Președintele Franței și soția sa, criticați pentru ținutele purtate la ceremonia de învestire?

Astăzi, 14 mai, în cadrul unui eveniment grandios, cel mai tânăr şef de stat francez, în vârstă de 39 ani, a fost învestit oficial în funția de Președinte al Franței. Ținutele purtate de Emmanuel Macron și soția sa au devenit însă subiectul zilei în presa din toată lumea, și asta pentru că cei doi soți ar fi ales, pentru ceremonia de învestire, costume ieftine și accesorii împrumutate de la casa de modă Vuitton.

separator
61885419

Presa scrie că noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a purtat la ceremonia de învestire un costum albastru de 450 euro, creat de către un producător autohton francez, prețul fiind foarte departe de cel al costumelor pe măsură, iar soția sa şi-a făcut apariţia într-o ţinută împrumutată de la Louis Vuitton, nu cumpărată.61885418Surse din anturajul noului președinte au precizat că ținuta lui Brigitte Macron, ansamblul de culoarea lavandei, o fusta scurtă și un sacou la două rânduri de nasturi, a fost ”creata special pentru această ocazie de către creatorul francez Nicolas Ghesquière de la casa Louis Vuitton. Această ținută și geanta Vuitton care o însoțește i-au fost împrumutate”, a subliniat sursa.PARIS, FRANCE - MAY 14 : New French President Emmanuel Macron's Brigitte Trogneux Macron arrives at the Elysee Palace prior to the handover ceremony in Paris, France on May 014, 2017. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency

De asemenea, Președintele Franței a ales să meargă într-un jeep militar şi nu într-o limuzină civilă, în drumul către Arcul de Triumf, unde a stat în ploaie, fără palton sau umbrelă, pentru a aduce un tribut la mormântul soldatului necunoscut, scrie protv.ro.

Potrivit presei, onestitatea se numără printre calităţile admirate de către alegătorii francezi la un preşedinte, iar la ceremonia de investire, cei doi soți ar fi demonstrat asistenţei o impresie de înaltă modestie.

61885420

Emmanuel Macron are 39 de ani și este căsătorit de aproape zece ani cu Brigitte Trogneux, profesoara sa din liceu, cu 25 de ani mai în vârstă decât acesta. Brigitte Macron are 64 de ani.

Cine ar conduce, de fapt, Rusia? „Putin este în frigider”, spune un politolog rus

Un politog rus lansează o ipoteză uimitoare. Valeri Solovei susține că Putin ar mai avea niciun control asupra Rusiei, iar „frâiele” Kremlinului ar fi ținute, de fapt, de 20 de persoane care nu s-au pus de acord cu politicile ruse. Mai mult decât atât, politologul rus Valeri Solovei menționează că atacul terorist  din centrul comercial Crocus de lângă Moscova ar fi urmarea neînțelegerilor de la Kremlin, scrie evz.ro.

„Acum se desfășoară o luptă foarte intensă în Rusia, invizibilă pentru majoritatea lumii. Și mă aștept la o criză politică serioasă în țară. În ceea ce privește consecințele ei, va fi comparabilă și poate chiar depăși criza de la sfârșitul anului 1991 – începutul anului 1992”, a prezis politologul Solovei, în cadrul podcastului realizat de Alexander Demchenko, public  pe canalul You Tube „Visiting Gordon”.

Solovei susține că prețedintele Rusiei, Vladimir Putin, este ”încă în frigider”, iar în locul lui vedem o sosie, pe nume Evgheni Vasilevici, care nu controlează niciun proces în țară, ci joacă exclusiv rolul unei păpuși care vorbește.

Acesta este un tâmplar originar din Belarus, care încearcă să vorbească ca Putin și să-i imite obiceiurile, dar o face foarte prost”, a spus Solovei.

Aceasta este o diferență izbitoare de comportament, iar diferența de voce este vizibilă. În plus, sosia este cu 8-10 ani mai tânără și este într-o formă fizică mult mai bună. El este, de asemenea, mai înalt decât originalul. Acest lucru este vizibil, s-a exprimat politologul Valeri Solovei, conform sursei menționate.

În opinia lui Solovei, „puterea supremă” din Rusia este deținută, la acest moment, de Secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova, care își dorește înlăturarea regimului Putin cât mai repede posibil.

„Conducătorul suprem al Federației Ruse de astăzi este Patrușev Sr (Secretarul Consiliului de Securitate. Vrea să legitimeze puterea în țară, așa că a elaborat un plan clar pentru acest an: mai întâi își numește fiul ca prim-ministru, iar apoi după „demisia lui Putin” îl pune pe scaunul prezidențial. Totul părea clar dinainte și dintr-o dată au început conflictele, așa că planul lui Patrușev a fost pus în pericol”, a menționat politologul Valeri Solovei.

Familia regală a Marii Britanii, lovită de probleme

Cu Kate Middleton și Regele Charles bolnavi, familia regală britanică pare că își pierde din putere.

