Sophia Loren se plimbă prin Moscova!

Actrița,

separator
în vârstă de 80 de ani, a venit în capitala Rusiei pentru a-l felicita personal pe pictorul Nikas Safronov, care își sărbătorește ziua de naștere. Vedeta a fost văzută la un aeroport, alături de gărzi de corp,cu un buchet de flori în mână.

În scurt timp, Sophia Loren s-a cazat în unul dintre cele mai scumpe hoteluri din Rusia, Four Seasons. Actrița va sta la Moscova până pe 11 aprilie. Ea are pe agendă petrecerea de ziua de naștere a pictorului rus, dar și alte evenimente.

ggfgf
 
jghh

Stoltenberg: ”NATO este gata să se apere împotriva oricărei ameninţări”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi, la Haga, că este prea devreme pentru a specula cu privire la efectele mutării trupelor Wagner în Belarus, dar a subliniat că alianţa nord-atlantică este gata să se apere împotriva oricărei ameninţări, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro.

„Este prea devreme pentru a face vreo judecată finală cu privire la consecinţele faptului că Prigojin s-a mutat în Belarus şi că, cel mai probabil, unele dintre forţele sale vor fi, de asemenea, localizate în Belarus”, a declarat Stoltenberg reporterilor după o întâlnire cu lideri guvernamentali din şapte ţări membre NATO .

„Dar am trimis un mesaj clar Moscovei şi Minskului că NATO este prezent pentru a proteja fiecare aliat, fiecare centimetru de teritoriu NATO”.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, a zburat marţi în exil în Belarus.Stoltenberg a indicat că NATO va decide să îşi consolideze sistemele de apărare în timpul unui summit care va avea loc la mijlocul lunii iulie în Lituania, pentru a-şi proteja toţi membrii, în special pe cei care au o graniţă comună cu Rusia şi Belarus, conform AFP.

 

Kadîrov ar putea declanșa propria lui rebeliune

La nivel declarativ, Kadîrov ar părea să fie unul dintre cei mai mari susținători ai lui Putin, la egalitate doar cu președintele Dumei, Viaceslav Volodin, a scris analistul politic Aleksandar Dokic pentru Euronews. Însă, realitatea este cu totul alta decât felul în care Kadîrov se prezintă în public.

Când ar putea Ramzan Kadîrov să declanșeze propria lui rebeliune

Duminică dimineața, luptătorii lui Kadîrov, îmbrăcați în uniforme militare, s-au pozat pe un pod din apropiere de Kolomna, oraș aflat la 110 kilometri depărtare de Moscova, cu armele ațintite de-a lungul drumului, transmite Digi24.ro.

Scopul videoclipului era să demonstreze că oamenii lui Kadîrov – denumirea oficială a grupării lor se numește Ahmat, după tatăl asasinat al lui Ramzan – sunt pregătiți să își riște viețile pentru a-l apăra pe Putin și structura sa politică.

Există o singură problemă cu mesajul pe care luptătorii lui Kadîrov voiau să îl transmită: șeful Wagner, Evgheni Prigojin, pusese capăt rebeliunii (cel puțin pentru moment) cu o seară în urmă.

Când luptătorii lui Kadîrov s-au pozat pe pod, nu mai exista nicio amenințare imediată din partea lui Prigojin și a legiunilor sale Wagner pentru Moscova.

Datele publicate de Flightradar24 arată că ambele avioane guvernamentale folosite de obicei de Putin se aflau deasupra regiunii Tver duminică, ceea ce înseamnă că președintele rus nu mai era în pericol direct la acea vreme.

Cu alte cuvinte, „kadîroviții” au venit la petrecere când aceasta se terminase deja – o practică obișnuită a acestor așa-numite „brigăzi TikTok”.

Recent inauguratul „Tată al Națiunii Cecene” este unul dintre rarii lideri regionali din Rusia care nu pot fi înlocuiți de nicio altă forță politică de la Kremlin. Această poziție privilegiată îi oferă lui Kadîrov un spațiu mult mai mare de manevră. Atât timp cât autoritatea politică centrală de la Moscova rămâne stabilă, Kadîrov nu are niciun motiv să o atace.

Kadîrov primește din abundență fonduri din bugetul federal (în timp ce regiunea sa rămâne una dintre cele mai slab dezvoltate din Rusia), are la dispoziția lui o armată privată și extrem de loială și are autoritatea de a suprima orice formă de opoziție care îi pune în pericol conducerea.

Moscova nu își permite să fie în conflict cu Kadîrov în niciun fel, astfel că liderul cecen este de neatins din afară. Singura amenințare la adresa sa și a conducerii sale nemiloase poate veni doar din interior.

Kadîrov se găsește mereu în mijlocul unor conflicte interne care, deocamdată ard mocnit, dar care pot oricând să declanșeze un război civil în Cecenia.

