Irina Shayk l-a părăsit pe Cristiano Ronaldo!

Despărţirea lui Cristiano Ronaldo de Irina Shayk a fost evocată tot mai mult zilele acestea de mass-media spaniolă, iar reacţiile celor doi par să confirme ce scriu ziarele. Fotbalistul a mers luni la Zurich, la gala decernării Balonului de Aur, însoţit doar de mama şi fiul său, iar în discursul de mulţumire a omis-o pe frumoasa rusoaică, potrivit romaniatv.net.

separator
10411142_10153091432822164_7305689804345680870_n

La rândul ei, aceasta a preferat să meargă în vacanţă pe o insulă exotică şi, deşi a fost foarte activă pe reţelele de socializare, postând destule poze incendiare, nu l-a amintit deloc pe Ronaldo.

10933990_10153031863919866_2247512421786519218_n 10933883_10153029585684866_400320762002873781_n

Sursa

 

Atacul asupra Kremlinului ar fi fost o înscenare

Atacul cu drone asupra Kremlinului ar fi fost organizat de Moscova pentru a-i pregăti pe ruși pentru o nouă mobilizare în masă și nu de Ucraina, așa cum acuză administrația prezidențială rusă, potrivit Institutului american pentru Studiul Războiului, scrie stirileprotv.ro.

Rusia a acuzat Ucraina că încercat să atace cu drone Kremlinul în noaptea de marți spre miercuri. Imaginile de pe rețelele de socializare arată o dronă detonând lângă un catarg de pe partea superioară a clădirii Palatului Senatului Kremlinului din Moscova, în timp ce două persoane neidentificate urcau pe cupola clădirii.

Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat „un atac terorist planificat” cu intenția de a-l asasina pe președintele rus Vladimir Putin și a clarificat că Putin nu se afla la Kremlin în momentul atacului și, prin urmare, a fost nevătămat.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele ucrainean Volodimir Zelenski, au reacționat spunând că Ucraina nu a avut nicio legătură cu acest atac.

Analiștii de la Institutul american pentru Studiu Războiului spun că „probabil Rusia a organizat acest atac într-o încercare de a-i aduce războiul acasă publicului rus și de a stabili condițiile pentru o mobilizare mai largă.”

„Mai mulți indicatori sugerează că lovitura a fost desfășurată din interior și organizată cu intenție. Autoritățile ruse au luat recent măsuri pentru a spori capacitățile interne de apărare aeriană a Rusiei, inclusiv la Moscova și, prin urmare, este extrem de puțin probabil ca două drone să fi trecut mai multe niveluri de apărare aeriană și să fi detonate sau doborâte chiar peste inima Kremlinului, într-un mod care a oferit imagini spectaculoase surprinse frumos de camere”, mai spun experții de la ISW.

Imagini geolocalizate surprinse în ianuarie 2023 arată că autoritățile ruse au amplasat sistemele de apărare antiaeriană Panțir lângă Moscova pentru crea mai multe straturi de apărare aeriană în jurul orașului.

Un atac care nu a putut fi detectat și neutralizat de de astfel de mijloace de apărare aeriană și a reușit să lovească o țintă la fel de importantă precum Kremlinul ar fi fost rușinos pentru Rusia.

„Răspunsul imediat, coerent și coordonat al Kremlinului la incident sugerează că atacul a fost pregătit intern în așa fel încât efectele sale politice preconizate depășesc rușinea (atacului)”, mai arată analiza Institutului pentru Studiul Războiului.

Expert: Dronele par de Mugin-5, de fabricație chineză

Un expert în drone crede că atacul asupra Kremlinului, pe care Moscova îl atribuie Ucrainei, a fost comis de un „operator relativ sofisticat”, nu neapărat un actor statal, care s-ar putea să fi folosit o dronă de tip Mugin-5 de fabricaţie chinezească, un echipament ce poate fi cumpărat cu mai puţin de 10.000 de dolari, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

Samuel Bendett, specialist în drone la Centrul pentru analize navale din SUA, a declarat că, judecând după înregistrarea video a celui de-al doilea raid, drona folosită „pare că avea aripi subţiri”. Acest lucru ar indica un atac din partea unui operator consacrat, deşi nu neapărat un actor de stat, care foloseşte o dronă precum Mugin-5 de fabricaţie chineză, în valoare de 9.500 de dolari.

