A murit actrița Carrie Fisher!

Actrița Carrie Fisher, cunocută pentru rolul Prințesei Leia din seria „Star Wars/ Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 60 de ani.

separator

STAR WARS CARRIE FISHER & MARK HAMILL credit: GIG

Informația a fost confirmată de familia actriței.

Vestea tragică a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al familiei:

„Cu mare tristețe, Billie Lourd anunță că mama sa mult iubită, Carrie Fisher, a murit la ora 8.55, în această dimineață. A fost iubită de întreaga lume, care îi va duce dorul profund. Întreaga noastră familie vă mulțumește tuturor pentru gândurile bune și pentru rugăciuni”, se arată în comunicatul emis, citat de Daily Mail.

Vedeta americană, în vârstă de 60 de ani, suferise un atac de cord zilele trecute în timp ce se afla în avion.

Carrie Fisher a primit îngrijiri de la o echipă de intervenție imediat după ce avionul a aterizat la Los Angeles și a fost transportată la spital. Înainte de aterizare, însă, pasagerii i-au administrat primul ajutor pentru că încetase să respire.

Ulterior fratele actriței, Todd Fisher, a declarat că medicii au reușit să o stabilizeze, dar a precizat că nu poate da alte detalii despre starea ei, informează libertatea.ro.

Carrie Fisher se întorcea din Marea Britanie, unde a fost pentru a-și promova cea mai recentă carte, ”The Princess Diarist”.

Actrița, scenarista și nuvelista Carrie Frances Fisher s-a născut pe 21 octombrie 1956 în Burbank, California. Tatăl ei e cântărețul Eddie Fisher, iar mama e actrița Debbie Reynolds. Bunicii din partea tatălui au fost emigranți evrei din Rusia.

Părinții actriței au divortat pe când ea avea 2 ani, tatăl ei căsătorindu-se destul de repede după divorț cu Elizabeth Taylor. După un an mama sa s-a recăsătorit cu Harry Karl, proprietarul unui lanț de magazine de încălțăminte.

Liceul l-a făcut în Beverly Hills, însă nu l-a terminat, preferând să-și însoțească mama prin turnee și la diverse filmări. În 1970 a jucat rolul prințesei Leia în Star Wars, rol ce i-a adus faima în lumea întreagă.

O companie străină va crește numărul de zboruri de pe Aeroportul Chișinău

Despre aceasta a anunțat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, după întîlnirea cu Michał Fijoł, Director comercial și membru al Consiliului de Administrație al LOT Polish Airlines. Dumitru Alaiba a menționat că, în plus, vor fi alocate și avioane mai mari, ceea ce va dubla numărul pasagerilor care pot zbura cu LOT din Chișinău.

Trucuri pentru achiziționarea biletelor ieftine de avion. La ce trebuie să  fiți foarte atenţi atunci când alegeți ziua plecării – Evenimentul Zilei

”Alte 4 zboruri pe săptămînă sînt în pregătire, în cazul în care va exista cerere. Potențialul maxim pentru anul 2023 este de peste 145 mii de pasageri. Asta e dublu față de anul 2022. Pe lîngă multe alte beneficii, mai multe conexiuni cu Varșovia înseamnă și mai mult business.

De asemenea am discutat și posibilitatea altor rute – spre sud. Avem un trafic stabil spre țări ca Italia și Spania. Viabilitatea comercială a acestor direcții va fi evaluată în curînd de către LOT, dar știm bine că sînt rute atractive”, a menționat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării. El a subliniat că, în curînd Aeroportul revine sub controlul statului.

”Facem tot ce putem ca să maximizăm confortul pasagerilor din și spre Chișinău, la prețuri atractive. Aeroportul Chișinău este o conexiune atît pentru cetățenii noștri, cît și pentru vecinii noștri din sudul Ucrainei, pentru care cel mai aproape aeroport este în Chișinău. Odesa, Herson, Mykolaiv, Vinița, Dnipro, și altele”, a menționat Dumitru Alaiba.

Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”

Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică.

Bogdan Aurescu a Participat la Consiliul pentru Afaceri Externe al UE |  iDevice.ro

”Această așa-numită limbă moldovenească nu există, este o construcție artificială, care a fost creată de Uniunea Sovietică și a fost folosită ulterior de Rusia în scopuri de dezinformare”, a declarat Bogdan Aurescu, înaintea reuniunii Consiliului Afacerilor Externe (CAE), potrivit Adevărul.

