Reacţia furioasă a unui politician democrat, după anunţul lui Trump privind pauza în aplicarea tarifelor: „What the f*ck?”

Steven Horsford, ales democrat al statului Nevada în Camera Reprezentanţilor, a avut o reacție furioasă la auzirea veștii lui Trump privind suspendarea aplicării tarifelor reciproce, sugerând că a fost vorba de „manipularea pieţei”, scrie adevărul.ro

Cum să nu fie asta manipulare a pieţei?!”, l-a întrebat Horsford pe Jamieson Greer, reprezentantul Statelor Unite pentru comerţ, scrie News.ro.

De asemenea, Horsford a remarcat absența republicanilor, care părăsiseră audierea după anunțul lui Trump, „pentru că nici măcar nu vor să fie nevoiţi să apere decizia”.

Cât de lungă este pauza? Câte zile? Câte săptămâni?” l-a întrebat Horsford pe Greer.

Am înţeles că este vorba de 90 de zile, nu am vorbit cu preşedintele”, a răspuns Greer, întrerupt apoi de Horsford.

Deci, reprezentantul comercial nu a vorbit cu preşedintele Statelor Unite despre o reordonare globală a comerţului şi totuşi a anunţat-o pe un tweet? WTF, cine este la conducere?” s-a indignat Horsford.

„Se pare că şeful tău tocmai ţi-a tras preşul de sub picioare”, i-a transmis acesta lui Greer, adăugând că „nu există nicio strategie”, ci tocmai aflase „acum trei secunde”.

De asemenea, alesul din Nevada l-a întrebat de ce nu a dezvăluit mai devreme planurile de a întrerupe tarifele, la care Greer i-a răspuns că nu îşi dezvăluie „discuţiile cu preşedintele”.

Acestea sunt consecinţe reale pentru poporul american şi pentru întreprinderile mici. Am avut un grup de întreprinderi mici în biroul meu mai devreme astăzi, vorbind despre impactul acestor tarife pe aluminiu şi oţel.

Aceasta este vremea amatorilor şi trebuie să înceteze. Ce înseamnă acest lucru pentru strategia dumneavoastră de negociere? Cum vă ocupaţi de negocieri dacă preşedintele scrie pe Twitter despre asta de oriunde s-ar afla?”, i-a spus Horsford.

Greer a răspuns: „Preşedintele a fost ales şi el conduce politica comercială, iar eu îl consiliez şi îi execut politica comercială”.

Schimbul de replici tensionat al democratului a continuat apoi cu preşedintele republican al comisiei, Jason Smith.

Timpul dumneavoastră a expirat” i-a spus Smith, după ce Horsford solicitase dezbaterea pe această temă. „Şi am spus nu”, i-a răspuns Smith.

Pentru că nu vrei să aperi politica sau strategia”, a replicat Horsford înainte ca Smith să-i dea cuvântul unui alt membru al comisiei.

Horsford a putut fi auzit spunând: „Daţi-mă afară, ce aveţi de gând să faceţi?”

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri, 9 aprilie, o pauză de 90 de zile cu privire la aplicarea „taxelor reciproce” cu care a zguduit piețele lumii. Excepție de la această „îngăduință” face China, căreia îi mărește taxele la 125%.

Trump a declarat că a „autorizat o PAUZĂ de 90 de zile și un tarif reciproc substanțial redus în această perioadă, de 10%, de asemenea cu efect imediat”.  

Un oficial de top al Ucrainei vorbește în premieră despre posibile concesii teritoriale în fața Rusiei: „Pentru pace, poate fi o soluție”

Ucraina ar putea fi nevoită să renunțe la teritorii ca parte a unui acord de pace cu Rusia, pe fondul unei presiuni tot mai mari din partea președintelui Donald Trump de a accepta concesii teritoriale.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pentru BBC că unul dintre scenarii este ca Ucraina „să renunțe la teritorii”.

„Nu este corect. Dar pentru pace, pace temporară, poate că poate fi o soluție, temporară”, a declarat oficialul ucrainean care a subliniat însă că Ucraina „nu va accepta niciodată ocuparea” de către Rusia.

În prezent, Moscova controlează aproximativ 20% din teritoriul ucrainean.

Când a fost întrebat dacă Volodimir Zelenski a discutat cu el detalii despre o posibilă înțelegere cu Rusia, Vitali Klitschko a răspuns tranșant: „Nu”. El a declarat că președintele ucrainean ar putea fi forțat să adopte o „soluție dureroasă” pentru a obține pacea.

Primarul Kievului este acum unul dintre cei mai importanți politicieni ucraineni care au afirmat public că țara sa ar putea fi nevoită să cedeze teritorii, chiar dacă temporar.