De aici vine și loialitatea lui Kadîrov pentru Putin: acesta se simte mai sigur sub protecția Kremlinului. În același timp, poate cere aproape orice din partea Moscovei, atâta timp cât acel lucru are legătură cu Cecenia.

Kadîrov s-ar îndepărta de aparatul de conducere de la Kremlin doar dacă centrul puterii în Rusia ar devin prea slab sau dezorganizat ca să îi ai ofere protecție împotriva acelor părți din societatea cecenă care nu doar că vor să îl dea jos de la putere, dar îl vor mort.

Propaganda Kremlinului conform căreia Cecenia și cecenii sunt pentru totdeauna pacificați este o ficțiune. În spatele fațadei de loialitate se ascund neîncrederea și disprețul față de Moscova la care nici oamenii lui Kadîrov nu sunt imuni.

Este evident pentru orice cunoscător al regiunii că spiritul de luptă al cecenilor nu poate fi frânt. Mult așteptatul moment al revoluției s-ar putea să vină în curând. Iar când acest lucru se va întâmpla, legiunile lui Kadîrov nu îi vor avea de înfruntat doar pe inamicii imaginari de pe TikTok, ci adevărați eliberatori ceceni.

De aceea, pentru Kadîrov, ruperea de Moscova nu reprezintă un beneficiu. Cât timp Putin stă pe tronul său de aur de la Moscova, Ramzan Kadîrov îi va rămâne alături.

Violenţe în Franța după moartea unui tânăr ucis de un poliţist

Confruntările au continuat în noaptea de marţi spre miercuri la Nanterre, în suburbiile de vest ale Parisului, după moartea unui şofer de 17 ani ucis din cauza refuzului de a se conforma solicitării venite din partea unui ofiţer de poliţie, care a fost plasat în arest, informează AFP.

Tragedia s-a petrecut marţi dimineaţă. Iniţial, surse din poliţie au susţinut că un vehicul a lovit doi motociclişti ai poliţiei. Însă un filmuleţ care circulă pe reţelele de socializare, autentificat de AFP, a arătat că unul dintre cei doi poliţişti l-a ţinut pe şofer sub ameninţarea armei, apoi a tras de la mică distanţă când maşina a repornit. În videoclip se poate auzi „o să fii împuşcat în cap”, fără a fi clar cine a rostit această propoziţie. Maşina şi-a încheiat cursa la câteva zeci de metri mai departe, într-un stâlp, transmite Agerpres.ro.

Naël M, în vârstă de 17 ani, a murit la scurt timp după ce a fost lovit în piept.

Moartea adolescentului şi circumstanţele sale au stârnit emoţie şi furie în Nanterre. La începutul serii au izbucnit tensiuni între locuitori şi forţele de ordine, au remarcat jurnaliştii AFP.

Au fost arestate 15 persoane, potrivit unui bilanţ al poliţiei din jurul orei 01:00 (23:00 GMT).

Prefectura Departamentului Hauts-de-Seine, a cărui capitală este Nanterre, a raportat „mişcări sporadice” în mai multe districte.

Deşi poliţia a asigurat că situaţia este sub control, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, tensiunile au continuat, extinzându-se şi în alte municipalităţi din suburbiile de nord ale regiunii Parisului. Aceeaşi sursă a raportat „incidente foarte sporadice” în oraşele Asnieres, Colombes, Suresnes, Aubervilliers, Clichy-sous-Bois şi Mantes-la-Jolie.

După moartea lui Naël M a fost deschisă o anchetă pentru refuz de a se conforma şi tentativă de omor voluntar asupra unei persoane care deţine autoritate publică. O altă anchetă, deschisă pentru ucidere intenţionată de către o persoană care deţine autoritate publică, a fost încredinţată Inspectoratului general al poliţiei naţionale. Poliţistul, în vârstă de 38 de ani suspectat de împuşcătura mortală, a fost plasat în arest.

Primarul din Nanterre, Patrick Jarry, s-a declarat „şocat” de videoclipul dramei.

„Pedeapsa cu moartea nu mai există în Franţa. Niciun poliţist nu are dreptul de a ucide decât în caz de autoapărare”, a scris pe Twitter liderului stângii radicale La France insoumise, Jean-Luc Melenchon, care a apreciat că poliţia ar trebui „restructurată în întregime”. Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a vorbit despre „imagini extrem de şocante”. „Fie ca o justiţie demnă de acest nume să onoreze memoria acestui copil”, a scris actorul francez Omar Sy pe Twitter.

În 2022 au fost înregistrate 13 decese în urma refuzurilor de a se conforma în timpul controalelor rutiere, ceea ce reprezintă un record.

Fetele din SSS sunt de nerecunoscut!
Articolul anterior
Tratează gastrita cu remedii naturiste!
Articolul următor