Partydul care dă petrecere non stop!

Lucrează 7 zile din 7 şi, totuşi, reuşesc să fie plini de energie! Carismatici, mereu pe val, indiferent de anotimp, şi unul dintre secretele succesului lor este comunicarea permanentă cu fanii! Olix şi Dan Finţescu nu fac promisiuni electorale, dar garantează distracţie maximă oriunde sunt prezenţi!

Îi auzim la radio şi, în fiecare sâmbătă, după miezul nopţii, sunt în cluburi, unde fac atmosferă cu cele mai tari mixuri transmise live pe Kiss FM! Orice sesiune plenară de partyd este importantă! Iar membrii de partyd trebuie să aibă o singură deviză ”We love to Party”!

Comuna 2

Toată vara sunteţi la mare, la Summer Kiss. Iarna – la munte, la Winter Kiss! În celelalte anotimpuri aveţi week-end-urile ocupate cu sesiuni de Partyd. Cum văd partenerele voastre un astfel de program?

Olix: Partenera mea e obişnuită deja de 3 ani cu programul meu. Uneori mă însoţeşte în deplasările din week-end, iar la munte şi la mare, la fel, mă vizitează cu mare plăcere: ea în vacanţă, eu la muncă.

Dan: Pentru mine răspunsul e simplu: nu vede nimeni, pentru că, din păcate, viaţa mea profesională agitată are un preţ asupra vieţii  personale. Cam orice parteneră am avut până acum, a cam luat-o la fugă când a văzut cât timp sunt plecat.

Parcurgeţi sute de km în ecare week-end, aveţi nopţi nedormite, iar luni vă reluaţi job-urile! Cum vă încărcaţi bateriile?

Comna 4Olix: Simplu! Încercăm să profităm la maxim de somnul din noaptea de duminică şi, în general, de orele de odihnă pe care le avem.

Dan: Şi în plus, de-a lungul timpului am dezvoltat un sistem prin care bateriile se încarcă într-un mod  miraculos, fără să aibă nevoie de prea mult somn.

Ce vă place să faceţi în timpul liber?

Dan: Să citesc şi să călătoresc. Diferenţa este că în timpul călătoriilor pe care le fac pentru Partydul Kiss FM văd foarte multe cluburi şi hoteluri, în timp ce în călătoriile pe care le fac în timpul meu liber, îmi place să mă plimb şi să vizitez foarte multe muzee, mai ales cele care au legătură cu istoria.

Olix: În timpul liber mă odihnesc, mă uit la filme, seriale, ştiri sau ies cu bicicleta prin oraş.

Care credeţi că (mai) este rolul unui DJ astăzi?

Olix: Teoretic vorbind, să pună muzica pe care oamenii vor sa o audă, în acelaşi timp să-i şi surprindă plăcut cu piese foarte noi sau cu piese diferite, pe care oamenii se aşteaptă mai puţin să le audă. Mie, cel puţin, îmi place să fac astfel de surprize.

Ce înseamnă pentru voi o sesiune de Partyd reuşită?

Olix: O sesiune de Partyd reuşită este una în care, în primul rand, vedem şi simţim că oamenii se distrează foarte bine alături de noi. Dacă cei veniţi în club alături de noi se distrează şi rămân cu noi în club până dimineaţa, atunci noi o declarăm o sesiune de Partyd reuşită!

Dan: Dacă lumea care a fost în acea noapte cu noi în club s-a distrat, atunci e una reuşită. Nu este important cât de mulţi sau puţini au fost, nu contează ce sistem de sunet avem la dispoziţie şi cât de performante sunt luminile. Important este ca lumea să danseze şi să zâmbească.

12

Care este secretul longevităţii acestui proiect?

Dan: Longevitate?! Deja?! Noi încă ne considerăm la început. Nu simţim că Partydul a rezistat mult pe piaţă, ci că mai are mult de evoluat. Sperăm să rămânem în poziţia de lideri ai party-urilor  încă mulţi ani de-acum încolo.

Olix: “Funcţionăm” de doar 4 ani în această formulă şi secretul cred că este comunicarea. Eu şi Dan vorbim între noi foarte mult şi rezolvăm şi trecem peste orice probleme care apar.

Site-urile de socializare sunt la modă iar voi aveţi zeci de mii de fani, inclusiv din Chişinău. Reuşiţi să comunicaţi permanent cu ei?

