Gregorii Leps fură piese din afară!

Un fan înrăit al formației ”Coldplay” și ”Queen” îl acuză pe Gregorii Leps de plagiat.

separator
grigoriy-leps

Acesta îi aduce și argumente starului din Rusia, care confirmă faptul că cei care-i scriu piesele mai trag cu ochiul la creația trupelor legendare din Occident.

Melomanul a lăsat și un mesaj plin de sarcasm în dreptul piesei:

”Gregorii, ați ascultat vreodată piesele trupelor  ”Coldplay”, ”Queen” și a altor interpreți din străinătate?”

Occidentul nu recunoaște ”alegerile” care îl mențin pe Putin la putere. Cel puțin 80 de oameni au fost arestați la scrutin

Votul care i-a adus lui Vladimir Putin al cincilea mandat la Kremlin este criticat de oficiali din Statele Unite, Germania, Marea Britanie. Scrutinul care s-a întins pe trei zile nu a fost lipsit de incidente, scrie stirileprotv.ro.  

Cel puțin 80 de oameni au fost arestați după ce au încercat să saboteze procesul de vot în câteva secții. La Chișinău, un bărbat a încercat să incendieze secția de la ambasadă. A fost prins imediat de poliție. Bărbatul, care spune că are dublă cetățenie – rusă și moldovenească – a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Cozi au fost și la secțiile de votare deschise în Transnistria fără aprobarea Chișinăului.

Așa cum au fost îndemnați de opoziția rusă, duminică la prânz, oamenii s-au așezat la rând, pe sute de metri, în fața ambasadelor ruse din capitalele europene – „Este important să nu renunțăm la lupta noastră, chiar dacă nu putem influența cu adevărat situația din prezent„.

Procentele trasate pentru Putin nu au, desigur, nici cea mai mică legătură cu realitatea”, a declarat fostul șef de cabinet al lui Navalnîi, într-o postare pe Telegram.

Oficialii din Polonia, dar și ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron, au deplâns lipsa unor alegeri „libere şi corecte” în Rusia, iar Statele Unite au criticat desfăşurarea scrutinului în teritoriile ucrainene ocupate de Moscova.

Volodimir Zelenski: ”Nu există legitimitate în această imitaţie de alegeri şi nu poate exista. Această persoană ar trebui să fie judecată la Haga. Trebuie să ne asigurăm că se va întâmpla asta„.

În ceea ce privește operațiunile militare, rușii continuă să avanseze în sudul Ucrainei și susțin că dețin controlul asupra unei așezări din regiunea Zaporojie. Epuizate și fără muniție, trupele Kievului depind acum substanțial de drone pentru a trece la ofensivă.

În ultimele 24 de ore, Moscova a anunțat distrugerea a peste 160 de drone de atac, lansate spre ținte rusești: una dintre acestea ar fi lovit o bază militară din Transnistria și a distrus un elicopter.

Ucraina blochează tranzitul gazelor rusești spre Europa. Acordul cu Gazprom nu va fi prelungit

Ministrul ucrainean al Energiei, a confirmat că guvernul de la Kievî nu va prelungi contractul de tranzit de gaze cu compania rusă Gazprom. „Pot să confirm că nu intenționăm să semnăm niciun acord suplimentar sau să prelungim acest acord.”, a spus Herman Halushchenko, referitor la acordul cu Gazprom, scrie realitatea.net.

Herman Halushchenko a subliniat, de asemenea, că sistemul ucrainean de transport al gazelor a trecut testul de stres și este pregătit să funcționeze fără gazul rusesc.

Europa scapă de dependența rusească

Anterior, Kadri Simson, comisarul european pentru energie, a declarat că, în 2024, livrările de gaz natural lichefiat către UE vor scădea, printre altele, din cauza unei presiuni treptate asupra importatorilor de gaz rusesc din interiorul Uniunii.

„Există inițiativa RepowerEU, în cadrul căreia țările europene vor scăpa complet de gazul rusesc până în 2027, nu doar de gazul din conducte, ci de toate gazele, inclusiv de cel lichefiat”, a explicat el.

Din informațiile anterioare se cunoaște la nivelul Comisiei Europene nu au existat planuri de a stabili contacte cu Rusia pentru a extinde tranzitul gazului rusesc către țările europene prin sistemul ucrainean de transport al gazelor, luând în schimb toate măsurile necesare pentru a deveni complet independentă de gazul rusesc.

