Leonardo DiCaprio a ratat din nou Oscarul!

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar a avut loc în această noapte la Dolby Theatre din Los Angeles. Cea mai râvnită statuetă,  pentru cel mai bun film i-a revenit peliculei „12 years a Slave”, în timp ce „Gravity”, de Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, la cea de-a 86-a gală a premiilor acordate de Academia de film americană.

separator
86th Annual Academy Awards - Show

Milioane de fani însă sperau până în ultima clipă ca Leonardo DiCaprio să primească în sfârşit Oscarul. Însă, cursa a fost extrem de strânsa în acest an, cu interpretări formidabile din partea tuturor nominalizaţilor. Cel care a triumfat a fost Matthew McConaughey, pentru Dallas Buyers Club.

10002934_779565312071223_280383424_n

Pe Twitter, fanii au luat foc după ce şi în acest an, Leonardo DiCaprio a ratat statueta de Aur. El a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol principal în The Wolf of Wall Street.

1957485_779567392071015_1482389632_n

Iată lista completă a câştigătorilor celei de-a 86-a ediţii a premiilor Oscar:

Cel mai bun film: „12 Years a Slave”, de Steve McQueen

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Gravity”)

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Cate Blanchett („Blue Jasmine”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto („Dallas Buyers Club”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”)

Cel mai bun film străin: „The Great Beauty/ La grande bellezza”, de Paolo Sorrentino (Italia)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Frozen”, de Chris Buck, Jennifer Lee şi Peter Del Vecho

Cea mai bună regie artistică: Catherine Martin şi Beverley Dunn, pentru „The Great Gatsby”

Cel mai bun scenariu adaptat: John Ridley, pentru „12 Years a Slave”

Cel mai bun scenariu original: Spike Jonze, pentru „Her”

Cea mai bună imagine: Emmanuel Lubezki, pentru „Gravity”

Cel mai bun montaj: Alfonso Cuarón şi Mark Sanger, pentru „Gravity”

Cea mai bună coloană sonoră: Steven Price, pentru „Gravity”

Cel mai bun cântec: „Let It Go” din „Frozen” – muzica şi versurile de Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez

Cel mai bun montaj de sunet: Glenn Freemantle, pentru „Gravity”

Cel mai bun mixaj de sunet: Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead şi Chris Munro, pentru „Gravity”

Cele mai bune efecte vizuale: Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk şi Neil Corbould, pentru „Gravity”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: Adruitha Lee şi Robin Mathews, pentru „Dallas Buyers Club”

Cele mai bune costume: Catherine Martin, pentru „The Great Gatsby”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Mr. Hublot” (Laurent Witz şi Alexandre Espigares)

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Helium” (Anders Walter şi Kim Magnusson)

Cel mai bun lungmetraj documentar: „20 Feet from Stardom” (Morgan Neville, Gil Friesen şi Caitrin Rogers)

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The Lady in Number 6: Music Saved My Life” (Malcolm Clarke şi Nicholas Reed)

86th Annual Academy Awards - Press Room 86th Annual Academy Awards - Show 86th Annual Academy Awards - Show 86th Annual Academy Awards - Press Room matthew
oscars_2014_-kristen-anderson-lopezrobert-lopez-_650_36

Sursa

Interceptare SBU: Comandanții ruși se plâng că militarii nu vor să lupte la Harkov

Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat convorbiri telefonice între comandanții ruși în care aceștia se plâng că subalternii lor refuză să intre în luptă pe frontul din Ucraina, relatează Ukrainska Pravda citată de HotNews.

Unități întregi refuză să continue ofensiva. Acest lucru ar fi dovedit de o nouă conversație telefonică între ocupanți, care a fost interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

„Din nou un rebel, la naiba! După cum am înțeles, personalul militar… toată lumea. Aproape toți!”, se aude un comandant rus spunând. 

De altfel, informațiile că există mulți militari ruși care refuză să intre în lupte sau să continue lupta nu apar pentru prima dată.

Institutul pentru Studiul Războiului a scris, într-o evaluare de pe 9 aprilie, că peste 80% din personalul din unele unități rusești nespecificate, implicate anterior în operațiuni de luptă, refuză să se întoarcă pe front.

Într-o postare pe Telegram, pe 18 mai Serviciul ucrainean de informații a spus că mai multe unități ale Regimentului 70 Gărzi Motorizate au refuzat în mod deschis să ia parte la război și au cerut să fie readuse în zonele în care sunt desfășurate în mod normal.

Mai mult, Serviciul ucrainean de informații a spus că militarii cei mai necooperanți sunt „trimiși în cea mai periculoasă zonă a frontului în speranța că vor fi uciși rapid”.