Dronele cu aripi fixe au o rază de acţiune şi o durată de zbor mai mare decât quadcopterele simple şi ieftine, iar un aparat precum Mugin-5 poate zbura, teoretic, timp de 7 ore la o viteză de aproximativ 120 de km la oră, ceea ce face posibilă operarea pe distanţe lungi.

Analiştii au speculat, de asemenea, că drona ar putea fi o UJ-22 de fabricaţie ucraineană, care are o viteză şi o rază de acţiune similare, potrivit site-ului web al producătorului, dar scurta filmare şi dificultatea măririi la o imagine clară au făcut imposibilă orice identificare fermă.

O serie de raiduri pe teritoriul rusesc cu ajutorul dronelor au fost atribuite actorilor ucraineni sau partizanilor ruşi, inclusiv un atac de la sfârşitul lunii aprilie asupra oraşului Sevastopol din Crimeea, ocupat de Rusia, despre care surse ruseşti au declarat că a fost efectuat cu un roi de Mugin-5.

Dronele pot fi preprogramate pentru a lovi o anumită ţintă de la distanţă, dar a fost totuşi surprinzător faptul că una a putut ajunge atât de aproape de Kremlin înainte de a fi aparent doborâtă, notează The Guardian.

Eleva unui liceu a murit în urma unui infarct. Colegii sunt șocați

O elevă din clasa a XII-a din Deva, România, a murit fulgerător, în urma unui infarct. I s-ar fi făcut rău și a fost transportată la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Eleva unui liceu din Deva A MURIT, în urma unui infarct. Colegii sunt șocați: „Era lumina, rațiunea și toată iubirea lumii pentru mama și tatăl ei”

Decesul său a fost anunțat de către reprezentanții instituției de învățământ la care învăța.

„Cu multă durere în suflet dorim să-i adresăm un ultim omagiu, colegei noastre, Andra Hrubi. Niciunul dintre noi nu și-a imaginat că ne vom lua rămas bun pe vecie, n-am crezut că timpul trece pe nesimțite și că viața unui om este asemenea unei clipe, până când sufletul tău a ales să ne părăsească. Ai fost un înger încă din prima zi în care te-am cunoscut, ai reușit să arăți lumii ce e puritatea, ce înseamnă inocența, simplitatea și eleganța.

Ai trăit de mică în lumea cărților, ai avut o înclinație pentru tot ceea ce e frumos, iar în acest moment suntem convinși că acolo unde ești, îți trăiești propria poveste. Îți mulțumim pentru amintiri, clipele petrecute împreună și pentru prietenia ta sinceră. Te vom purta veșnic în inimile noastre. Rămas bun și drum lin spre Ceruri, dragă Andra! Clasa a 12-a F/S”, au transmis foștii colegi ai elevei pe pagina de Facebook a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva.

Prietenii săi povestesc că adolescenta era pasionată de citit. În ultimii ani, citise peste 400 de cărți, de pe site-ul Goodreads, iar pe canalul său de TikTok se declara „puțin obsedată de haine și cărți” și a publicat zeci de filmulețe în care prezenta cărțile pe care le citise.

„Moartea Andrei mi-a îndurerat profund sufletul și inima. Am iubit această fetiță de când am cunoscut-o. Avea visuri frumoase pe care, sunt convinsă, că inteligența, ambiția, și tenacitatea ei le împlinea. Era lumina, rațiunea și toată iubirea lumii pentru mama și tatăl ei. Lumea este astăzi mai săracă fără Andra Hrubi. Îmi vor lipsi conversațiile cu ea, îmi vor lipsi zâmbetul și sinceritatea ei, delicatețea și dârzenia ei. Era minunată, frumoasă, caldă și hotărâtă în tot ce făcea”, a transmis o fostă apropiată a elevei, potrivit Adevărul.

