Un pensionar din Kiev a transformat scara blocului în care locuieşte în ceva cu totul uluitor! Poze

Un pensionar din capitala Ucrainei a transformat scara de bloc într-un loc unic în lume. Vladimir Ceaika a lucrat ani de zile în construcţii şi spune că a fost fascinat de castelele vechi din Franţa, motiv pentru care a decis să decoreze scara blocului comunist, în care locuieşte, în stil baroc.

separator

61846082

Ucraineanul spune că şi-a dorit toată viaţa să facă asta, însă a găsit timpul necesar abia după ce în 1997 a avut un accident şi a ajuns în moarte clinică. Fiind nevoit să se pensioneze, şi-a ocupat zilele cu redecorarea scării de bloc.

“De cand am iesit din moarte clinica mi-am dorit sa fac ceva frumos si neobisnuit pentru cei din jur si pentru mine”, povesteşte Ceaika.

61846085

Bărbatul a muncit 15 ani şi a redecorat trei etaje, transformând inclusiv ghena de gunoi într-o frumoasă coloană baroca.

61846081

Nu toţi locătarii sunt încântaţi, mai ales că acum scara de bloc atrage şi turişti. Mulţi tineri proaspăt căsătoriţi vin să îşi facă fotografii aici. cattura61846083

Din păcate, opera nu poate fi terminată, deoarece pensionarul spune că nu mai are bani pentru materialele de construcţii necesare finalizării ei.

sursa: stirileprotv.ro

Cea mai mare grevă din Germania din ultimii ani, anunțată pentru luni. Transportul va fi paralizat

Milioane de oameni care fac naveta la serviciu trebuie să se aștepte luni la o paralizare a transporturilor în Germania. Atât traficul feroviar, cel cu mijloacele de transport în comun, cât și aeroporturile vor fi în mare parte în grevă la nivel federal, au anunțat atât sindicatul prestatorilor de servicii, Verdi, cât și sindicatul căilor ferate și transporturilor EVG, conform Deutsche Welle citată de radiomoldova.md.

Conflictul tarifar de la căile ferate Deutsche Bahn și din serviciile publice riscă să se transforme în cea mai mare grevă care a avut loc în Germania în ultimii ani, notează DW.

Greva va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile, porturile germane și serviciile de autostradă.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat că din cauza grevei de avertisment se vede nevoită să suspende luni în totalitate traficul feroviar pe distanțe lungi, fiindcă nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie.

Și în traficul feroviar regional și urban „trenurile nu vor circula decât prin excepție”, a comunicat compania.

Lupta pentru majorarea salariilor va afecta și mare parte din aeroporturi.

Sindicatul cere majorarea salariilor cu 10,5%, minimum cu 500 de euro lunar. EVG negociază la rândul său cu patronatul în numele a 230.000 de angajați în cadrul a 50 de companii feroviare și firme de transport în comun, și insistă asupra creșterii cu 12% a salariilor, minimum cu 650 de euro în plus pe lună.

Ofertele făcute de Deutsche Bahn și de ceilalți angajatori se rezumă la o creștere cu cinci procente a salariilor și de plăți unice de maximum 2500 de euro. Partenerii sociali se acuză reciproc de eșuarea negocierilor salariale desfășurate în lunile februarie și martie, mai scrie DW, care citeaza DPA și AFP.

Ce s-a întâmplat cu Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct față de războiul lui Putin. Fiul a numit-o trădătoare

Marina Ovsyannikova, fosta jurnalistă a unui post rusesc de televiziune care a devenit faimoasă în toată lumea după ce a întrerupt trasmisia pentru a protesta față de războiul început de Vladimir Putin în Ucraina, trăiește acum în exil și spune că până și propriul său fiu a numit-o „trădătoare”, adăugând că „războiul a distrus multe familii”, scrie The Guardian citat de digi24.ro.

Marina Ovsyannikova, care s-a născut în Ucraina, a intrat în platoul de știri, în urmă cu un an, cu o pancartă pe care scria: „Opriți războiul. Nu războiului”. Un alt mesaj spunea: „Nu credeți propaganda. Aici sunteți mințiți”. La vremea respectivă, Marina Ovsyannikova a primit o amendă de 30.000 de ruble (aproximativ 1.800 de lei). Jurnalista, care și-a dat demisia de la postul de televiziune, și-a continuat protestele în stradă.

În august 2022, aceasta a fost inculpată pentru „răspândirea de informații false” după ce a arborat o pancartă cu mesajul „Putin este un ucigaș, soldații lui sunt fasciști” în fața Kremlinului.

Marina Ovsyannikova a fost plasată în arest la domiciliu în așteptarea procesului, în urma căruia risca 10 ani de închisoare. Totuși, aceasta a reușit să scape și să fugă în Europa. Acum locuiește în Paris, alături de fiica ei.