Săptămâna aceasta și militari ai republicii separatiste Donețk din estul Ucrainei au înregistrat un mesaj video în care afirmă că refuză să meargă să lupte în Luhansk, cealaltă regiune separatistă pro-rusă din Donbas, spunând că nu vor să fie „carne de tun”.

,,Cadoul” lăsat de un soldat rus într-o locuință pe care a jefuit-o în Irpin

Un soldat rus care a participat la jefuirea unei locuințe din Irpin în timpul luptelor pentru orașul ucrainean a fost identificat după ce acesta și-a făcut o fotografie cu un aparat Polaroid pe care a lăsat-o proprietarilor.

Situația a fost prezentată de vicepremierul și ministrul ucrainean al Digitalizării Mihailo Fedorov pe pagina sa de Twitter, acesta relatând că o femeie, probabil proprietara locuinței, a găsit sub covor fotografia făcută de soldatul rus.

El spune că ucrainenilor le-a luat „un minut” să îl identifice pe militarul Rusiei cu ajutorul inteligenței artificiale, fiind vorba de Nikita Tretiakov, un soldat din orașul Rostov-pe-Don pe care îl descrie drept un „hoț” și „criminal de război” în vârstă de 26 de ani.

Image
Image
Image

Masacrele comise de ruși în Irpin

Deși mai puțin mediatizate comparativ cu atrocitățile comise de armata rusă la Bucha, ucrainenii acuză forțele armate ruse că au comis crime de război împotriva populației civile și în acest oraș din imediata apropiere a orașului Kiev în timpul luptelor grele duse de la sfârșitul lunii februarie până la eliberarea completă a sa pe 28 martie.

Informații despre crimele comise de armata rusă în Irpin au apărut încă de la începutul lunii martie când imagini video șocante distribuite pe platformele de socializare au arătat cum militarii Moscovei au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș, ucigând opt persoane, inclusiv o familie formată din mama, tatăl și cei doi copii ai lor.

Pe 3 aprilie, primarul orașului ucrainean a declarat într-un interviu acordat canalului Nexta că femei și fete din Irpin au fost împușcate și apoi călcate cu tancurile de soldații ruși, crimă confirmată apoi și de purtătorul de cuvânt al președintelui Volodimir Zelenski.

„Am găsit gropi comune. Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate…împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar cvili și au fost executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut suficient timp să o facă cum trebuie”, a afirmat oficialul de la Kiev.

Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, a declarat joi că procurorii ucraineni investighează aproape 14.000 de cazuri de presupuse crime de război comise de forțele ruse.

Biserica Ortodoxă Ucraineană își declară independența deplină față de Rusia

Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată până acum Moscovei, a anunțat vineri că se va rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina, declarând „independența sa deplină” față de autoritățile spirituale ruse, o inițiativă istorică, relatează AFP.

Заседание Священного синода Украинской православной церкви

„Nu suntem de acord cu Patriarhul Moscovit Kiril (…) în ceea ce privește războiul din Ucraina”, a explicat într-un comunicat de presă Biserica Ucraineană, la finalul consiliului consacrat „agresiunii” împotriva țării și care a pronunțat „deplină independență și autonomie a Bisericii Ortodoxe Ucrainene”.

„Consiliul condamnă războiul ca pe o încălcare a poruncii lui Dumnezeu „Să nu ucizi!” și exprimă condoleanțe tuturor celor care au suferit în război”, a spus biserica.

Filiala moscovită a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost până acum subordonată patriarhului rus Kirill, care și-a exprimat clar sprijinul pentru ofensiva președintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit Bisericii Ucrainei, relațiile sale cu conducerea sa din Moscova fuseseră „complicate sau inexistente” de când legea marțială a fost declarată în Ucraina.

Această inițiativă este a doua schismă ortodoxă din Ucraina în câțiva ani. O parte a Bisericii ucrainene s-a rupt deja de Moscova în 2019 din cauza rolului Kremlinului în țară.

Invazia decisă de Vladimir Putin și sprijinul lui Kirill pentru război pusese Biserica Ucraineană, încă atașată Moscovei, într-o situație din ce în ce mai insuportabilă.

Sute de preoți săi semnaseră recent o scrisoare deschisă prin care au cerut ca patriarhul Kirill să fie judecat de un tribunal religios din cauza pozițiilor sale în conflict.

Ucraina este centrală pentru Biserica Ortodoxă Rusă, dintre care unele dintre cele mai importante mănăstiri sunt situate în această țară.

sursa

Concurenţii de la “MasterChef”, înjurați și jigniți!
Articolul anterior
Bucătarul Petru Scalețchi gătește bucate de post pentru părintele Ioan Ciuntu!
Articolul următor