Jasmin are datorii… și nu s-a prezentat în ședința de judecată!

Interpreta a fost dată în judecată de către directorul general al unei Companii de Costrucții din Moscova. Pavel Gorbach îi cere lui Jasmin datoria în valoare de 62 milioane de ruble rusești (aproximativ 19 milioane de lei).

separator

Artista nu s-a prezentat la prima ședință, aceasta fiind amânată până în luna octombrie.

Portughezii obţin dreptul la concediu medical de scurtă durată autodeclarat prin internet sau telefon

Portughezii pot obţine începând de luni un concediu medical de trei zile printr-o simplă auto-declaraţie de boală prin internet sau telefon, o măsură care ar trebui să reducă presiunea de pe Serviciul Naţional de Sănătate, conform unui comunicat al guvernului, citat de AFP și Agerpres.

Dureri de cap dimineata | DivaHair.ro

Măsura nu va implica niciun cost pentru stat sau angajator, deoarece durata maximă de concediu corespunde perioadei de aşteptare în care salariatul nu este remunerat de serviciile de securitate socială, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Dispoziţia face parte dintr-o serie de măsuri pentru o „muncă demnă”, adoptate în februarie de parlament cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de muncă ale salariaţilor.

Reforma Codului Muncii prevede zeci de alte măsuri, cum ar fi extinderea situaţiilor ce permit telemunca sau creşterea indemnizaţiilor de disponibilizare.

Pentru a obţine unul din aceste concedii medicale de scurtă durată, limitate la două pe an, salariaţii bolnavi îşi pot justifica de acum absenţa faţă de angajator prin intermediul unei simple declaraţii pe propria răspundere pe site-ul Serviciului Naţional de Sănătate (SNS).

Unul din obiectivele acestei măsuri, care vizează orice angajat de peste 16 ani, este de a uşura viaţa utilizatorilor şi de a reduce volumul de muncă al medicilor de familie în centrele de sănătate publică, ei fiind singurii autorizaţi să acorde concediu medical.

Ministerul Sănătăţii estimează că circa 600.000 de consultaţii sunt programate anual pentru a justifica absenţe de până la trei zile.

Întreruperile de lucru online, de scurtă durată, au fost testate în timpul pandemiei de COVID-19.

Sabotaj în Rusia: Un tren care transporta combustibil a deraiat la granița cu Ucraina, după ce linia ferată a fost aruncată în aer

Un sabotaj a avut loc în regiunea Breansk, situată la granița de nord a Ucrainei, luni, 1 mai. Necunoscuți au aruncat în aer calea ferată, ceea ce a provocat deraiarea unui tren de marfă, ce transporta combustibil, anunță de guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz.

„În districtul Unets, un dispozitiv exploziv neidentificat a detonat calea ferată Breansk-Unecha de 136 km, provocând deraiarea unei locomotive de marfă. Nu au fost victime. Traficul pe această porțiune a fost oprit”, a informat oficialul.

Astfel, potrivit presei ruse, trenul cu 60 de vagoane transporta produse petroliere și cherestea. Un incendiu a izbucnit la locul exploziei. Potrivit jurnaliştilor, 7-8 vagoane s-au răsturnat. Serviciile de urgență sunt la fața locului.

sursa: www.timpul.md

O femeie și-a vândut casa pentru a-i da 100.000 de dolari unui bărbat de pe facebook care ,,s-a îndrăgostit” de ea

O femeie de 75 de ani, din Georgia, Statele Unite, și-a vândut casa ca să-i dea aproape 100.000 de dolari unui bărbat de pe Facebook care a păcălit-o că s-a îndrăgostit de ea. Poliția a spus că femeia, a cărei identitate nu a fost făcută publică, a început să vorbească cu bărbatul pe platforma socială în luna martie, relatează Insider, citează digi24.ro.

Când relația dintre cei doi a început să devină „serioasă”, bărbatul a început să-i ceară bani. Flatată că un bărbat s-a îndrăgostit de ea, bătrâna n-a stat prea mult pe gânduri și și-a vândut casa. În total, femeia i-a trimis escrocului aproximativ 95.000 de dolari, cea mai mare parte a sumei provenind din vânzarea casei. Ea i-a expediat banii cash prin firme de curierat, în ciuda faptului că nu s-au întâlnit niciodată în persoană, la o adresă din Nebraska. După ce a primit banii, bărbatul a întrerupt orice comunicare cu bătrâna, iar aceasta și-a dat seama că a fost păcălită și s-a dus la poliție.

Anchetatorii fac acum investigații în vederea identificării escrocului. Înșelătoriile de acest gen sunt tot mai întâlnite în SUA. Numai în ultimul an, americanii au pierdut 1,3 miliarde de dolari din cauza escrocilor sentimentali de pe rețelele sociale. În general, aceștia vizează persoane singure cărora le acordă timp și construiesc relații virtuale, apoi sub viverse pretexte cer bani.

Sandwich-uri cu ton
Articolul anterior
Un doctor din Filipine a găsit leacul pentru diabet. Se prepară în mai puţin de cinci minute
Articolul următor