Interpreții care nu au permis de conducere!

Chiar dacă mașina nu mai este considerată un lux, ci o necesitate, unii artiști români nu au permis de conducere. Aceștia apelează, de cele mai multe ori, la taxi, colegi de breaslă, prieteni sau parteneri de viață.

separator

Matteo

Connect-R

conect

Ruby

Alex Velea

AMI și What’s Up

Daniel Buzdugan

sursa

Prăpăd într-un paradis turistic: străinii sunt evacuați din hoteluri, elefanții mor înecați

Doi elefanţi au murit înecaţi în timpul viiturilor care au lovit oraşul Chiang Mai, importantă destinaţie turistică din nordul Thailandei, a anunţat duminică un reprezentant al rezervaţiei în care trăiau animalele, scrie stirileprotv.ro.

Autorităţile locale au evacuat turiştii din hoteluri, iar magazinele din centrul oraşului au fost închise, transmite AFP.

Peste o sută de elefanţi aflaţi într-o rezervaţie afectată de inundaţiile care fac ravagii în această regiune a ţării de mai multe săptămâni au fost salvaţi vineri, în urma unei ample operaţiuni de intervenţie.

Aproximativ o sută de angajaţi şi voluntari au ajutat la mutarea celor 117 elefanţi din rezervaţia Elephant Nature Park, lângă Chiang Mai, pe un teren mai înalt, potrivit media thailandeze.

Doi elefanţi – pe nume Pang Fah Sai, de 16 ani, şi Pang Ploy Thong, de 40 de ani – au fost găsiţi morţi sâmbătă. Acesta din urmă era orb, potrivit media locale.

„Cel mai urât coşmar al meu a devenit realitate când mi-am văzut elefanţii plutind în apă”, a declarat pentru media locale Saengduean Chailert, directoarea rezervaţiei de elefanţi.

Nordul Thailandei este afectat de inundaţii devastatoare

„Nu voi mai permite niciodată una ca asta”, a spus ea, promiţând că elefanţii vor fi mutaţi pe un teren mai înalt, înainte de sosirea musonului de anul viitor.

Ucrainenii au lovit un aerodrom rusesc din Voronej

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a efectuat în comun cu Forțele de Operațiuni Speciale un atac cu drone asupra aerodromului militar Borisoglebsk din regiunea Voronej, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, potrivit unei surse din SBU, scrie adevarul.ro.

Atacul a vizat depozite rusești unde sunt stocate bombe aeriene ghidate, precum și hangare ale avioanelor de luptă Su-35 și Su-34 și depozite de combustibil.

„SBU continuă să ia măsuri active pentru a reduce capacitatea inamicului de a teroriza orașele pașnice ucrainene cu bombardiere echipate cu bombe KAB”, a spus sursa, citată de Kyiv Independent.

„Demilitarizarea aerodromurilor militare rusești va continua, deoarece inamicul nu trebuie să se simtă în largul său nici măcar pe propriul său teritoriu”, a declarat o sursă din SBU pentru Business Insider.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din satelit ce surprind consecințele atacului din noaptea de 3 octombrie.

Ministerul rus al Apărării a susținut că apărarea antiaeriană a distrus 113 drone ucrainene în cursul nopții trecute, 25 dintre ele fiind doborâte deasupra regiunii Voronej.

Un depozit de combustibil a luat foc în regiunea Perm

În regiunea Perm, rezervoare întregi de combustibil au fost cuprinse de flăcări, incendiul extinzându-se pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, potrivit Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imagini postate pe contul său oficial de Telegram prezintă pagube importante. Ministerul a declarat că se investighează cauza incendiului, dar fără a preciza legătura cu vreun atac ucrainean cu drone.

În septembrie, Ucraina a lovit mai multe depozite de muniții rusești într-o serie de atacuri cu drone, provocând pagube importante în mai multe locații. Apărarea aeriană a Rusiei a fost incapabilă să se apere în mod fiabil împotriva atacurilor în adâncime ale Kievului.

Vladimir Putin, păcălit de un important aliat

Vladimir Putin primește o lovitură importantă de la un aliat de încredere. India, una dintre cele mai mari țări din lume livrează muniție de artilerie și armament armatei ucrainene, pentru război, scrie evz.ro.

Armata rusă este lovită, de trupele ucrainene, cu proiectile de artilerie de proveniență indiană. Aliat al Kremlinului, până de curând un furnizor important de echipamente militare, India face afaceri și cu Ucraina.

Vladimir Putin este nevoit să îndure

India este unul dintre puținele state care mai cumpără cantități importante de produse petroliere din Rusia. E drept că indienii au profitat de războiul cu Ucraina și de sancțiunile impuse de țările occidentale ca să reducă prețurile de achiziție. Vladimir Putin nu a avut ce face și a fost obligat să se conformeze.

Iar acum, dictatorul de la Kremlin mai primește o lovitură și, de asemenea, nu poate face nimic. India livrează arme și muniții inamicilor ucraineni prin intermediul unor companii intermediare din Europa. Obuzele de artilerie cumpărate de la producătorii indieni, au fost trimise, mai departe, de intermediari, armatei ucrainene. Moscova a protestat, însă oficialii din New Delhi nu au intervenit să pună capăt unei afaceri atât de profitabile.

Comerțul cu arme pentru Ucraina merge înainte, ocolind restricțiile indiene pentru exportul de armament și echipament militar. Protestele de la Moscova, sunt ignorate deoarece India are ca obiectiv dezvoltarea sectorului de export cu arme. Iar Ucraina, aflată în război cu Rusia lui Vladimir Putin este un client foarte bun.

Drept urmare, de mai bine de un an, India livrează marfă către intermediarii europeni care aprovizionează armatele Kievului.

Vladimir Putin și-a pus oamenii să ridice această problemă, de cel puțin două ori în fața oficialilor indieni. Ultima oară s-a întâmplat în timpul unei întâlniri, din iulie, între ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și omologul său indian. Demersurile Moscovei nu au avut succes.

Oficialii indieni monitorizează aceste operațiuni, dar nu au luat nici o măsură pentru a limita livrările către Europa. Autoritățile de la New Delhi văd în războiul îndelungat din Europa o oportunitate pentru a-și dezvolta sectorul de export de arme.

Pe de altă parte, două surse guvernamentale indiene și alte două surse din industria de apărare susțin că livrările de muniții pentru export sunt mici. India produce o cantitate mică de proiectile care a fost trimisă Ucrainei. Este sub 1% din totalul armelor importate de Kiev pentru a-și duce războiul contra armatei lui Vladimir Putin.

Există mai multe țări europene care livrează muniții indiene în Ucraina. Italia și Republica Cehă conduc o inițiativă de aprovizionare a Kievului cu obuze de artilerie procurate din afara UE. Ucraina se confruntă cu o penurie de muniție de artilerie.

Cătălina Pînzaru: “Nu am ținut niciodată diete”. Află secretul siluetei sale!
Articolul anterior
Efectul catastrofei nucleare de la Fukushima! Japonia este invadată de flori şi fructe mutante
Articolul următor