Un DJ din România s-a sinucis!

Un DJ cunoscut din București, în vârstă de doar 27 de ani, s-a sinucis în casa părinților săi.

separator

Lucian Boiangiu avea o carieră promițătoare în lumea muzicii. Înainte de a se sinucide, tânărul și-a luat rămas bun de la prieteni printr-un mesaj pe Facebook, însoțit de o fotografie în care apare alături de o tânără.

Pe trupul victimei nu au fost găsite urme de violență. Trupul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Giurgiu.

sursa

Actrița și cântăreața Irene Cara a fost găsită moartă în casă. Rolurile care au făcut-o celebră

Interpreta din filmele „Fame” şi „Flashdance” avea 63 de ani și a murit în casa ei din Florida. Nu se cunosc deocamdată cauzele decesului ei.Irene Cara a fost găsită moartă în locuinţa sa din Florida, a precizat agenta sa Judith Moose. Cauza decesului nu este deocamdată cunoscută.

Irene Cara, '80s pop star behind 'Fame' and 'Flashdance' theme songs, dies  at 63 | CNN

Cara a devenit celebră în 1980, cu pelicula „Fame”, în care a jucat rolul unei eleve la un liceu de artă din New York şi a cântat melodia care a dat titlul filmului, premiat cu Oscar pentru cea mai bună muzică.

Irene Cara: Fame singer and actress dies aged 63 - BBC News

Trei ani mai târziu, a fost co-autoare a piesei „Flashdance… What a feeling”, din filmul „Flashdance” şi pe care actriţa Jennifer Beals a interpretat o legendară coregrafie.

Piesa, compusă de Giorgio Moroder şi cântată de Cara, a fost la rândul ei premiată cu Oscar.

Irene Cara dead: 'Flashdance' and 'Fame' singer dies at 63

sursa

Cifrele impresionante stabilite de Lionel Messi după victoria Argentinei de la CM 2022

Argentina a trăit periculos sâmbătă seară și s-a impus greu în fața Mexicului (2-0), iar Lionel Messi făcut diferența din nou pentru selecționata lui Scaloni.

Lionel Messi, la CM 2022 din QatarFoto: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

La scorul de 0-0, Lionel Messi a deblocat partida și a deschis scorul cu o execuție splendidă. Decarul a șutat puternic și l-a învins pe Ochoa, iar câteva minute mai târziu, i-a pasat lui Enzo Fernandez, care l-a executat la rândul lui pe veteranul din poarta mexicanilor.

Lionel Messi l-a egalat pe Diego Maradona la numărul de meciuri și goluri la CM

Meciul cu Mexic a fost jocul cu numărul 21 pentru Messi la Campionatele Mondiale, iar argentinianul l-a egalat pe Diego Maradona, cel care a cucerit titlul mondial cu selecționata pumelor.

Messi a debutat la un turneu final de acest gen în anul 2006, când a strâns 3 meciuri. Până în prezent, Lionel Messi are la activ 5 meciuri jucate la CM 2010 (Africa de Sud), 7 partide disputate la CM 2014 (Brazilia, când a jucat finala) și 4 jocuri la CM 2014 (Rusia). La actualul turneu, Messi a jucat două meciuri.

Deținătorul recordului absolut la numărul de partide jucate la Cupa Mondială este germanul Lothar Matthaus, cu 25 de meciuri.

Totodată, Lionel Messi a mai egalat o bornă importantă din istoria echipei naționale de fotbal a Argentinei, reușind să ajungă la 8 goluri înscrise la Cupa Mondială, același număr de goluri ca Diego Maradona.

  • Lionel Messi devine primul jucător argentinian care a marcat la 4 turnee finale mondiale (2006, 2014, 2018, 2022). Starul celor de la PSG îi depășește astfel pe Gabriel Batistuta (1994, 1998, 2002) și Diego Maradona 1982, 1986, 1994).
  • Ultima dată când Argentina a pierdut meciul de debut la un CM de fotbal a fost la Coppa del Mondo 1990, atunci când „Pumele” au pierdut cu Camerun (0-1, pe San Siro).
  • Argentina a pierdut ultima dată un meci în semifinalele Copa America din 2019 (3 iulie), atunci când a fost depășită de Brazilia (0-2). Au urmat 36 de meciuri fără înfrângere.
  • Argentina a câștigat în două rânduri titlul mondial, la edițiile din 1978 și 1986.

sursa

Mii de români din diaspora, adunați la Berlin, pentru a susține o familie ai cărei copii au fost luați de autorități

Mii de români s-au adunat astăzi în fața Porții Brandenburg din Berlin pentru susținerea familiei Furdui, ai cărei copii au fost luați de Protecția Copilului din Germania, în aprilie 2021.Potrivit organizatorilor, în Berlin au ajuns peste 70 de autocare de români. De asemenea, la protest au participat mai mulți politicieni români, printre care fostul ministru al Apărării din România, Gabriel Leș.