Declarațiile lui Vitali pentru BBC vin în contextul în care presa a relatat despre discuții ruso-americane privind recunoașterea anexării de către Rusia a Crimeei și la câteva ore după un atac devastator cu rachete și drone rusești asupra Kievului. Acesta a fost unul dintre cele mai mortale atacuri rusești asupra capitalei ucrainene din ultimele luni.

Valul de rachete și drone explozive lansate de Rusia survine într-un moment critic pentru procesul de negociere inițiat de Donald Trump pentru a pune capăt războiului declanșat de Moscova în februarie 2022, care s-a soldat cu cel puțin zeci de mii de morți de ambele părți.

Emisarul american Steve Witkoff este așteptat la Moscova până la sfârșitul săptămânii, în timp ce Donald Trump și Volodimir Zelenski vor fi prezenți la funeraliile Papei Francisc, sâmbătă, la Roma.

Asalt surpriză, în spatele liniilor inamice din Kursk: Depășite în raport de 3 la 1, forțele speciale ucrainene susțin că au eliminat un întreg pluton nord-coreean

Forțele speciale ucrainene susțin că au eliminat un pluton de soldați nord-coreeni în timpul unor lupte corp la corp în regiunea rusă Kursk, în timpul unui atac surpriză, o ciocnire rară între trupele Kievului și cele din Phenian care luptă alături de armata rusă, potrivit publicației Defence Express, preluat de hotnews.ro

Misiunea a avut loc luna trecută, dar a fost făcută publică recent din motive de securitatea operațională, conform sursei citate.

Operațiunea transfrontalieră a fost surprinsă în imagini video înregistrate de drone și camere video de corp.

Potrivit imaginilor, cel puțin un militar ucrainean a fost rănit în timul luptelor.

Asaltul a fost efectuat de forțele speciale ucrainene din Regimentul 6 Ranger care erau depășite numeric cu 3 la 1.

O echipă de opt militari ucraineni, sprijinită de drone de recunoaștere, a descins cu un blindat Humvee, pe teritoriul inamic din Kursk.

Folosind tranșee capturate ca acoperire, trupele speciale ucrainene au intrat în luptă directă cu o unitate nord-coreeană de trei ori mai mare.

În ciuda dezavantajului numeric și a focului de artilerie, ucrainenii au menținut inițiativa și superioritatea tactică pe tot parcursul luptei, neutralizând în cele din urmă toți cei 25 de soldați nord-coreeni.

Forțele speciale ucrainene s-au retras cu succes după îndeplinirea misiunii, potrivit Defence Express.

Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

Un cetățean român a fost reținut de FSB în Rusia și este acuzat de spionaj în favoarea Ucrainei

Un cetățean al României, în vârsta de 23 de ani, a fost reținut de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) fiind acuzat de acțiuni de spionaj în favoarea Ucrainei. Potrivit unui comunicat al instituției de la Moscova, acesta a transmis informații cu privire la amplasarea unor instalații de apărare aeriană situate în orașul Soci, regiunea Krasnodar, Rusia. 

Bărbatul a depus deja mărturie, transmite agenția rusp de presă RIA Novosti, și a declarat că a văzut o unitate de apărare aeriană pe drumul de la Soci la Adler. A marcat locația pe o hartă și a trimis-o unui supraveghetor al serviciilor de informații ucrainene, pe nume Volodimir, mai scrie sursa citată.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse din Soci, regiunea Krasnodar, a reținut un cetățean român, născut în 2002, care a fost implicat în activități de informații în favoarea serviciilor speciale ale Ucrainei. S-a stabilit că, în vara anului 2024, la indicațiile serviciilor de informații ucrainene, acesta a cules și transmis informații cu privire la amplasarea unor instalații de apărare aeriană situate în orașul Soci. În schimb, serviciile speciale ale Ucrainei i-au promis cetățeanului român, la solicitarea acestuia, că îl va ajuta să părăsească în siguranță Rusia și să se alăture formațiunii de voluntari a AFU pentru a participa la ostilitățile împotriva țării noastre”, se arată într-un comunicat al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. 

În document se mai precizează că împotriva persoanei reținute a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute la articolul 276 din Codul Penal al Rusiei, „Spionaj”.

Acesta riscă pâna la 20 de închisoare. 

Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE), nu a venit cu un răspuns referitor la acest caz.

Orașele din R. Moldova vor concura pentru titlul de „Capitala Sportului”
Articolul anterior
Moldova va fi inclusă în zona Roaming at Home a Uniunii Europene
Articolul următor