O poveste cutremurătoare: Modelul care și-a pierdut piciorul după utilizarea unui tampon

Este vorba de modelul Loren Wasser, în vârstă de 29 de ani, cazul căreia a făcut înconjurul lumii atunci când a suportat sindromul șocului toxic în anul 2012 după ce ar fi folosit un tampon super-plus în timpul menstruației.

separator

Lauren suține că nu lăsat tampoanele în interior mai mult de opt ore, așa cum recomandă și producătorul de tampoane. Ea susține că le-a schimbat și mai des, dar totuși a suferit simptomele infecției.Totul a început ca o simplă răceală, dar în cele din urmă fată a avut un atac de cord și a fost cuplată la un aparat de suport artificial de viață, din cauza gangrenei care s-a răspândit la ambele picioare.

Ca urmare, piciorul drept a trebuit să fie amputat de la genunchi și doar degetele picioarelor au fost îndepărtate la celălalt. Însă acum, din cauza complicațiilor, Lauren va pierdeși piciorul stâng.

„Din păcate nu mai pot face nimic. Dar pot ajuta pe alții, să nu li se întâmple acest calvar.”

Acum, Loren încearcă să caute dreptate, iar Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite la nivel legislativ este obligat să testeze produsele de igienă feminină pentru siguranța sănătății. Un caz asemănător a avut loc în 1998, când o femeie pe nume Robin Danielson a murit din cauza șocului toxic suporatat în urma utilizarea tampoanelor.Specialiștii spun că acest sindrom este de fapt o infecție bacteriană foarte rară, dar care poate pune viața în pericol. Este adesea confundată cu alte boli mai frecvente. Sindromul se dezvoltă atunci când bacteriile aparent inofensive de stafilococi și streptococi care trăiesc pe piele, intră în sânge și eliberează toxine periculoase. Simptomele includ febră, tensiune arterială scăzută, vărsături, confuzie și convulsii. Potrivit statisticilor, sindromul șocului toxic apare anual la una din 100 000 de femei.

Sursa Foto

alte Articole interesante