Dan: Nu zeci, ci o sută şi aproape şaptezeci de mii. Da. Site-urile de socializare permit ceea ce până la apariţia lor nu s-a putut: contactul direct între noi şi fani. De la ei aflăm o mulţime de lucruri care ne ajută (ce muzică le place, care sunt tendinţele pe care le au, preferinţele publicului, ce oraşe doresc prezenţa noastră etc) şi încercăm, pe cât posibil, să răspundem tuturor întrebărilor pe care le primim.

Olix: Zilnic postăm muzică nouă, mixuri noi sau chiar concursuri pe pagina noastră de facebook. Dar în acelaşi timp citim toate comentariile lăsate de către ei acolo şi încercăm să fim cât mai aproape de ei răspunzându-le la orice întrebări.

Fintescu 1 Fintescu 4 Olix 1

Ce pregătiţi  pentru ediţia din 21 septembrie, din Club B 68 – Chişinău!?

Olix: Multă muzică nouă, hituri actuale, dar şi multe surprize. Categoric garantăm o noapte incendiară!

Dan: Chişinăul este un loc foarte special pentru noi! Eu am şi scris pe blog despre cât de calzi şi de dornici de distracţie sunt moldovenii. Aş completa ce a spus colegul şi prietenul meu – pentru sâmbăta asta pregătim mai ales sufletele noastre, care să reacţioneze la energia celor din club. De acolo, împreună, vom petrece până dimineaţa aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată până acum.

Încep pregătirile pentru încoronarea regelui Charles

Coroana Sf. Edward, piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice, a părăsit Turnul Londrei, unde este de obicei expusă publicului, pentru a fi modificată pentru încoronarea regelui Charles al III-lea, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham, scrie AFP, citat de Agerpres. Palatul Regal o descrie ca „cea mai importantă şi cea mai sacră dintre toate coroanele”, fiind şi deosebit de grea de purtat: cântăreşte mai mult de două kilograme.

Deosebit de grea de purtat – mai mult de două kilograme -, deşi a fost transformată în 1911, această coroană este „cea mai importantă şi cea mai sacră dintre toate coroanele”, conform descrierii ei făcute pe site-ul palatului regal.

Folosită doar pentru încoronări – purtată ultima dată în 1953 de regina Elisabeta a II-a -, ea a fost făcută pentru cea a lui Charles al II-lea în 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în 1649 după execuţia lui Charles I.

Această coroană din aur masiv este încrustată cu pietre semipreţioase, în special rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, care văd peste un milion de vizitatori în fiecare an.

Coroana a părăsit Turnul Londrei pentru ca „lucrările de modificare” să poată începe, potrivit Palatului Buckingham, presa evocând o redimensionare.

Fără a fi o replică exactă a coroanei medievale dispărute – despre care se ştie că ar fi aparţinut regelui Edward Confesorul (secolul al XI-lea) – are cele patru cruci, cele patru flori de crin şi două arcade.

În timpul ceremoniei, Charles al III-lea va purta şi Coroana imperială de stat

În timpul ceremoniei, Charles al III-lea va purta, de asemenea, Coroana imperială de stat pe care monarhii o poartă în mod tradiţional când ies pe uşile Westminster Abbey.

Creată pentru încoronarea regelui George al VI-lea – tatăl Elisabetei a II-a – în 1937, această coroană de ceremonial este folosită şi la deschiderea anului parlamentar.

Cântărind cu puţin peste un kilogram pentru o înălţime de 31,5 centimetri, această coroană impunătoare este încrustată cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle şi patru rubine.

Devenit rege odată cu moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, Charles, care a împlinit 74 de ani pe 14 noiembrie, va fi încoronat într-o ceremonie „îndreptată spre viitor”, fiind înrădăcinată, în acelaşi timp, ” în lunga tradiţie şi fastul monarhiei”, conform Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, încoronarea, marcată de o sărbătoare legală pe 8 mai, va fi mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în prezenţa a 8.251 de invitaţi.

sursa: www.observatornews.ro

Poliţia moravurilor din Iran a fost desfiinţată, la trei luni după moartea Mahsei Amini

Procurorul general al Iranului, Mohammad Jafar Montazeri, a anunţat că Poliţia moravurilor a fost desfiinţată de autorităţile competente, a informat duminică agenţia de presă Isna, transmite news.ro.„Poliţia moravurilor nu are nimic de-a face cu justiţia”, a spus Montazeri sâmbătă seara.

„Poliţia moravurilor nu are nimic de-a face cu justiţia şi a fost desfiinţată de cei care au creat-o”, a spus Mohammad Jafar Montazeri, sâmbătă seara, în oraşul sfânt Qom.