Familia regală britanică se află într-o adevărată criză

Kate, în vârstă de 42 de ani, a anunțat vineri că a fost diagnosticată cu cancer și că urmează un tratament de chimioterapie. Charles, în vârstă de 75 de ani, a declarat în februarie că are cancer și că se va retrage temporar din îndatoririle cu caracter public, scrie evz.ro.

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, nu mai reprezintă interesele familiei regale din 2020.

Cele mai recente anunțuri lasă familia regală într-o situație vulnerabilă. Monarhia este acum redusă la câteva persoane care încă „lucrează”.

Majoritatea au între 70 și 80 de ani, ceea ce înseamnă că sunt mai în vârstă decât vârsta de pensionare de stat din Marea Britanie, care este de 66 de ani.

Kate și Charles se concentrează asupra sănătății lor

Prințul William, în vârstă de 41 de ani, este moștenitorul tronului, dar își reduce din îndatoriri pentru a-și susține soția.

William, Prinț de Wales, este următorul în linia de succesiune la tronul britanic, urmat de copiii săi.

William a continuat în mare parte cu angajamentele regale în timpul absenței lui Kate:

„Alteța Sa Regală va continua să găsească un echilibru între susținerea soției și a familiei sale și menținerea îndatoririlor sale oficiale, așa cum a făcut de la începutul anului”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, a preluat din responsabilități în timpul absenței regelui

Camilla a făcut un pas înainte și și-a asumat o gamă mai mare de îndatoriri regale în timpul absenței regelui.

O sursă apropiată familiei, care a vorbit sub anonimat pentru The Telegraph, a declarat că ea a fost „mândră” să își asume mai multe responsabilități.

Camilla, cunoscută anterior sub numele de Ducesa de Cornwall, a devenit regină atunci când Charles a urcat pe tron la 8 septembrie 2022. Titlul ei a fost schimbat în regină după încoronarea sa în mai 2023.

Prințul Edward, în vârstă de 60 de ani, o sprijină pe Camilla

Edward, în vârstă de 60 de ani, este cel mai tânăr frate al regelui. El a moștenit titlul de Duce de Edinburgh în 2023. Acesta a fost deținut anterior de tatăl său, prințul Philip.

Edward este căsătorit cu Sophie, ducesă de Edinburgh, și au împreună doi copii.

Edward a participat la diverse angajamente publice în luna martie. A făcut o vizită în Uganda în numele Fundației și Asociației The Duke of Edinburgh’s International Award.

Soția lui Edward, Sophie, este membră a familiei regale încă de la nunta lor din 1999

Sophie a lucrat în domeniul relațiilor publice, iar Edward și-a condus propria companie de producție până în 2002. Atunci au anunțat că se vor implica mai mult în familia regală, pentru a o sprijini pe regina Elisabeta a II-a în anul Jubileului de Aur.

Sophie susține 70 de organizații de caritate și organizații, potrivit biografiei sale de pe site-ul regal. Cauzele pe care le susține se concentrează pe bunăstarea copiilor și a tinerilor, și pe egalitatea pentru femei.

Ea a moștenit titlul de Ducesă de Edinburgh atunci când Edward a fost numit duce în 2023.

Prințesa Anne, în vârstă de 73 de ani, este una dintre cele mai ocupate persoane din familia regală

Anne este singura soră a lui Charles. Ea este adesea creditată ca fiind una dintre cele mai muncitoare persoane din familia regală.

În 2023, ea a efectuat 457 angajamente, cele mai multe din familia regală, potrivit The Telegraph.

Deși discretă, Anne a avut un rol cheie după ce mama ei, Elisabeta a II-a, a murit în 2022. Ea a însoțit sicriul în timp ce acesta a călătorit de la Castelul Balmoral la Edinburgh, iar mai târziu la Windsor, Anglia,  pentru înmormântare.

Prințul Richard, în vârstă de 79 de ani, ocupă un rang inferior în linia de succesiune din familia regală

Prințul Richard, Duce de Gloucester, este văr cu Elisabeta a II-a. El este asociat cu 150 de organizații de caritate și fundații, în centrul atenției fiind veteranii și problemele umanitare. De asemenea, el a ținut locul la evenimente recente, inclusiv la slujba de Ziua Commonwealth-ului din martie și la slujba de comemorare a regelui Constantin al Greciei din februarie.

Richard nu figurează pe pagina de succesiune a site-ului regal, care enumeră cei 24 de adulți și copii apropiați de tron.

La fel ca soțul ei, Birgitte, ducesă de Gloucester, în vârstă de 77 de ani, păstrează o prezență scăzută în spațiul public.

Birgitte, Ducesa de Gloucester, 76 de ani, s-a născut în Danemarca și s-a mutat în Marea Britanie pentru a urma cursurile școlii din Cambridge, unde l-a cunoscut pe Prințul Richard. Ei s-au căsătorit pe 8 iulie 1972.

Ea susține peste 60 de organizații din domeniul artelor, armatei, sportului, sănătății și educației.