Mii de români din diaspora, adunați la Berlin, pentru a susține familia Furdui ai cărei copii au fost luați de autorități

Manifestanții au cerut întoarcerea în familie a celor cinci din cei șapte copii care sunt încă în custodia autorităților germane (doi dintre copii au fost lăsați să se întoarcă în familie). 

Cu puțin timp în urmă, familia Furdui a primit vești bune. Unul dintre cei cinci copii, fetița lor Naomi, a fost trimisă acasă de autorități.

La sfârșitul lunii octombrie 2022, copilul cel mare al familie Furdui, aflat în custodia Jugendamt, a fugit în România. 

„David și Naomi au spus în repetate rânduri că vor să se întoarcă acasă, asistenții sociali și tutorii nu le-au permis să facă acest lucru și au vorbit de rău despre părinții lor. Fiind cuprins de disperare în urma acestor discuții cu tutorele și alti reprezentanti ai Jugendamt, David a gândit un plan să scape și a fugit în România la rude.

A considerat inadmisibil ca la 17 ani să fie ignorată dorința lui de a se întoarce acasă. Acum este fericit că poate să-și continue viața departe de Jugendamt”, a declarat Paraschiva Bloju, mătușa copiilor, potrivit Adevarul.ro.

Doi români din Germania au rămas fără cei şapte copii, după ce micuţii au fost luaţi de Protecţia Copilului

Toți cei 7 copii ai unei familii de români din Germania au fost luați de Protecția Copilului după ce fiul cel mare le-a spus profesorilor de la școală că sora lui mai mică este supusă violențelor fizice de către părinți.

Petru și Camelia Furdui au primit vizita unor reprezentanți ai Protecției Copilului din Germania pe 26 aprilie 2021, care i-au ridicat pe cei patru copii care erau acasă în acel moment. Tot atunci, părinții au fost anunțați că ceilalți 3 copii vor fi preluați direct de la școală.

Camelia şi Petre Furdui sunt doi români care s-au cunoscut in Spania și s-au stabilit în Germania după căsătorie. Cuplul are șapte copii, cel mai mic fiind în vârstă de un an, iar cel mai mare având vârsta de 15 ani.

Senatorul Titus Corlățean a adresat o interpelare prim-ministrului Florin Cîțu și ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu prin care cere „intervenția urgentă” a autorităților române în acest caz. Acesta susține că angajații Protecția Copilului nu a oferit motivele reținerii copiilor și au apelat la „o serie de argumente verbale constrângătoarepentru voința părinților”.

Senatorul a prezentat și acuzația pe fondul căreia s-a demarat acțiunea: „Demersul are legătură cu fiul cel mare David de 15 ani și citez: o stare de nemulțumire a acestuia față de părinți”.

Mama copiilor neagă acuzațiile și susține că procedurile legale nu au fost respectate de autorități și a solicitat intervenția autorităților din România.

Partidul Alianța Renașterea Națională susținea, într-un comunicat de presă, că cei șapte copii au fost despărțiți în trei grupuri:

„Durerea familiei a fost amplificată și de faptul că minorii au fost dispersați în trei grupuri diferite, inclusiv copilul de un an care a fost dat în plasament. Dezaprobăm și tacticile ilegale pe care autoritățile germane le-au folosit să separe copiii de la părinții lor”. 

În jurul acestui caz s-a adunat o comunitate numeroasă care îi susține pe cei doi părinți. Pagina de Facebook „Sustinem familia Furdui” este apreciată de 1331 de persoane. Aici, oamenii cer să se facă dreptate familiei. 

Potrivit informațiilor furnizate de acest grup, părinții au reușit să vorbească cu o parte dintre copiii lor la telefon după o săptămână în care nu au mai știut nimic despre ei. De asemenea, cei doi au apelat la un avocat pentru reprezentarea în procesul care se desfășoară astăzi.

10 fotografii penibile de nuntă. Râzi cu lacrimi
Articolul anterior
Leonid Agutin merge în finală cu Eva Timuș!
Articolul următor