Scandal și la Eurovisionul din România: “Nici Loreen şi nici Conchita nu au ţipat…”

Unul dintre comentatorii Eurovisionului din România, Leonard Miron, face praf Selecția Națională Eurovision România 2015. Acesta a postat pe blogul personal o analiză amplă a pieselor din finală.

separator

Fostul prezentator tv a început cu piesa lui Temișan: E ca un şpriţ de vară, manelizantă- cum ar spune fițoșii de pe la noi. Este singura melodie latino care te face să caşti. E clar că s-a pierdut undeva programarea la transfuzia de “sangre caliente””

Despre piesa Love won’t run away , cântată de Blue Noise, Leonard spune că: “Ascultând melodia a trebuie să le explic amicilor virtuali de pe Skype cum sunt/nu sunt autostrăzile din România. Şi asta pentru că melodia seamănă cu autostrada Bucureşti-Braşov: bine pe hârtie, începe interesant dar nu duce nicăieri şi mai dai şi în gropi cu regularitate.”

Despre piesa lui Tudor Turcu, Leonard spune că: “Dacă nu citeşti cine cântă ai impresia că e un feature-ing inedit Bon Jovi cu fetele de la Tatoo. Şi Tudor joacă bine toate cele trei roluri. Ştiu că voi fi pus la zid de comunitatea gay şi de comunitatea fetelor cu tricouri ude chiar şi când nu plouă dar …. Pe scenă la Eurovision nu se mai proiectează vocea în microfon de mult. Nici Loreen şi nici Conchita nu au ţipat ci au lăsat microfonul să capteze vocea. Iar Tudor putea din 2013 să uite că în competiţia europeană nu trebuie să acoperi cu vocea nici prezentatorii şi nici membrii juriului că nu suntem la XFactor.”

În schimb, criticul are doar cuvinte de laudă pentru Luminița Anghel și Voltaj.

“Evident că ne place: este o melodie construită inspirat, care creşte, care te ţine lângă difuzor şi care îţi crează sentimentul ăla de Eurovision, de eveniment, de ceva mare. Dacă mai adaugi şi vocea excepţională a Luminiţei şi experienţa ei de scenă chiar cred că melodia poate să facă o figura bună la Viena. Mi-e teamă însă că la votul de la Craiova, Luminiţa va pierde; e multă invidie, este ideea “las-o că a mai fost o dată”. Şi e păcat pentru că “A million stars” poate aduce România în primele 5 la Viena.”, a spus prezentatorul despre piesa Luminiței.

“Asta da piesă! Şi nu e nicio surpriză pentru că este semnată Voltaj. Un concurent serios pentru “A million stars”. Sper ca băieţii să nu adauge vreun vers în engleză şi să o lase aşa, că sună foarte bine. E clar că va fi preferinţa televotingului şi juriul îi va plasa undeva pe poziţia 2 sau 3.”, a comentat Leonard prestația trupei Voltaj.

Sursa

 

Ce reprezintă gripa intestinală, afecțiunea care îl chinuie pe Recep Erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyp Erdogan, şi-a întrerupt marţi un interviu în direct la televiziune. El a revenit după 15 minute, a prezentat scuze, explicând întreruperea prin faptul că este bolnav. A invocat o gripă intestinală.

Turkey's President Erdogan calls snap election in June - BBC News

Liderul de 69 de ani  a precizat că luni şi marţi „a fost mult de muncă. Din cauza asta am făcut gripă intestinală”, a spus el, transmite adevarul.ro.

Erdogan şi partidul său islamo-conservator AKP au dominat politica turcă timp de 20 de ani. Campania electorală în curs este una dintre cele mai mari provocări pentru preşedintele în exerciţiu. Sondajele îl dau fie la egalitate, fie înfrânt de Kemal Kilicdaroglu.   

Simptome tipice

Gastroenterita virală (impropriu numită gripa intestinală) este provocată de viruși – noroviruși și rotaviruși. Printre simptomele tipice se numără starea de rău, vărsăturile și diareea. În plus, acestea pot fi însoțite de dureri abdominale, de cap și de membre. 

Cauzele gastroenteritei pot fi numeroase și este o afecțiune foarte contagioasă. Se transmite prin contactul cu persoanele bolnave și prin apă sau alimente contaminate, precizează sfatulmedicului.ro.

Infecțiile cu noroviruși sunt printre cele mai acute

De regulă este provocată de viruși (noroviruși sau rotaviruși), uneori de bacterii sau de paraziți. Infecțiile cu noroviruși sunt printre cele mai acute. În special în rândul persoanelor în vârstă, acești viruși pot cauza probleme mari ale sistemului circulator ca urmare a pierderilor mari de apă. Norovirușii sunt foarte infecțioși – pericolul de contaminare se menține timp de 48 de ore după dispariția ultimelor simptome. În funcție de cauză, simptomele gastroenteritei virale pot să apară la 1-3 zile de la infecția cu virusul respectiv. Simptomele persistă doar o zi sau două, însă în unele situații pot persista chiar și 10 zile.

