Un băieţel de doar 5 ani a făcut senzaţie la Next Star cu piesa „Eroina”

Angel Ionce a reuşit să intre sub pielea juraţilor. Acesta, la doar 5 anişori, a cântat piesa „Eroina” a trupei Carla’s Dreams.

separator

Blondul carismatic a făcut deliciul publicului la Next Star. Micuțul a făcut un adevărat show, încurajat de toți cei prezenți, iar melodia bieților de la Carla’s Dreams nu a sunat niciodată mai bine de la original încoace, scrie a1.ro.

Cutremur în munții Vrancea! Ce magnitudine a avut sesismul?

Un cutremur cu magnitudinea 4 a avut loc la ora 18:44, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, anunță INFP.

Seismul s-a produs la adâncimea de 126 de kilometri, la 67 km est de Braşov, 78 km nord-est de Ploieşti, 115 km sud de Bacău, 123 km vest de Brăila, 124 km vest de Galaţi şi 130 km nord de Bucureşti.

Cel mai mare cutremur din acest an a avut loc în 16 ianuarie şi a avut magnitudinea de 4,4.

Ministrul Justiţiei din Franța, trimis pe banca acuzaților. Riscă 5 ani de pușcărie, pentru că ar fi profitat de funcţia sa ca să-și regleze conturile cu anumiţi magistraţi

Ministrul francez al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, este trimis în faţa Curţii de Justiţiei a Republicii (CJR), singura instanţă abilitată să judece crime sau delicte comise de miniştri în timpul mandatului lor. Dupond-Moretti este acuzat de conflict de interese în două dosare distincte, delicte pentru care este pasibil cu 5 ani închisoare şi 500.000 de euro amendă. Avocaţii săi au anunţat că vor contesta, în faţa Curţii de casaţie, decizia comisiei de instrucţie a CJR, anunță RFI.ro.

Un ministru al Justiţiei judecat în timp ce este încă în funcţie ar fi o premieră în Franţa. Eric Dupond-Moretti, fost avocat penalist, tenor al baroului din Paris, a fost numit ministru în vara anului 2020. După alegerile din acest an, el a fost confirmat în funcţie de prim-ministra Elisabeth Borne.

Ministrul Justiţiei este acuzat că ar fi profitat de funcţia sa guvernamentală pentru a-şi regla conturile cu anumiţi magistraţi, cu care se confruntase pe vremea când era avocat. O acuzaţie pe care respectivul, evident, o contestă.

Împotriva lui fuseseră depuse două plângeri distincte pentru conflict de interese. Una de principalele sindicate de magistraţi, a doua de asociaţia anticorupţie Anticor. Ancheta a fost lansată la începutul lui 2021. De-a lungul cercetărilor legate de acuzaţiile lansate de ministru contra unor magistraţi, Eric Dupond-Moretti a repetat în continu că „nu face decât să urmeze recomandările administraţiei sale”. Argumente care nu au convins, însă, acuzaţia care a decis să ceară un proces contra ministrului.

Chiar dacă decizia de a-l judeca pe ministru nu este o surpriză, anunţul comisiei de instrucţiei a Curţii de Justiţiei a Republicii îl pune pe Eric Dupond-Moretti într-o poziţie dintre cele mai inconfortabile.

Tinând cont de apelul făcut de acuzat în faţa Curţii de casaţie, procesul ministrului nu se va desfăşura înainte de finele anului viitor. Răstimp în care se pot întâmpla multe lucruri. Eric Dupond-Moretti a precizat însă, mai demult, că nu va demisiona în niciun caz estimând că legitimitatea sa nu vine de la tribunal ci de la preşedintele Republicii şi şefa guvernului, cele două personaje care l-au numit în funcţie.

Ungaria s-a înțeles cu Gazprom să amâne plata facturilor pentru această iarnă

Compania de stat MVM din Ungaria a anunţat că a ajuns la un acord cu grupul rus Gazprom pentru amânarea plăţilor ce vizează livrările de gaze din iarnă, în condițiile în care guvernul de la Budapesta – care întreține relații bune cu Kremlinul – se confruntă cu dificultăți economice și cu o depreciere considerabilă a monedei naționale, scrie digi24.ro.

„Pentru a atenua impactul creşterii preţurilor pe piaţă, MVM Group şi Gazprom au fost de acord cu amânarea plăţilor pentru viitoarea perioadă de iarnă. Includerea temporară a opţiunii de amânare a plăţii în contract sporeşte marja de manevră a MVM în finanţarea şi nivelul lichidităţii”, arată un comunicat al firmei ungare.

Conform unui acord semnat anul trecut, înainte de declanşarea războiului din Ucraina, Ungaria primeşte din Rusia 3,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an prin Bulgaria şi Serbia, la care se adaugă un miliard de metri cubi printr-o conductă din Austria. Acordul semnat de Ungaria cu Gazprom este pe o perioadă de 15 ani.

În iulie anul acesta, autorităţile de la Budapesta au solicitat Moscovei – și au obținut – majorarea livrărilor Gazprom, după ce anterior fuseseră majorate livrările prin gazoductul Turkstream. Astfel, factura Ungariei la gaze naturale a urcat cu 740 miliarde de forinţi (1,78 miliarde de dolari).

Creşterea notei de plată a importurilor Ungariei a majorat deficitul comercial, într-o perioadă în care exporturile ţării încetinesc din cauza problemelor din zona euro, principalul partener comercial. Banca Centrală a Ungariei a avertizat că deficitul de cont curent este „în zona de pericol” şi a cerut Guvernului să stabilizeze finanţele. Forintul, moneda cu cea mai slabă performanţă din Europa Centrală, care s-a depreciat cu 13 la sută în acest an, înregistra luni un nou nivel scăzut record, un euro fiind cotat la 425 de forinţi.

Descoperire de ultimă oră! Savanţii au reuşit să sintetizeze un medicament pentru cancer fără efecte secundare
Articolul anterior
Ciorbă de văcuță cu legume!
Articolul următor