționat în condiții de luptă cu la fel de multă dăruire, au dat și ei dovadă de eroism și sacrificiu de sine. Cei care au servit și au lucrat în această companie Wagner au fost respectați în țară”, a adăugat președintele rus.

Așezat în spatele unui birou la Kremlin, Putin a mai spus că a ținut să-și exprime recunoștința față de ofițerii ruși din domeniul securității.

„Din păcate, a trebuit să lucrați în condiții foarte dificile în timpul rebeliunii Wagner”, a adăugat liderul rus.

Declarațiile lui Putin au venit în urma unei întâlniri de marți cu militarii și cu forțele de ordine care au ajutat la stoparea revoltei grupării conduse de Prigojin.

„Într-un moment dificil pentru țară, armata Federației Ruse a stat în calea tulburărilor, al căror rezultat ar fi fost un haos”, a spus președintele rus, care s-a adresat militarilor din Piața Roșie din Moscova, din fața Catedralei Sfântul Vasile.

Putin a susținut că a fost oprit un război civil, iar munca rapidă și precisă a forțelor de securitate în timpul rebeliunii a făcut posibilă prevenirea victimelor în rândul civililor.

Însă, potrivit unor bloggeri militari ruşi, cel puţin 13 militari ruşi, posibil chiar peste 20, au fost ucişi după ce mai multe elicoptere şi un avion de recunoaştere au fost doborâte de luptătorii Wagner în timp ce aceştia înaintau către Moscova în cadrul marșului pentru dreptate demarat la ordinul lui Evgheni Prigojin.

Mai mulți moldoveni din Israel au revenit acasă noaptea trecută
Articolul anterior
Lituania donează Moldovei 11.000 doze de vaccin anti-Covid
Articolul următor