Ivanka Trump, implicată într-un proces judiciar

Fiica Președintelui Donald Trump, Ivanka, are mari probleme cu justiția. Compania ei este acuzată de un producător italian de încălțăminte. Acesta o învinuiște pentru furt intelect, deoarece el consideră cu desăvârșire că anume compania Ivankăi Trump a plagiat un model de pantofi.

separator

BERLIN, GERMANY - APRIL 25:  Ivanka Trump, daughter of U.S. President Donald Trump, is seen on stage of the W20 conference on April 25, 2017 in Berlin, Germany. The conference, part of a series of events in connection with Germany's leadership of the G20 group of nations this year, focuses on women's empowerment, especially through entrepreneurship and the digital economy.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)


Ivanka Trump trebuie să depună mărturie într-un proces în care compania sa este acuzată că a copiat un model de încălţăminte creat de producătorul italian de încălţăminte Aquazzura.

Judecătoarea  Katherine Forrest din New York a respins cererea Ivankăi Trump de a fi scutită de la înfăţişare în acest caz, după ce a invocat că este ocupată cu responsabilităţile pe care le are la Casa Albă.

Curtea a limitat la două ore timpul pentru mărturii, iar acestea trebuie făcute la Washington, până în luna octombrie a acestui an, scrie news.ro, care citează AFP.

Aquazzura spune că Ivanka ”a copiat aproape fiecare detaliu”

Brandul de lux Aquazzura a depus anul trecut plângere împotriva lui Trump şi a fabricantului ei, Marc Fisher Footwear, pentru încălcarea drepturilor de autor, concurenţă neloială şi practici de comerţ necinstit.

Compania spune că Ivanka Trump ”a copiat aproape fiecare detaliu” a tipului de încălţăminte ”Wild Thing Shoe”, de la formă şi tocuri la franjurii care acoperă degetele.

Modelul ”Wild Thing” al Aquazzura se vinde cu 785 $

aquazzura-heels-wild-thing

Modelul ”Wild Thing” al Aquazzura a fost un succes imens în America, în rândul vedetelor. O pereche de astfel de încălţări este vândută cu 785 de dolari. Modelul lansat de Ivanka Trump, numit ”Hettie”, despre care brandul italian spune că a fost copiat, costă 145 de dolari.

Sursa

Încă un accident feroviar grav în România! O locomotivă a intrat într-un vagon cu călători la Galați. Sunt victime

Un nou accident feroviar grav in Romania. In gara Galati, o locomotiva a lovit puternic un vagon al trenului de calatori la care trebuia cuplata. Potrivit Digi24, o persoana si-ar fi pierdut viata, scrie aktual24.ro.

Directorul CFR Calatori a declarat, pentru Digi24, ca o locomotiva care urma sa fie cuplata la tren a intrat cu viteza, lovind violent un vagon.

„La data de 25 martie 2023, in jurul orei 19:19, la Gara CFR Galati a avut loc un accident feroviar, dupa ce la o locomotiva s-ar fi defectat sistemul de franare si a lovit un vagon de calatori, la trenul care se forma cu destinatia Galati – Buzau.

Sunt 4 persoane ranite, dintre acestea doi calatori, o femeie care a intrat in stop cardio respirator si un barbat care a ramas incarcerat, precum si seful de tren si mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galati si politistii din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati”, a transmis IPJ Galati.

Medicii nu au reusit sa resusciteze femeia, transmit televiziunile de stiri. Usile vagonului nu au putut fi deschise intr-o prima faza pentru evacuarea calatorilor.

Garnitura implicata in accident este trenul Galati-Marasesti.

Echipele de interventie se afla la fata locului.

Reactia Ministerului Transporturilor

„Am cerut celor de la CFR Calatori sa acorde sprijin echipajelor ISU care intervin si acorda celor raniti. In plus, am solicitat companiei sa comunice rapid informatiile relevante opiniei publice. Urmeaza o ancheta privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Calatori sa prezinte urgent explicatii si sa vina cu solutii pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete”, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ploi slabe și temperaturi generoase. Cum va fi vremea azi

Meteorologii anunță pentru astăzi, 26 martie, vreme caldă, dar cu un caracter instabil. Este posibil ca, izolat, să cadă ploi slabe. Maximele vor ajunge până la +20 grade Celsius.

În timpul nopții temperaturile vor coborî până la +4 grade.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile vremea se menține la fel.

Veste uimitoare! Au început lucrările de renovare la Circul din Chișinău

Edificiul Circului din Chișinău, aflat ani în șir în paragină, va fi renovat grație oferirii unor fonduri europene. Cu o valoare arhitecturală deosebită, Circul a fost inclus, în anul 2022, în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat, scrie jurnalist.md.

Pentru început, o compania de construcții, selectată în urma licitației lansată de PNUD, va renova acoperișul edificiului.

Lucrările de reabilitare din această primă etapă ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2023. Totodată, PNUD este în proces de selectare a companiei care va realiza lucrările de înlocuire a fațadei vitrificate a blocului principal al Circului.

Uniunea Europeană, prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, a alocat peste 1,8 mil. de euro, care au acoperit costurile pentru expertiza tehnică detaliată, pentru proiectare și pentru lucrări de reparație/conservare în prima etapă. Acestea vor împiedica degradarea clădirii Circului din cauza factorilor externi.

Costul estimat pentru finalizarea tuturor lucrărilor de conservare a întregului complex al Circului este estimat acum la peste 11 milioane de euro. Acest lucru ar putea fi realizat în viitor prin bugetul național sau finanțare suplimentară din partea partenerilor de dezvoltare.

Aliona Surdu luptă pentru viață! Are de crescut un băiețel de 5 ani
Articolul anterior
Cu inima nu te pui, efectuează o ecocardiografie!
Articolul următor