O poveste cutremurătoare: Modelul care și-a pierdut piciorul după utilizarea unui tampon

Este vorba de modelul Loren Wasser, în vârstă de 29 de ani, cazul căreia a făcut înconjurul lumii atunci când a suportat sindromul șocului toxic în anul 2012 după ce ar fi folosit un tampon super-plus în timpul menstruației.

separator

Lauren suține că nu lăsat tampoanele în interior mai mult de opt ore, așa cum recomandă și producătorul de tampoane. Ea susține că le-a schimbat și mai des, dar totuși a suferit simptomele infecției.Totul a început ca o simplă răceală, dar în cele din urmă fată a avut un atac de cord și a fost cuplată la un aparat de suport artificial de viață, din cauza gangrenei care s-a răspândit la ambele picioare.

Ca urmare, piciorul drept a trebuit să fie amputat de la genunchi și doar degetele picioarelor au fost îndepărtate la celălalt. Însă acum, din cauza complicațiilor, Lauren va pierdeși piciorul stâng.

„Din păcate nu mai pot face nimic. Dar pot ajuta pe alții, să nu li se întâmple acest calvar.”

Acum, Loren încearcă să caute dreptate, iar Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite la nivel legislativ este obligat să testeze produsele de igienă feminină pentru siguranța sănătății. Un caz asemănător a avut loc în 1998, când o femeie pe nume Robin Danielson a murit din cauza șocului toxic suporatat în urma utilizarea tampoanelor.Specialiștii spun că acest sindrom este de fapt o infecție bacteriană foarte rară, dar care poate pune viața în pericol. Este adesea confundată cu alte boli mai frecvente. Sindromul se dezvoltă atunci când bacteriile aparent inofensive de stafilococi și streptococi care trăiesc pe piele, intră în sânge și eliberează toxine periculoase. Simptomele includ febră, tensiune arterială scăzută, vărsături, confuzie și convulsii. Potrivit statisticilor, sindromul șocului toxic apare anual la una din 100 000 de femei.

Sursa Foto

Fostul premier al Ucrainei Iulia Timoșenko anunță când s-ar putea încheia războiul

Războiul se va termina până la finalul anului, iar Ucraina va învinge Rusia. Declarația îi aparține fostului premier ucrainean, Iulia Timoșenko, într-un interviu în exclusivitate acordat Realitatea PLUS. Supranumită Ioana D\”Arc a Ucrainei, Timoșenko a transmis și un mesaj de mulțumire românilor care i-au ajutat pe ucraineni încă de la începutul invaziei ruse. Interviul realizat de jurnaliștii Ionela Arcanu, Călin Buda și Iordache Coman va fi difuzat în integralitate în această seară, de la ora 18:00, scrie realitatea.net.

Iulia Timoșenko: Invadatorii suferă pierderi masive pe front, armata ucraineană luptă din răsputeri. Și, în ciuda intensificării luptelor în estul Ucrainei, ucrainenii au reușit să elibereze, în anul care a trecut, peste o mie de localități. Acesta este un semnal că putem și vom câștiga, într-un final, acest război. 

Ionela Arcanu: Până la final.. când se va termina războiul? Toată lumea se întreabă acest lucru.

Iulia Timoșenko: Suntem în mijlocul unei mari contraofensive a Ucrainei. În urma stabilirii mecanismului de la Rammstein, Ucraina obține noi arme, iar oficiali de rang înalt din armată ne-au spus că dacă înarmarea continuă cu volumul și viteza necesare, atunci Ucraina își va recupera teritoriile până la finalul acestui an 

Vreau să fiu foarte clară. Ucraina nu va putea rezista și continua să lupte pentru teritoriile ei, pentru independență dacă nu ar fi avut sprijinul lumii întregi, în special al Vestului, inclusiv al României, din prima zi a acestui război. Și vreau să profit de această ocazie pentru a le mulțumi românilor, guvernului român pentru că ne-ați fost alături încă de la început, în ciuda tuturor diferendelor istorice pe care le-am avut. Acum simt că suntem ca o familie. 

Rusia: Concertul lui Putin la Lujniki, în ,,onoarea” anexării Crimeei, anulat pe ultima sută de metri

Potrivit jurnaliştilor, pe 18 martie, nu va avea loc concertul grandios programat pe stadionul din Moscova. Concertul de pe stadionul Lujniki era programat să coincidă cu aniversarea anexării Crimeei.

Крымский концерт в Лужниках, Владимир Путин

Despre asta scrie canalul de Telegram Sirena.

„Din motive independente de voința noastră, pe 18 martie, la nivel de oraș, au schimbat formatul de celebrare a Zilei Reunificării Crimeei cu Rusia.

Acum clarificăm ce evenimente și unde vor fi organizate la Moscova, pentru a vă planifica ziua. Vă rugăm să rețineți că nu va fi niciun concert mare”, au spus organizatorii.

Nu mai vor în Crimeea: Rușii își rezervează masiv vacanțe de vară în Daghestan

Potrivit agenților de turism din Rusia, mai multe hoteluri populare din Daghestan au epuizat deja toate camerele pentru vară. În Federația Rusă, cererea pentru vacanțele de vară în Daghestan a crescut, motiv pentru care există dificultăți în rezervarea hotelurilor în republică. Despre aceasta relatează ,,Turdom” cu referire la agențiile de turism.

Дагестан, Махачкала, пляж, отдых, бронирование, туризм, отпуск, Россия, РФ, Крым

Faptul că vacanțele în Crimeea ocupată temporar au încetat să fie populare în rândul cetățenilor ruși a fost raportat de presa rusă încă în luna octombrie anul trecut.

Vicepreședintele Comitetului pentru Turism al Dumei de Stat, Tatiana Lobach, a menționat că, după explozia podului Kerci, nu a fost rezervată nicio cameră de hotel în Crimeea.

Oficialul leagă, de asemenea, scăderea fluxului de turiști ruși cu o serie de explozii la instalațiile militare din peninsulă, vara trecută. Potrivit Centrului pentru Rezistență Națională, în prezent autoritățile ocupante ale Federației Ruse din Crimeea întocmesc planuri de evacuare pentru angajații administrațiilor lor și familiile acestora.

Un plan similar a fost deja format în administrația de ocupație din Krasnoperekopsk, în nordul peninsulei.

Poți bea lapte dacă ești răcit?
Articolul anterior
Astăzi este marcată Ziua mondială a Alimentaţiei
Articolul următor