Prințul Edward, Duce de Kent, în vârstă de 88 de ani, este cel mai în vârstă membru regal în activitate

Prințul Edward a fost văr primar atât cu regina Elisabeta, cât și cu prințul Philip. A devenit cel mai în vârstă membru regal în activitate după ce regina a murit la vârsta de 96 de ani.

Se pare că avea o relație apropiată cu Elisabeta. La Jubileul de Platină al monarhului din 2022, el a fost singurul membru regal care a însoțit-o pe Majestatea Sa în timpul apariției sale.

Munca lui Richard pentru monarhie a început după ce s-a retras din armata britanică în 1976, la vârsta de 41 de ani.

Prințesa Alexandra, în vârstă de 87 de ani, este sora Prințului Edward, Duce de Kent. La momentul nașterii sale, în 1936, ea era a șasea în linia de succesiune la tron. În prezent, ea se află pe locul 57 în linie.

Prăbușirea podului din Baltimore. Explicațiile neașteptate ale specialiștilor

Prăbușirea podului Francis Scott Key a șocat mulți oameni. E o priveliște greu de suportat, de aceea s-au căutat imediat explicații. Podul era un reper arhitectural îndelung apreciat. Am văzut o prăbușire spectaculoasă după ce a fost lovit de nava de containere Dali, pavilion Singapore. Incidentul a atras atenția experților în inginerie civilă, care au judecat exclusiv cauzele și consecințele acestui dezastru, scrie evz.ro.

Profesorul Nii Attoh-Okine, președinte al departamentului de inginerie civilă și de mediu la Universitatea din Maryland, subliniază vulnerabilitatea structurală a podului în fața unui astfel de impact. „Orice pod s-ar fi aflat în pericol serios în urma unei coliziuni de acest tip,” afirmă Attoh-Okine. Evidențiind astfel fragilitatea inerentă a infrastructurilor suspendate în fața unor forțe uriașe, scrie USA Today.

Nava uriașă se deplasa prin apă mult mai încet decât s-ar deplasa în largul mării. Dar chiar și la viteză redusă, o navă de aproape 300 de metri se mișcă cu o inerție enormă, a spus căpitanul Allan Post, de la Academia Maritimă Texas A&M din Galveston.

Schimbă direcția încet. Pe măsură ce corpul navei se deplasează într-un canal îngust, forțe puternice de suptie o pot redirecționa din dedesubt. În spații închise, un echipaj va ține ambele ancore pregătite pentru a fi lansate.

Dar o navă de 95.000 de tone − goală − nu poate pur și simplu să fie pusă în marșarier.

„O navă care călătorește astfel,” a spus Post, „ar putea avea nevoie de câteva mile înainte să se oprească complet. Este vorba de scara acestor vase pe care oamenii nu o înțeleg pe deplin.”

Prăbușirea podului, explicată

Benjamin W. Schafer, profesor de inginerie civilă la Universitatea Johns Hopkins, oferă o perspectivă detaliată asupra modului în care podurile sunt proiectate să disipeze sarcinile – prin transferul greutății vehiculelor către coloane sau piloni. Totuși, când pilonul lovit de Dali a fost eliminat, integritatea structurală a întregului pod a fost compromisă. Schafer descrie cum, „urmărind cadru cu cadru în matrerialul video, poți vedea eliminarea suportului, iar apoi, întreaga structură se prăbușește ca un corp rigid.”

Deschis în 1977 și având o lungime de 1.6 mile, podul Francis Scott Key era cel de-al treilea cel mai lung pod din lume cu o structură continuă din grinzi. Gestiona zilnic un flux de aproximativ 33.000 de vehicule. Această prăbușire scoate în evidență vulnerabilitatea podurilor de acest tip în fața accidentelor majore. Ridică și semne de întrebare asupra rezistenței infrastructurilor similare.

Nu a fost o problemă de structură

În plus, Schafer și Attoh-Okine semnalează că eșecurile catastrofale ale podurilor proiectate similar în trecut au provenit adesea din probleme interne ale structurii. Dar, în acest caz, proiectarea și construcția podului pare să nu fi jucat un rol semnificativ în prăbușire. Aceștia pun accent pe nevoia de reconsiderare a măsurilor de siguranță și de reziliență structurală în fața unor astfel de evenimente neașteptate.

Impactul pe termen lung al prăbușirii asupra traficului maritim și vehicular de-a lungul Coastei de Est este o preocupare majoră. Având în vedere că Baltimore este al 20-lea port ca activitate din națiune, cu o importanță semnificativă în comerțul auto. „O să schimbe întregul model de trafic din jurul Coastei de Est, ca un efect în cascadă,” spune Attoh-Okine. Anticipând provocările majore în redirecționarea fluxurilor de transport.

Mesajul băieților de la Sunstroke Project după ce au luat locul 3 la Eurovision!
Articolul anterior
Familia actorului Florin Piersic este în doliu! Iată care este motivul
Articolul următor