Diaree apoasă, de obicei non-sangvinolentă, crampe și dureri abdominale, stare de greață, vărsături, dureri musculare și dureri de cap ocazionale, dar și febră ușoară, sunt câteva dintre simptomele care apar. Unii pacienți au însă și alte simptome, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, stomacul deranjat, dureri de cap și disconfort în membre. Simptomele apar, de regulă, la o zi de la infecția cu virusul respectiv care determină gastroenterită.

O pierdere severă de apă și de minerale esențiale

Principala complicație a virozei intestinale este deshidratarea – o pierdere severă de apă și minerale esențiale. Dacă beți destulă apă încât să acoperiți pierderile cauzate de vomă și diaree, deshidratarea nu ar trebui să apară. Copiii, vârstnicii și persoanele cu sistem imunitar deficitar pot pierde mai multe lichide decât reușesc să ingere, avertizează specialiștii. 

Majoritatea adulților sănătoși se vor recupera după o criză de gastroenterită în câteva zile, fără complicații de durată. Cu toate acestea, copiii mici, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și pacienții cu un sistem imunitar slăbit sunt mai susceptibili să se confrunte cu deshidratare severă sau cu un dezechilibru electrolitic fără îngrijire adecvată. 

Record de temperaturi în Spania. Câte grade s-au înregistrat

Spania se confruntă în aceste zile cu temperaturi neobişnuit de mari cu 15-20 de grade peste normalul lunii aprilie, scrie stirileprotv.ro.

De marți, în sudul Spaniei, temperaturile oscilează între 35 și 37 de grade Celsius spre disperarea localnicilor și a turiștilor deopotrivă. Fenomenul este cu atât mai alarmant cu cât Peninsula Iberică să confruntă cu o secetă istorică, iar specialiștii anticipează o nouă vară toridă și uscată.

Agenţia spaniolă de meteorologie anticipează că această lună va fi probabil cel mai călduros aprilie de la începutul măsurătorilor în Peninsula Iberică.

Asta după ce schimbările climatice au generat în 2022 cel mai mare număr de zile marcate de „stres termic ridicat”.

Turist din New York: ”E foarte cald. Aici am ajuns din Elveţia, unde am dat de viscol”.

În Valencia, marţi au fost 36,2 grade, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Spania în aprilie.

Primăria a instalat o pădurice de panouri fotovoltaice care să genereze energie pentru consumul acestei şcoli.

În Sevilla, au fost miercuri 35,6 grade Celsius, un vârf absolut pentru acest oraş din Andalusia. Şi în Cordoba s-au înregistrat cu aproape 15 grade mai mult decât normalul şi cu 3 grade mai mult decât recordul istoric.

Turist: ”În California, de unde sunt eu, nu suntem obişnuiţi cu temperaturi din astea. Ok, înţeleg în august, dar acum e copleşitor, mai ales că nici nu plouă şi avem mare nevoie. Până unde vor tot urca temperaturile?”

Valul de căldură timpurie survine pe fondul unei secete istorice, din cauza căreia suferă culturile de măsline şi grâne. Ca să nu mai vorbim de riscul incendiilor de vegetaţie.

În Barcelona, hotelurile caută soluţii să limiteze consumul de apă. Aici, patronii au instalat clepsidre cu nisip în baie, pentru ca oaspeţii să fie atenţi la durata duşului.

Dar tot în Europa găsim şi extrema cealaltă. Noaptea trecută a fost cea mai rece înregistrată de statistici, minus 2 grade, în regiunea belgiană Flandra. Fermierii care cultivă viţă de vie ori pomi fructiferi au făcut noapte albă monitorizând focurile din livezi.

Iar peste Ocean, în Evergreen – Colorado a nins serios, în timp ce statele Florida şi Texas s-au confruntat cu o straşnică furtună cu grindină.

Bucățile de gheață au atins mărimea unor mingi de tenis. Șoferii ghinioniști, surprinși pe șosele de vremea extremă, s-au ales cu mașinile avariate. Zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică din cauza grindinei.

Scene de groază în Paris! Două persoane, în stare de ebrietate, lovite mortal de metrou

Scene de groază la metroul parizian, după ce 2 persoane au fost lovite mortal. Victimele ar fi persoane fără adăpost, care erau în stare de ebrietate, scrie realitatea.net.

Martorii accidentului au fost șpcați, iar unii dintre ei au fost preluaţi de serviciile de urgenţă, potrivit pompierilor. „Conducătorul metroului, şi el în stare de şoc, a fost luat în grijă de supraveghetorul său şi de pompieri. Testele sale de alcoolemie şi antidrog au fost negative”, a precizat RATP. Aceasta a adăugat că o unitate de asistenţă pentru victime a fost „imediat înfiinţată”, potrivit news.ro.

În jurul orei locale 0.45, la staţia de metrou Gaîté, din arondismentul 14, „două persoane au coborât voluntar pe şine înainte de a fi lovite de tren la intrarea în staţie”, a precizat pentru AFP regia de transport a Parisului.

Serviciile de urgenţă au intervenit, dar pentru cele două persoane nu s-a mai putut face nimic. Potrivit presei franceze, victimele ar fi un bărbat şi o femeie fără adăpost aflaţi în stare de ebrietate.

Vezi la ce trebuie să fii atentă atunci când eşti în căutarea poşetei perfecte!
Articolul anterior
Caise uscate umplute cu nucă!
Articolul următor