Un om al străzii a salvat viețile copiilor care se aflau în centrul atacului din Manchester

În urma atacului din Manchester, 22 de oameni au murit şi 59 au fost răniţi, după ce un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu exblozibili într-un foaier dintre Manchester Arena şi gara Victoria. Incidentul a avut loc în urma unui concert susţinut de Ariana Grande.

separator
1495604111c9ba0c93

După atac, au fost descoperite poveşti cutremurătoare. Cei care au scăpat cu viaţă îşi amintesc datorită cui trăiesc. Iar unul dintre eroii serii fatidice este tânărul Stephen Jones, un om care trăieşte pe străzi şi care luni se afla în faţa Manchester Arena.

Stephen dormea când a auzit explozia. Nu a stat nicio clipă pe gânduri şi a fugit să ajute. A găsit mulţi copii plini de sânge care plângeau şi ţipau după ajutor, scrie observator.tv.

yrtdtr

„Întâi s-a auzit un zgomot, am crezut că e un foc de artificii, după care a urmat o explozie puternică. Am simţit suflul ei şi apoi toată lumea a început să ţipe şi să fugă. Eu şi amicul meu ne-am ridicat şi am luat-o la fugă. Ne-am dat seama ce se întâmplase şi ne-am întors. Ieşeau femei şi copii plini de sânge.

Suntem oameni, avem încă o inimă, avem încă instinctul de a-i ajuta pe alţii şi asta am făcut. Bineînţeles că atunci când am văzut copiii în starea aceea am sărit în ajutor. Erau copii, mulţi copii acoperiţi de sânge, plângând şi ţipând. Dacă nu ajutăm, nu aş mai fi putut trăi, nu m-aş fi împăcat cu faptul că am plecat şi i-am lăsat aşa”, a declarat Stephen pentru ITN.


Tânărul, ajutat de prietenul său, a şters de sânge chipurile copiilor, în timp ce părinţii lor erau în stare de şoc.

Faptele lui Parker nu au rămas neobservate, mulţi numindu-l erou pe reţelele de socializare. Mai mult, sensibilizaţi de situaţia tânărului de 32 de ani, oamenii au creat un fond de care el să beneficieze, pe Just Giving.

Diana Dumitru aduce inovații în educație și cercetări valoroase în spațiul Nord-American
Articolul anterior
Ziua liberă de 1 iunie va fi recuperată pe 24 iunie!
Articolul următor
Alte articole interesante