Un bărbat a fost decapitat de un tren în Italia în timp ce încerca să-și recupereze valiza căzută pe șine

Tragedia s-a petrecut în seara zilei de joi, 26 ianuarie 2023, în gara internațională Termini din Roma, unde un bărbat a murit după ce a fost lovit de un tren în timp ce încerca să-și recupereze valiza căzută pe șine.

Din primele informații relatate de Roma Today reiese că victima se numea Ubaldo Russo, avea 48 de ani și era originar din Molda di Bari, provincia Bari din Puglia.

El se afla pe peronul numărul 9 în jurul orei 22:00 din seara zilei de joi și tocmai coborâse dintr-un tren când valiza sa a alunecat de pe peron pe calea ferată.

Bărbatul a încercat să o recupereze, dar a căzut pe șine și, exact în acel moment, se apropia un alt tren, deținut de compania Italo și fără pasageri la bord, care se îndrepta spre depozit.

Sub ochii îngroziți a mii de călători prezenți în gară la acea oră, Ubaldo Russo a fost decapitat de roțile trenului, mai precizează sursa citată.

PolFer, poliția feroviară din Italia, a deschis o anchetă și a analizat imaginile camerelor video de supraveghere din gară pentru a reconstrui dinamica tragediei și a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut.

Până la această oră se exclude însă orice altă ipoteză, exceptând cea a unui dramatic accident.

sursa

Rusia condamnă decizia Finlandei de a adera la NATO. Noi avertizări

Administraţia de la Moscova a condamnat din nou, joi, decizia Finlandei de a deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice, avertizând că este o acţiune „dezechilibrată” care va amplifica tensiunile în Europa.

Zaharova poručila da je Rusija spremna da ispuni sve uslove

„În privinţa deciziei Finalndei de a adera la NATO, poate fi considerată cu greu echilibrată. Este o decizie dezechilibrată şi contraproductivă, luată sub influenţa unei campanii antiruse fără precedent. Înţelegem că în spatele acestei campanii politice se află Statele Unite ale Americii şi un număr de aliaţi”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, transmite mediafax.ro.

Maria Zaharova a atras atenţia că admiterea Finlandei în NATO va amplifica tensiunile militare şi politice în Europa.

Finlanda şi Suedia au decis să adere la Alianţa Nord-Atlantică în 2022, în contextul riscurilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

Turcia şi Ungaria, ultimele state care manifestau reticenţă, au anunţat iniţierea procedurilor de ratificare a admiterii Finlandei în NATO, amânând însă aprobarea admiterii Suediei.

Vladimir Bolea: Exporturile în România au depășit un miliard de euro

Exportul produselor moldovenești în România au depășit suma record de un miliard de euro. O spune ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Schimburile comerciale între Republica Moldova și România au cunoscut o  creștere de 24.3%, în perioada ianuarie – noiembrie 2021. – CONDE.MD

Ministrul spune că autoritățile celor două state identifică noi modalități ca producătorii Republicii Moldova să-și poată vinde produsele pe piața românească. De cealaltă parte, exporturile spre CSI au înregistrat o scădere cu 30%, iar continuarea războiului din Ucraina va diminua și mai mult cifra de export, transmite IPN.

Potrivit datelor oficiale, prezentate de Biroul Național de Statistică, România este prima în topul statelor care cumpără cele mai multe produse moldovenești – 28,6%. Ministrul Agriculturii spune că România rămâne principalul partener comercial al țării, mai ales după războiul din Ucraina când cifra exporturilor pe piața CSI s-a prăbușit.

„Exporturile în România au depășit suma de un miliard de euro. În 2021 am avut un export în România de peste 800 de milioane, acum am depășit miliardul. CSI atinge suma de 240 de milioane de dolari, aici înregistrăm o scădere anuală a cifrei de afaceri pe segmentul de export cu 25-30%. Suntem într-o continuă diminuare a cifrei de export pe piețele din Est, acest lucru este cauzat, în primul rând, de logistica foarte complicată și foarte scumpă. Polonia a blocat hotarul cu Belarus, nu permite trecerea pentru transportatorii de oriunde, asta a scumpit transportul pentru a intra în zona CSI, ceea ce face aproape imposibilă activitatea economică și total neprofitabilă ”, a spus Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Ministrul spune că războiul a distrus multe zone agricole din Ucraina, iar Republica Moldova a început să exporte legume în țara vecină, deși până la război Republica Moldova era cea care cumpăra legume din Ucraina.

„În Ucraina acum se duc legume. Republica Moldova dintr-o țară, tradițional, importatoare de ceapă din Ucraina, astăzi ne-am transformat într-o țară exportatoare. Vara trecută am exportat în Ucraina și alte legume. Regiunile lor legumicole au fost distruse și din acest considerent s-a început circuitul invers”, a mai spus vicepremierul Vladimir Bolea.

Ministrul mai spune că piața românească este una prioritară pentru Republica Moldova, iar autoritățile își propun extinderea acesteia prin promovarea produselor moldovenești.

„Acum toată economia se orientează spre România, suntem în discuții cu Agenția de Investiții, Camera de Comerț din Republica Moldova și cea din România pentru crearea unor expoziții „Fabricat în Moldova”. Sunt unele expoziții gratuite pentru micii producători din Republica Moldova și avem mulți cu produse de o calitate deosebită. Încercăm să ne promovăm cât mai mult, pentru că potențialul de consum și de achiziții pe piața românească este unul foarte mare”, a explicat Vladimir Bolea.

Pentru promovarea produselor noastre pe piața românească, producătorii sunt invitați să participe la expoziția „Republica Moldova Prezintă”, organizată în luna mai la Cluj-Napoca și în luna iunie la Brașov. Cererile de participare vor fi primite până pe 30 aprilie 2023.

Primii copii ucraineni au reușit să se întoarcă acasă din captivitatea rusă! Ce pedepse au îndurat pentru că au strigat „Slava Ucrainei”. Imagini emoționante

Ucraina a organizat întoarcerea acasă a 17 copii pe care Federația Rusă i-a deportat de pe teritoriul regiunilor Herson și Harkov în timpul ocupație, anunță agențiile de presă, care citează o declarație de presă făcută de organizația caritabilă Salvați Ucraina.

Copii/Captură video

Potrivit sursei citate, voluntarii au reușit să găsească copiii pe care rușii, după deportarea din Ucraina, i-au transportat pe teritoriul Federației Ruse și pe care au refuzat să-i returneze părinților, relatează Ziare.com.

Copiii au declarat reporterilor că în Rusia au fost amenințați cu trimiterea în internatul din Pskov, li s-a spus că părinții i-au abandonat, au fost bătuți cu tije de metal și au fost izolați pentru că au strigat „Slava Ucraina”.

Invadatorii le-au mai spus copiilor că eliberarea Hersonului „nu este adevărată” și că vor rămâne pentru totdeauna „copii ai Rusiei”.

Operațiunea de întoarcere a copiilor a fost însoțită de o logistică complexă sub pericolul amenințărilor constante din partea Federației Ruse.

Ei au putut să se reîntâlnească cu părinții lor cu o zi înainte, pe 22 martie, mai arată sursa citată. Video:

Întâmplare emoționantă la bordul unui avion. O femeie a fost ținută de mână pe tot parcursul drumului de un însoțitor de zbor
Articolul anterior
„Românii au talent“: Carina Veghiu, vocea „ireală“ care a primit Golden Buzz. „Nu știu unde ai fost până acum“
Articolul următor