George Soros, celebrul investitor şi filantrop miliardar de 83 de ani, s-a căsătorit cu o femeie mai tânără decât el cu 41 de ani

Nunta a avut loc sâmbătă, la reşedinţa miliadarului maghiar, din New York. Soros şi Bolton şi-au unit destinele într-o ceremonie restrânsă, la care au participat apropiaţii familiei, inclusiv cei cinci copii ai miliardarului. Căsătoria a fost oficiată de un judecător federal al SUA.

separator
6bcbb72017a3d1bc98b3cef0c7fb45f8


Căsătoria a fost oficiată de un judecător federal al SUA. Pentru miliardarul maghiar de origine evreiască, care are o avere estimată la 20 miliarde de dolari, conform revistei Forbes, aceasta este cea de-a treia căsnicie, în timp ce mireasă se află la al doilea mariaj.

Deşi ceremonia a fost foarte discretă, la recepţia oferită de proaspătul cuplu la un centru de artă din apropiere, au participat peste 500 de invitaţi.

Printre numele de seamă, s-au remarcat preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, preşedintele Estoniei, Hendrik Toomas Ilves, premierul Albaniei, Edi Rama, preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, precum şi o serie de importanţi oameni politici ai Statelor Unite.

Controversatul George Soros a pus bazele primelor fonduri de investiţii în 1969, dar a rămas în istorie pentru marele său „pariu“ împotriva lirei sterline în 1992, care a reuşit să producă un puternic cutremur pe pieţele britanice. Pe Bolton a întâlnit-o la o petrecere în 2008 şi s-au logodit oficial în august 2012.

Tamiko Bolton s-a născut în California şi este fiica unei asistente şi a unui fost ofiţer de marină. A absolvit Universitatea din Utah şi are un MBA de la Universitatea din Miami. Timp de mulţi ani ea a fost consultant în domeniul educaţiei şi sănătăţii, iar ulteriora pus bazele unei companii de comercializare a vitaminelor, pe internet. Cel mai recent proiect al ei a fost dezvoltarea unei platforme online de educaţie în ceea ce priveşte yoga.

Întrebată dacă a existat un acord pre-nupţial, o sursă familiară cu aranjamentele legale ale nunţii a declarat că avocatul lui Soros, William D. Zabel, a reamintit că „Soros îşi va lăsa o mare parte din avere operelor de caritate, însă intenţionează să îi asigure un trai generos soţiei sale“.

Sursa

Vreme rea în România! De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc! Grindina a lovit deja mai multe localități

Vremea s-a schimbat în unele zone din România. De la 20 de grade Celsius, temperaturile au scăzut brusc în mai multe judeţe. Câteva localităţi din Brăila şi Bacău au fost lovite astăzi de grindină. Bucăţile de gheaţă au distrus copacii abia înfloriţi. De mâine, vremea se strică în jumătate de ţară. În Est, Vest şi Nord vor fi coduri galbene de vânt și ploi, scrie observatornews.ro.

Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00 – miercuri, ora 21.00. În documentul meteorologilor se face referire la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Cea mai mare grevă din Germania din ultimii ani, anunțată pentru luni. Transportul va fi paralizat

Milioane de oameni care fac naveta la serviciu trebuie să se aștepte luni la o paralizare a transporturilor în Germania. Atât traficul feroviar, cel cu mijloacele de transport în comun, cât și aeroporturile vor fi în mare parte în grevă la nivel federal, au anunțat atât sindicatul prestatorilor de servicii, Verdi, cât și sindicatul căilor ferate și transporturilor EVG, conform Deutsche Welle citată de radiomoldova.md.

Conflictul tarifar de la căile ferate Deutsche Bahn și din serviciile publice riscă să se transforme în cea mai mare grevă care a avut loc în Germania în ultimii ani, notează DW.

Greva va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile, porturile germane și serviciile de autostradă.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat că din cauza grevei de avertisment se vede nevoită să suspende luni în totalitate traficul feroviar pe distanțe lungi, fiindcă nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie.

Și în traficul feroviar regional și urban „trenurile nu vor circula decât prin excepție”, a comunicat compania.

Lupta pentru majorarea salariilor va afecta și mare parte din aeroporturi.

Sindicatul cere majorarea salariilor cu 10,5%, minimum cu 500 de euro lunar. EVG negociază la rândul său cu patronatul în numele a 230.000 de angajați în cadrul a 50 de companii feroviare și firme de transport în comun, și insistă asupra creșterii cu 12% a salariilor, minimum cu 650 de euro în plus pe lună.

Ofertele făcute de Deutsche Bahn și de ceilalți angajatori se rezumă la o creștere cu cinci procente a salariilor și de plăți unice de maximum 2500 de euro. Partenerii sociali se acuză reciproc de eșuarea negocierilor salariale desfășurate în lunile februarie și martie, mai scrie DW, care citeaza DPA și AFP.

Tragedie pe mare! Cel puțin 29 de migranți care încercau să ajungă în Italia au murit înecați

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, transmite Mediafax. Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.

Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC. Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Giorgia Meloni avertizează Europa că se află în pragul unei crize a refugiaților

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Lichidare de stock. Reduceri de până la 80% în magazinul My London Shop!
Articolul anterior
La 90 de ani, o bunicuță din Krasnoiarsk călătorește în toată lumea! Are 49.000 de urmăritori pe Instagram
Articolul următor