Putin a comentat, pentru prima dată, moartea lui Alexei Navalnîi

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că a susţinut ideea de a-l elibera pe liderul opoziţiei Alexei Navalnîi într-un schimb de prizonieri, cu doar câteva zile înainte ca bărbatul care a fost cel mai mare inamic al său să moară, relatează AP citat de news.ro.

În primele sale comentarii referitoare la moartea lui Navalnîi, Putin a spus despre decesul acestuia: „Se întâmplă. Nu se poate face nimic în privinţa asta. Asta e viaţa”.

Comentariile au fost neobişnuite deoarece Putin a făcut referire în mod repetat la Navalnîi pronunţându-i numele pentru prima dată în ultimii ani şi a vorbit într-o conferinţă de presă nocturnă, după alegerile prezidenţiale.

Luna trecută, aliaţii lui Navalnîi spuneau, de asemenea, că sunt în curs de desfăşurare discuţii cu oficiali ruşi şi occidentali cu privire la un schimb de prizonieri care să-l implice pe Navalnîi. Maria Pevchikh, asociata de lungă durată a politicianului, spunea că discuţiile se aflau în stadiul final cu doar câteva zile înainte de moartea bruscă şi inexplicabilă a opozantului Kremlinului într-o colonie penală din Arctica.

Ea l-a acuzat pe Putin că „s-a debarasat” de Navalnîi pentru a nu se face schimbul, dar nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale, iar acestea nu au putut fi confirmate în mod independent.

Putin a declarat luni, tot fără a oferi dovezi, că, cu câteva zile înainte de moartea lui Navalnîi, „anumiţi colegi, nu din administraţia (prezidenţială)” i-au vorbit despre „o idee de a-l schimba pe Navalnîi cu anumite persoane deţinute în penitenciare din ţări occidentale”. El a spus că a susţinut ideea.

„Credeţi sau nu, dar persoana care vorbea cu mine nici măcar nu şi-a terminat fraza când am spus: „Sunt de acord””, a declarat Putin ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist despre moartea lui Navalnîi. El a adăugat că singura sa condiţie a fost ca Navalnîi să nu se întoarcă în Rusia. „Dar, din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus Putin.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, cel mai cunoscut politician de opoziţie din Rusia, a murit luna trecută în timp ce ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzaţii de extremism pe care le-a respins ca fiind motivate politic. Aliaţii săi, membrii familiei şi oficialii occidentali au acuzat Kremlinul pentru moartea sa, acuzaţii pe care acesta le-a respins.

Apropiaţii politicianului au declarat că oficialii au trecut „cauze naturale” pe documentele care i-au fost arătate mamei lui Navalnîi atunci când a încercat să îi recupereze corpul. Pevchikh a susţinut că a existat un plan de schimb al lui Navalnîi şi a doi cetăţeni americani deţinuţi în Rusia cu Vadim Krasikov. Acesta ispăşea o condamnare pe viaţă în Germania pentru uciderea în 2019, la Berlin, a lui Zelimkhan „Tornike” Khangoshvili, un cetăţean georgian de origine cecenă în vârstă de 40 de ani. Judecătorii germani au declarat că Krasikov a acţionat la ordinul autorităţilor ruse.

Ea nu i-a identificat pe cetăţenii americani care ar fi făcut parte din înţelegere. În Rusia se află mai mulţi în custodie, printre care Evan Gershkovich, reporter al Wall Street Journal, arestat pentru spionaj, şi Paul Whelan, un director în domeniul securităţii corporative din Michigan, condamnat pentru spionaj şi care execută o lungă pedeapsă cu închisoarea. Aceştia şi guvernul american contestă acuzaţiile care li se aduc.

Oficialii germani au refuzat să comenteze atunci când au fost întrebaţi dacă a existat vreun efort din partea Rusiei de a-l schimba pe Krasikov.

Navalnîi era încarcerat din ianuarie 2021, când s-a întors la Moscova din proprie iniţiativă după ce s-a recuperat în Germania în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic pentru care a dat vina pe Kremlin. El a fost imediat arestat. Kremlinul a negat cu vehemenţă că s-ar afla în spatele otrăvirii.

O moldoveancă a primit titlul „Miss Sunshine”!
Articolul anterior
Cum arată soția celui mai sexy, potențial, ministru al Sănătății din România
Articolul următor