Ministrul a subliniat că decizia Parlamentului de la Chișinău ”restabilește adevărul istoric.”

”Ceea ce pot să vă spun este doar că, atunci când a fost luată această decizie, de către Parlamentul Republicii Moldova, care este o decizie istorică, România a salutat acest pas foarte important, pentru că restabilește adevărul istoric despre denumirea limbii oficiale în Republica Moldova și, în același timp, este un semn al maturității societății moldovenești și al aderării acesteia la valorile europene”, a adăugat acesta.

De asemenea, ministrul Aurescu a precizat că va atrage atenția în Consiliul Afaceri Externe (CAE) asupra situației din Republica Moldova și asupra necesității de a sprijini Guvernul de la Chișinău.

”Trebuie să continuăm susţinerea procesului de reformă în vederea integrării europene a ţării. Trebuie să continuăm eforturile de a stabili misiunea civilă (UE) axată pe sectorul de securitate în Republica Moldova. De asemenea, trebuie să ne continuăm eforturile de a crea un regim de sancţiuni împotriva acţiunilor de destabilizare, împotriva ordinii constituţionale şi a statului de drept, pe care le-am propus în cadrul Consiliului Afaceri Externe anterior”, a mai spus Bogdan Aurescu.

Joi, Parlamentul Republicii Moldova a votat proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei ”limba moldovenească” cu ”limba română” în toate legile țării, inclusiv în Constituţie.

În urma reacțiilor de la București, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că ”limba română ar trebui să se numească limba moldovenească, nu viceversa”.

Mandatul de arestare împotriva lui Putin nu va expira după încheierea războiului din Ucraina

Mandatul de arestare pe numele președintelui Vladimir Putin nu va expira atunci când războiul din Ucraina se va încheia, a declarat luni procurorul Curții Penale Internaționale (CPI), Karim Khan, potrivit The Guardian.

ICC judges issue arrest warrant for Putin, accuse leader of war crimes

„Nu există un termen de prescripție pentru crimele de război. Acesta este unul dintre principiile de la Nürnberg, iar indivizii – oriunde s-ar afla în lume – trebuie să realizeze că legea este prezentă și că există responsabilități care vin odată cu autoritatea”, a declarat Khan pentru BBC.

Mandatul de arestare pentru Putin și pentru comisarul său pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, va rămâne pentru tot restul vieții lor „dacă nu se vor prezenta în fața judecătorilor independenți ai tribunalului și dacă judecătorii, pe fond, vor decide să respingă un caz”, a spus el.

Khan a participat luni la o întâlnire a miniștrilor de justiție pentru a cere bani suplimentari pentru a urmări crimele de război rusești în Ucraina, inclusiv potențiala urmărire penală a lui Putin pentru că a ordonat răpirea copiilor ucraineni.

„Este într-adevăr o ocazie foarte tristă și o ocazie foarte sumbră că, pentru prima dată, judecătorii curții penale internaționale, ai oricărei instanțe, au considerat că este necesar să emită mandate împotriva unui lider și a unor înalți oficiali de stat dintr-un membru permanent al consiliul de securitate (ONU)”, a afirmat acesta.

Un complet de judecători a convenit vineri că există „motive rezonabile” pentru a crede că Putin și comisarul său pentru drepturile copiilor, Maria Lvova-Belova, poartă responsabilitatea pentru „deportarea ilegală” a copiilor ucraineni .

Într-o declarație de vineri, Khan a spus că incidentele identificate de biroul său au inclus „deportarea a sute de copii luați din orfelinate și centre de îngrijire a copiilor”.

Mulți dintre copii au fost puși spre adopție în Rusia , a spus el, adăugând că Putin a emis un decret prin care se accelerează acordarea cetățeniei ruse copiilor, făcându-i mai ușor de adoptat.

„Zic să repatriezi copiii, să înapoiezi copiii, să reunești copiii. Dacă există vreo aparență de adevăr în afirmațiile că acest lucru este de dragul copiilor, în loc să le oferiți un pașaport străin, returnați-i în țările de naționalitate”, a afirmat Khan, luni, la Londra.

Tatăl lui Ricky Martin a suferit un atac cerebral
Articolul anterior
Germania oferă Moldovei un grant de 10 milioane de euro. În ce scop vor fi folosiți banii?
Articolul următor