Maria Sharapova cu iubitul la mare! Vezi cine este fericitul!

Maria Sharapova împreună cu iubitul ei, tenismenul Grigor Dimitrov, a făcut o escapată pe plajele Mexicane. Fanii, obișnuiți să o vadă mai mult pe terenul de tenis decât înafara lui, au fost uimiți la cât de bine arată în costum de baie. Maria și Grigor formează un cuplu din 2013.

maria10072014-1
maria10072014-2
maria10072014-3
maria10072014-4
maria10072014-5

Estonia va declara Biserica Ortodoxă Rusă drept organizație teroristă

Ministerul de Interne al guvernului Estoniei va propune parlamentului ţării, să declare Patriarhia Ortodoxă de la Moscova drept organizaţie teroristă, a declarat, joi, ministrul Lauri Läänemets la postul public de televiziune, ETV.Estonia va declara Biserica Ortodoxă Rusă drept organizație teroristă

„Trebuie să înţelegem că, în prezent, Patriarhia Moscovei este subordonată lui Vladimir Putin, care, practic, dirijează activităţi teroriste în întreaga lume”, a declarat Läänemets, făcând o paralelă cu organizaţiile teroriste islamice care pretind că duc un război sfânt împotriva lumii occidentale şi a valorilor sale. El a subliniat că Parlamentul Estoniei a recunoscut deja Rusia ca stat terorist în octombrie 2022, transmite digi24.ro.„Acest lucru nu va afecta congregaţiile şi nu înseamnă că bisericile vor fi închise, dar înseamnă că legătura cu Moscova va fi tăiată”, a precizat Läänemets.Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă Estoniană a Patriarhiei Moscovei (MPEOK, care are aproximativ 100.000 de adepţi), deşi este subordonată Patriarhiei Moscovei, nu va fi desemnată ca organizaţie teroristă, a adăugat ministrul.Vorbind la o conferinţă de presă la începutul acestei săptămâni, un reprezentant al MPEOK a declarat că organizaţia nu raportează direct Patriarhiei Moscovei sau Patriarhului Kirill şi, prin urmare, nu poate fi trasă la răspundere pentru declaraţiile acestuia de susţinere în ceea ce priveşte războiul Rusiei în Ucraina, menţionează site-ul de ştiri al televiziunii estoniene.Läänemets este ministru de interne din iulie 2022 şi, în acest timp, a cerut de patru ori reprezentanţilor MPEÕK să dea socoteală cu privire la problemele de securitate.Läänemets a menţionat că există diverse congregaţii ale MPEÕK active în Estonia şi că operaţiunile lor interne nu sunt direct influenţate de Rusia, însă subordonarea bisericilor faţă de Moscova reprezintă în continuare o ameninţare la adresa securităţii Estoniei.„Trebuie să înţelegem că, dacă patriarhul Kirill este capul bisericii de la Moscova, atunci, indiferent de ceea ce se discută în congregaţiile din Estonia, mesajul său este foarte puternic şi cu siguranţă ajunge la oameni, iar pe acest lucru se bazează anumite persoane pentru acţiunile lor. (…) Avem motive să bănuim că se fac pregătiri pentru lucruri mult mai mari pentru comunitatea ortodoxă, iar acest lucru afectează şi Estonia”, a spus Läänemets.

Atentat cu bombă la Moscova

Un fost ofițer al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a fost rănit, vineri, într-un atentat cu bombă la Moscova. Acesta pleca de la locuința sa atunci când mașina lui a sărit în aer. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Atentat cu bombă la Moscova: Un fost spion ucrainean a fost rănit

Foto: digi24.ro

Serviciile ruse de intervenție spun că a fost vorba despre un dispozitiv exploziv. Fostul ofițer al serviciilor secrete ucrainene, Vassili Prozorov, a suferit răni la mâini și la picioare, dar se află în stare bună, potrivit apropiaților, care denunță un atac din partea Ucrainei, transmite digi24.ro.

Comitetul de Anchetă rus, organismul însărcinat cu realizarea cercetărilor penale, a confirmat un incident în care „un vehicul a fost avariat şi proprietarul său a fost rănit”, fără a preciza dacă într-adevăr a avut loc o explozie, au informat agenţiile de presă ruse TASS şi RIA Novosti.

A fost deschisă o anchetă şi sunt în derulare cercetări, a mai transmis comitetul.

În martie 2019, Vassili Prozorov a participat la o conferinţă de presă la Moscova, unde a fost prezentat ca un dezertor care a trecut de partea Rusiei. El a declarat apoi că a lucrat pentru SBU între 1999 şi 2018, dând asigurări că a furnizat informaţii Rusiei începând din aprilie 2014, având o „motivare ideologică”.

SBU a reacţionat susţinând că Prozorov a fost concediat în 2018 pentru lipsuri, acuzându-l mai ales că a consumat băuturi alcoolice la serviciu şi că s-a „vândut” ruşilor.

Până la momentul redactării acestei știri, Kievul nu a comentat incidentul.

De la începutul războiului în Ucraina, mai multe asasinate sau tentative de asasinat au vizat personalități de pe teritoriul rus care susțin ofensiva militară a Kremlinului.

Celebrul creator de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani

Celebrul creator de modă Roberto Cavalli a murit, vineri, la Florența. Potrivit Corriere della Sera, Cavalli avea 83 de ani și era bolnav de mai multă vreme.

Alături de el, în ultimele clipe, s-a aflat partenera sa din ultimii 15 ani, Sandra Bergman Nilsonn, cu care a avut un copil, Giorgio, transmite protv.ro.

Cavalli s-a născut la Florența la 15 noiembrie 1940. A rămas orfan de mic: tatăl său a fost ucis într-un raid nazist în piața din Castel Nuovo Sabbioni.

Acele imagini – amintirea dimineții în care l-au răpit, disperarea și durerea – îl vor marca pentru totdeauna: până la vârsta de 20 de ani, Roberto Cavalli s-a bâlbâit și a avut multe dificultăți de concentrare, dar a reușit să absolve Academia din Florența, pasionat de artă mai întâi, apoi de fotografie și, în cele din urmă, de modă.

În anii ’70 a patentat un procedeu de imprimare pe piele și a început să creeze patchwork-uri de materiale și culori. În 1970 și-a prezentat prima colecție la salonul prêt-à-porter de la Paris.

A urmat, apoi, succesul magazinului din Saint-Tropez, care avea blugi uzați și remaniați în … stilul său, unde au intrat Brigitte Bardot și Mick Jagger. Un succes.

Cavalli era bolnav de ceva timp, iar în ultimele zile starea sa se înrăutățise. Potrivit Sky Tg24, el lasă în urmă 6 copii, dintre care cel mai mic, Giorgio, are puțin peste un an.

Încă de la primele colecții, au fost multe modele care au defilat pentru el, începând de la super modelele de top Naomi Campbell și Cindy Crawford.

În 2015, designerul și-a vândut casa istorică, cedând-o unui fond de investiții, iar la scurt timp după aceea a părăsit și rolul de director de creație al brandului.

Băutură răcoritoare cu kiwi
Articolul anterior
S-a filmat în cel mai pervers videoclip de acasă. În viață însă e și mai ”criminal”! Este în stare să doarmă în saloanele de frumusețe!
Articolul următor