Spectaculos! Cum arată câmpul cu 4,5 milioane de flori nemophila

Nemophila sunt flori în formă de cupă, în culori variate, dar pe câmpul supranumit ,,universul albastru” pot fi văzute numai cele cu alb şi albastru. Locul prezintă o destinație de pelerinaj. Mii de turiști sosesc în fiecare an să vadă cele 4,5 milioane de flori, întinse pe un câmp imens din Japonia.

separator
aq

Hitachi Seaside Park, sau „Universul albastru“, este unul dintre cele mai frumoase locuri din această ţară. Primăvara, aici înfloresc cele 4,5 milioane de Nemophila menziesii, denumite şi Baby Blue Eyes. Cea mai bună perioadă pentru a ajunge în zonă este sfârşitul lunii aprilie, până în prima săptămână a lunii mai, când florile sunt la maturitate iar priveliştea este absolut fabuloasă.240959l

Turiştii călătoresc cu trenul expres, cale de o oră şi jumătate, din Tokio până la Katsuta, apoi merg încă 20 de minute cu autobuzul până la intrarea în rezervaţie, relatează boredpanda.com.  Cine are noroc de vreme bună rămâne cu amintiri pentru toată viaţa din acest univers albastru.937220l625123l656808l444404l

ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });

sursa

Marea Neagră a devenit roșie! Imaginile zilei

Marea Neagră este de obicei de culoare albastră sau verde, dar poate apărea și în nuanțe de roșu în anumite circumstanțe. Imaginile au fost surprinse ieri, 25 aprilie 2023, de fotograful Florentina Marin, în stațiunea Olimp, România, scrie Kanald.ro.

Sursa foto: discoverdobrogea.r

Potrivit lui Răzvan Popescu Mirceni, un biolog care lucrează la Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin Oceanic Club, fenomenul de înroșire a Mării Negre la mal poate avea mai mulți factori. Acesta este foarte rar și poate fi cauzat de o serie de factori, inclusiv înflorirea algelor, creșterea temperaturii apei și poluarea.

Mai mult, înflorirea algelor este una dintre cauzele cele mai comune ale înroșirii apei de mare și poate fi cauzată de creșterea nivelului de nutrienți din apă sau de schimbările în condițiile meteo. Înflorirea algelor poate fi dăunătoare pentru mediul marin și pentru speciile care trăiesc în apă, deoarece poate duce la epuizarea oxigenului și la moartea peștilor și altor creaturi marine. 

De ce apa mării a devenit roșie?

”Culoarea roșie a apei marine în apropierea țărmului poate să apară din două motive. Unul dintre ele este legat de antrenarea unor depozite argiloase, care, generând particule extrem de fine rămân mai multă vreme în masa apei și uneori sunt acumulate în diverse golfuri și intrânduri de pe coastă, conjunctural cu ajutorul curenților.

În sezonul de primăvară-vară, această culoare poate să apară în urma terminării unui ciclu de vegetație al unor alge roșii din genul Ceramium. Acestea sunt tocate efectiv de mișcarea maselor de apă după ce au fost smulse de pe substrat de valuri și datorită pigmentului caracteristic împrumută această culoare zonelor de apă marină unde devin abundente prin acumularea conjuncturală datorată curenților și valurilor”, a informat pentru jurnaliștii de la Discover Dobrogea, biologul marin Răzvan Popescu-Mirceni.

Imaginile au fost realizate de fotograful Florentina Marin, notează sursa citată.

Caz șocant în Franța. O copilă de 5 ani, găsită moartă într-un sac de gunoi. Un adolescent de 16 ani, principalul suspect

Descoperire macabră și șocantă într-un sac de gunoi. O copilă de 5 ani, dată dispărută de părinți de câteva ore, a fost găsită fără viață, iar principalul suspect este un adolescent de 16 ani, cu probleme psihice.

Micul oraș Rambervillers, Franța, este în stare de șoc. O fetiță de 5 ani, dispărută de la începutul după-amiezii, a fost găsită moartă într-un sac de gunoi, într-un apartament situat la o sută de metri de locuința ei.

Găsită fără viață la doar câțiva metri de casă

Potrivit unor surse din anchetă, un băiat de 16 ani a fost arestat. Ar suferi de tulburări psihice, scrie Observator, conform Le Parisien.

În jurul orei 15.00, dispariția copilului a fost semnalată de către părinți. Poliția municipală se ocupa de percheziții când, în jurul orei 16.30, un adolescent de 16 ani sună la poliție și susține că tocmai a găsit cadavrul unei fete în fața casei sale. Când ajung, trupul copilului se află într-un sac de gunoi, în casa în care locuia tânărul, care a fost plasat în custodia poliției.

Circumstanțele tragediei rămân de clarificat. S-a deschis o anchetă.

Dmitri Medvedev îl ironizează pe Joe Biden, după anunțul privind candidatura pentru al doilea mandat: „Un bunic disperat”. Postarea publicată

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev l-a catalogat marți, 25 aprilie, pe Joe Biden drept un „bunic disperat”, după ce președintele american și-a anunțat candidatura pentru realegerea sa în 2024, relatează agenția France Presse, citată de The Moscow Times.

„Biden s-a hotărât. Un bunic disperat”, a scris Medvedev pe contul său de Telegram despre liderul american în vârstă de 80 de ani.

„Dacă aș fi în locul armatei americane, aș crea rapid o servietă falsă cu coduri nucleare false în cazul în care ar câștiga, pentru evitarea unor consecințe ireparabile”, a adăugat Medvedev. Marți, Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, „pentru a termina treaba” începută, și a declarat că luptă pentru a salva democrația americană de „extremiștii” republicani.

sursa

Tuncay Öztürk, despre Andreea Marin: „Nu voi distruge imaginea falsă a unor oameni care a fost creată timp de mulți ani”
Articolul anterior
Un copil de 13 ani, bătut până la sânge de către mama sa nemulțumită de rezultatele lui școlare!
Articolul următor