S-au strâns peste 25.000 de lire sterline pentru omul străzii care a devenit erou în urma atacului din Manchester

Fapta lui Chris Parker, omul străzii care a ajutat multe persoane în urma atacului de la Manchester, a emoționat mii de oameni. Aceștia s-au mobilizat și au donat câte cât au putut. Pănă acum, oamenii au reuşit să strângă peste 25.000 de lire sterline.

separator
1

Chris Parker, în vârstă de 33 de ani, este văzut drept un ”adevărat erou” al tragediei de luni din Marea Britanie, după ce acesta a povestit cum a ţinut în braţe o femeie rănită grav la picioare şi la cap.

„M-am trezit la pământ, apoi m-am ridicat şi am început să ajut oamenii care strigau după ajutor. Erau pene şi şuruburi peste tot. Oamenii aveau găuri în spate. Nu pot să trec peste urletele pe care le tot aud şi peste miros. Miroasea a carne arsă”, spunea Parker.


După tragedia care a lovit Marea Britanie, britanicul Michael Johns a lansat o campanie de strângere de fonduri, cu scopul de a-l ajuta pe Chris Parker, scrie mediafax.ro.40b084e200000578-0-image-a-154-1495513300497

”La fel ca mulţi alţii, am fost îngrozit de veştile care au venit din Manchester. Printre detaliile care mi-au atras atenţia, se numără povestea lui Parker, care a dat dovadă de un curaj nemaiîntâlnit” a declarat Johns.

Aproximativ 300 de persoane au donat în prima oră de la lansarea campaniei, în mai puţin de 24 de ore strângându-se suma de 25.000 de lire.

Alte campanii asemănătoare au fost lansate în sprijinul unui al doilea om al străzii, devenit şi el erou, pe nume Steve. Acesta dormea lângă  Manchester Arena în seara atacului şi a povestit jurnaliştilor cum a scos ”cuie din feţele copiilor”, după ce s-a grăbit să ajungă la locul atacului.

În Marea Britanie au fost lansate şi campanii de ajutorare a familiilor victimelor, una dintre aceasta strângând 750.000 de lire sterline în câteva ore.

Moldova a fost inclusă în Top 20 de țări cu cei mai inteligenți locuitori
Articolul anterior
ProTV este obligat să achite despăgubiri morale profesoarei de la Ungheni
Articolul următor
Alte articole interesante