Charles al III-lea avea 4 ani când şi-a văzut mama încoronată regină

Avea 4 ani când a fost prima dată la o încoronare. Cea a mamei sale, Elisabeta. Charles a fost primul copil din regatul Marii Britanii care a văzut cum e făcută mama lui, regină. Arhivele păstrează imaginea unui băieţel plictisit şi prea puţin copleşit de măreţia evenimentului. După 70 de ani, istoria se repetă. Cu Charles, personaj principal, scrie Observator.

Charles al III-lea avea 4 ani când şi-a văzut mama încoronată regină

Cel mai în vârstă rege care urcă pe tronul Regatului Britanic. Deşi a vrut o ceremonie mai simplă şi mai scurtă decât a mamei sale, numai măsurile de securitate costă de cinci ori mai mult: aproape 100 de milioane de lire.

Londra, iunie 1953. Plouă de câteva zile, dar miile de oameni, veniţi din tot regatul, nu se clintesc de pe străzi. Toţi aşteaptă ziua cea mare. Ziua încoronării Reginei Elisabeta a II-a. În dimineaţa de 2 iunie, a apărut soarele. 

Charles, copil la încoronarea mamei sale, Elisabeta a II-a

Undeva, la o fereastră a palatului, un băieţel priveşte uimit tot ce se întâmpla în faţa casei lui. Şi în jurul mamei lui. Charles avea 4 ani. Primise şi el o invitaţie personalizată la marele eveniment, pe care a trebuit să o onoreze. A sosit la Westminster Abbey cu bona. După care s-a aşezat cuminte, în locul ce-i fusese special rezervat. 

Câteva fotografii document arată un băieţel plictisit de măreţia evenimentului şi deloc impresionat de cei 8.000 de invitaţi, înghesuiţi în biserica antică.

Imagine

Moment istoric, transmis live

Simpla prezență a lui Charles la încoronare a fost un moment istoric. A fost primul copil din Regatul Unit care și-a văzut mama Învestită ca suverană. Sora sa, prințesa Anne, avea doar 2 ani şi n-a avut voie la ceremonie. A stat şi ea, probabil, ca multe alte milioane de oameni, la televizor.

Ceremonia de încoronarea a mamei sale a fost prima din lume transmisă live. Singurul moment care nu s-a văzut la televizor a fost ungerea Elisabetei a II-a ca suverană, acesta fiind considerat ceva sacru. Evenimentul a înregistat un record de audienţă – numai în Marea Britanie 27 de milioane de oameni, adică trei sferturi din populaţie, l-au urmărit în direct. 

Întreaga ceremonie, care a durat 3 ore, a costat 4 milioane de dolari şi a avut nevoie de 16 luni de pregătire. 

Încoronarea regelui Charles, pe 6 mai 2023

Încoronarea lui Charles din 6 mai va respecta pas cu pas tradiţia, veche de 900 de ani, a acestui eveniment. Dar va fi o copie la scară mult redusă, mult mai modestă şi mai ieftină decât ceremonia Reginei Elisabeta. Palatul a confirmat prezenţa în catedrala Westmister Abbey a doar 2.000 de oaspeţi, iar slujba e programată să dureze o oră. 

A doua zi, pe 7 mai, la castelul Windsor va avea loc un concert, la care au confirmat prezenta nume ca Lionel Richie si Kylie Minogue. Luni, 8 mai, va fi zi de sarbatoare publică în Regat. Regele Charles îi încurajează pe oameni să se implice în diverse activităţi de voluntariat şi să se bucure de faptul că sunt împreună.

Un aliment îţi face mai rău pe vreme geroasă!
Articolul anterior
Ce purtăm anul viitor? Rochii de mireasă 2015
Articolul următor