Numeroase demonstraţii au avut loc în ultimele săptămâni în ţară, după moartea lui Mahsa Amini, o tânără kurdă iraniană care a dispărut la trei zile după arestarea ei pentru încălcarea codului vestimentar al Republicii Islamice care obligă în special femeile să poarte vălul.

Bilanţ negru în urma protestelor: peste 300 de morţi

Numărul total al deceselor din timpul protestelor din ultima vreme a ajuns, săptămâna trecută, la 348, potrivit Harana, o agenţie pentru drepturile omului, dar cifrele sunt imposibil de verificat. Cel puţin cinci protestatari au fost până acum condamnaţi oficial la moarte, potrivit centrului media al sistemului judiciar, unul dintre ei pentru că ar fi dat foc unei clădiri guvernamentale.

Agenţiile de ştiri guvernamentale susţin că totul se transformă într-o insurecţie armată care ar fi fost pusă la cale de Occident şi Israel. Ministrul iranian de interne, Ahmad Vahiidi, a afirmat că mai mulţi presupuşi agenţi de informaţii francezi au fost arestaţi în timpul protestelor.

„Moarte dictatorului!”, „Vom lupta! Vom muri! Ne vom lua înapoi Iranul!”, au putut fi auziţi zeci de protestatari scandând în jurul unui foc de tabără pe o stradă din Teheran. 

Proteste istorice după moartea Mahsei Amini

Mahsa Amini a murit, după ce a fost reținută de Poliţia moravurilor. Ofițerii ar fi bătut-o cu un baston și ar fi lovit-o cu capul de unul dintre vehiculele lor. Poliția a declarat că nu există nicio dovadă de maltratare.

Moartea în custodie a lui Mahsa Amini după arestarea ei în Iran de către poliţia movurilor ar fi legată de o boală a creierului şi nu a fost cauzată de bătăi, potrivit unui raport medical publicat de autorităţile din Republica Islamică.

SUA: Războiul din Ucraina va avea un ”ritm redus” în următoarele luni. Ambele armate se pregătesc pentru o ofensivă, la primăvară

Ritmul luptelor din Ucraina a încetinit și probabil că se va menține la acest nivel și în următoarele luni, pe durata iernii, cred agențiile de informații americane. Totuși, nu există nicio dovadă că rezistența din partea forțelor ucrainene ar fi în scădere, a spus directoarea comunității americane de informații, Avril Haines.

Ambele tabere vor încerca să se reaprovizioneze și să se realimenteze, în perspectiva unei contraofensive la primăvară. Războiul din Ucraina se poartă deja de 9 luni, timp în care Rusia a pierdut mai mult de jumătate din teritoriile pe care l-a ocupat.

Acum, cea mai mare parte a luptelor au loc în jurul orașului Bahmut și regiunii Donețk din estul Ucrainei. Luptele au încetinit după retragerea trupelor ruse din Herson, luna trecută, a spus Haines, citată de BBC. „Observăm deja un ritm redus al conflictului și ne așteptăm să vedem același lucru în lunile următoare”, a adăugat ea. Atât armata ucraineană, cât și cea rusă vor încerca să se pregătească pentru o contraofensivă după iarnă.

„Dar suntem destul de sceptici în ceea ce privește capacitatea rușilor de a se pregăti pentru o ofensivă. Suntem optimiști în ceea ce-i privește pe ucraineni, în schimb”, a adăugat ea. Haines a mai spus că serviciile de informații americane cred că președintele rus Vladimir Putin nu are o imagine completă a provocărilor cu care se confruntă armata sa. „Vedem lipsuri de muniție, moral scăzut, probleme de aprovizionare și logistică”, a explicat ea. Luptele din Ucraina se concentrează în zona orașului Bahmut.

Forțele ruse continuă să investească o mare parte din efortul lor operațional și din puterea de foc pe care o au la dispoziție de-a lungul unei linii de front de circa 15 kilometri din jurul acestei localități, devenite principalul efort ofensiv al armatei lui Putin. Capturarea de cătra armata rusă a acestui oraș ar avea o valoarea militară limitată, dar ar reprezenta, în primul rând un obiectiv simbolic și politic pentru Rusia, se arată în evaluarea făcută de ministerul britanic al Apărării.

Nu-i da bebeluşului lapte de vacă!
Articolul anterior
Vezi cu cine s-a pupat pasional Anda Adam!
Articolul următor