Un ostatic din avionul egiptean și-a făcut selfie cu „atacatorul”

Pe 29 martie, un bărbat presupus înarmat a deturnat un avion al companiei EgyptAir. Aeronava plecase din Alexandria, cu destinația Cairo, însă a fost deviat pentru a ateriza în Cipru, la Larnaca, la amenințările atacatorului.

separator

Cei mai mulți pasageri au fost eliberați, însă membrii echipajului de zbor și alți patru cetățeni străini au rămas ostatici. În cele din urmă, cu toții au scăpat teferi, dovedindu-se că întregul „atac” avea un scop romantic. Cel care a deturnat avionul voia să-și vadă fosta soție, o femeie din Cipru. Ostaticii din avionul egiptean nu par să fi fost într-un real pericol. Nu doar că nu au avut loc nici un fel de incidente violente la bord, dar se pare că „atacatorul” era chiar prietenos cu cei pe care îi sechestrase. Dovada este chiar o fotografie de tip selfie pe care unul dintre pasagerii britanici a trimis-o unui prieten, pe telefon, scrie click.ro.

„Știi că nu glumesc! Uită-te la știri”, i-a scris britanicul Ben Innes (28 de ani) prietenului său, în dreptul fotografiei cu cel care a deturnat avionul, Seif Eldin Mustafa.

În cele din urmă, potrivit dailymail.co.uk, s-a dovedit că pasagerii nu s-au aflat niciodată în pericol de moarte, întrucât presupusa centură cu explozibil a atacatorului era falsă.

Ben Innes a mărturisit că a vrut să facă poza pentru a face haz de necaz, dar și pentru că era de părere că nu are nimic de pierdut.

„M-am gândit că dacă bomba era reală, n-aș avea nimic de pierdut oricum, așa că mi-am asumat un risc să mă uit mai atent la ea. Am pus un însoțitor de bord să îmi traducă și l-am întrebat dacă aș putea să fac un selfie cu el. A ridicat din umeri zicând OK așa că am stat lângă el și am zâmbit pentru cameră în timp ce o stewardesă făcea poza”, a declarat britanicul.

Rusia susține că a ”eliberat complet” uzina Azvostal din Mariupol. Șeful luptătorilor ar fi fost evacuat într-un ”blindat special”

Armata rusă a declarat vineri că a „eliberat complet” combinatul siderurgic Azovstal din oraşul strategic Mariupol, în sud-estul Ucrainei, după capitularea ultimilor soldaţi ucraineni prezenţi acolo, notează AFP, conform ziare.com.

„De la 16 mai, 2.439 de nazişti din (regimentul) Azov şi soldaţi ucraineni blocaţi în uzină s-au predat. Astăzi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptători s-a predat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, într-un comunicat postat pe Telegram.

Potrivit acestei surse, preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat de ministrul apărării, Serghei Şoigu, despre „încheierea operaţiunii şi eliberarea completă a combinatului (Azovstal) şi a oraşului Mariupol”.

Igor Konaşenkov a subliniat că şeful luptătorilor din regimentul Azov la faţa locului s-a predat şi a fost evacuat din uzină într-un „vehicul blindat special” pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili.

Momentul în care Palatul Culturii din Harkov este distrus de o rachetă rusească. Mai mulți oameni au fost răniți

Palatul Culturii din orașul Lozova, regiunea Harkov, a fost lovit de o rachetă vineri, 20 mai.

Din primele informații, în urma atacului lansat de Rusia, șapte persoane au fost rănite. Printre acestea se află și un copil de 11 ani, a anunțat directorul Centrului de Asistență Medicală de Urgență, Victor Zabașta.

„Ocupanții au identificat cultura, educația și umanitatea drept dușmanii lor. Și acum nu fac economie de rachete sau bombe”, a scris președintele Volodimir Zelenski pe Facebook.

Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Tot vineri, armata rusă a bombardat o școală din Severodoneţk, în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde se adăposteau peste 200 de oameni, mulţi dintre ei copii. Atacul s-a soldat cu trei morți. Video teribil:

”Soldații ruși au furat linguri, furculițe, cârlige de rufe”. Declarațiile puținilor supraviețuitori dintr-un sat ucrainean aproape distrus

Satul Kutuzovka din regiunea Harkov a fost ținut captiv de ocupanți din martie până la sfârșitul lunii aprilie. Localnicii au povestit presei că ocupanții s-au comportat ca niște barbari.

Soldații ruși au tras din acest sat asupra Harkovului, care se află la doar 10 kilometri distanță.

Acum, satul este sub controlul apărătorilor ucraineni, dar este adesea supus unor noi bombardamente.

Potrivit jurnaliștilor, majoritatea caselor au fost distruse sau, în cel mai bun caz, au rămas doar fără geamuri.

Locuitorii nu mai au lumină sau apă, astfel că cei care au rămas în sat trebuie să adune apa de ploaie și să gătească mâncare pe grătarul din vecinătate.

Acum a fost adus ajutor umanitar în sat, dar în timpul ocupației au fost nevoiți să se hrănească cu propriile provizii.

Alexandru, un localnic, a povestit că soldații ruși au ocupat clădiri administrative și chiar apartamente.

Un alt localnic, Konstantin, i-a acuzat pe ruși că furau tot ce puteau.

”Nu erau soldați, ci hoți. Bandiți, dependenți de droguri. 90% din sat a fost distrus. Au furat lucruri, furculițe, linguri, covoare, tricouri, cârlige de rufe”, a spus bărbatul.

Potrivit Obozrevatel, când apărătorii ucraineni au început să elibereze satul, rușii au abandonat totul și au fugit ”precum caii, pierzând chiar și mitralierele. Video:

sursa

Ce-și doresc bărbații?
Articolul anterior
Măsline din comerţ, tratate cu sulfat de cupru!
Articolul următor