Rușii au fost distruși de Putin

Însă relația cu fiul său a avut de suferit. „Fiul meu m-a numit trădătoare. Mi-a zis că am trădat familia. Că am trădat țara. Pot spune asta pentru milioane de familii în aceeași situație – războiul a distrus multe familii. Iar asta este o adevărată catastrofă pentru că rușii au fost distruși de Putin, nu doar fizic, prin trimiterea lor la război, dar și la nivel psihologic”, a spus jurnalista într-un interviu pentru BBC. „Rusia este acum într-o depresie profundă, există apatie peste tot și milioane de oameni nu știu ce le rezervă viitorul”, a spus aceasta. Marina Ovsyannikova nu știe când sau dacă se va mai putea întoarce în Rusia. „Nu pot să mă întorc acum. Dar îmi văd viitorul în Rusia. Fiul meu este acolo, familia mea este acolo, mama, iar ei nu vor să părăsească țara”, a spus ea. Ovsyannikova a povestit că a închis de multe ori ochii la propaganda transmisă de televiziunea la care lucra, dar după invadarea Ucrainei nu a mai putut să tacă. „Au fost mulți factori. În timp am realizat că televiziunea rusească s-a transformat într-o mașinărie uriașă de spălat creiere. Apoi, eu am rădăcini ucrainene, tatăl meu este din Ucraina. A fost o eliberare emoțională uriașă. Nu mi-a păsat ce avea să se întâmple cu mine mai târziu”, a spus ea

Turcia se pregătea pentru un an de aur al turismului. Mai e o destinație sigură de vacanță după cutremurele devastatoare? Atmosfera din Istanbul sau Antalya

Turcia se pregătea pentru un an de aur al turismului. Cu orașele sale istorice, plajele frumoase și un curs de schimb încurajator pentru vizitatori, țara era gata pentru renașterea post-pandemică. Apoi a avut loc dezastrul, scrie digi24.ro.

utremurul devastator din 6 februarie a distrus orașe și a ucis zeci de mii de oameni. Impactul emoțional și frica de viitoare replici se simt în toată țara. Operatorii de turism din Turcia se întreabă acum dacă dezastrul îi va speria pe turiști și îi va face să își schimba planurile de călătorie.

Problema poate fi considerată minoră în raport cu suferința celor din zonele afectate de cutremur, dar asta nu înseamnă că nu este reală. Turismul este extrem de important pentru economia Turciei și o sursă de venit pentru mulți turci. Cu atât mai mult cu cât, după pandemie, se simte o nevoie de vizitatori mai mare ca oricând, scrie CNN. Reticența turistică în urma unui dezastru este de înțeles. Turiștii văd imagini din zonele afectate și tind să creadă că aceasta este situația în toată țara.

Turiștii încep așadar să își pună întrebări inevitabile. Pericolul se va menține? Vor fi ei o povară pentru gazdele lor într-un moment în care țara încearcă să-și revină? Vor fi bineveniți? Se vor distra în continuare?

În câteva săptămâni, Turcia va intra în sezonul turistic de vârf. Industria turismului a înregistrat deja anulări ale călătoriilor în primele zile și săptămâni de după cutremur. Acum, sectorul turistic așteaptă. Semnele sunt bune, spune însă Kaan Kavaloğlu, președintele Asociației Hotelierilor. El este încrezător că țara va avea un an bun turistic, deoarece zborurile sunt operate fără probleme către majoritatea destinațiilor importante, iar stațiunile și afacerile s-au deschis. „Ținem legătura cu operatorii de turism din diferite țări și cu agențiile de turism online, care confirmă că Turcia se pregătește pentru un nou sezon de vară record în toate destinațiile sale importante”, a spus el pentru CNN Travel. Reporterii CNN au mers în câteva dintre principalele destinații turistice din Turcia, pentru a vedea care este atmosfera.

Istanbul

Istanbul este printre cele mai importante destinații de vacanță din lume. În 2022, turiștii au cheltuit acolo peste 13 miliarde de dolari, potrivit Consiliului Mondial pentru Călătorii și Turism. La fel ca majoritatea punctelor turistice principale din Turcia, Istanbulul a simțit undele de șoc ale cutremurului din 6 februarie, dar nu a suferit nicio pagubă. Orașul, în care sunt 15 milioane de locuitori, se află la mai mult de 800 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Büke Yurdadoğ, managerul Çukurcuma Hamamı, este îngrijorată că turiștii vor fi speriați de cutremur. Ea însăși este marcată de amploarea tragediei și de numărul de victime, iar acum se teme și că turiștii vor evita Istanbulul din cauza evenimentelor recente. „Vom intra în vârful sezonului turistic în Istanbul și, comparativ cu anul trecut, se constată o scădere a afacerilor, chiar dacă este una mică”, spune Yurdadoğ.

„Cutremurul ne-a afectat pe toți, atât personal, cât și ca afacere. Încercăm să ajutăm cât de mult putem provinciile afectate, iar pe de altă parte ne străduim să ne primim oaspeții cât de bine putem. Dezastrele naturale sunt inevitabile, iar Istanbulul este un oraș care există de secole și a găzduit zeci de culturi și civilizații”, adaugă ea. Turiștii, spune Yurdadoğ, vor fi în continuare atrași de oferta variată a Istanbului: „Este un oraș care poate părea haotic de la distanță, dar când vizitatorii vin aici și încep să exploreze, descoperă mistere la fiecare colț. Cred că fiecare cartier are ceva care atrage fiecare turist, în funcție de interes”

Antalya

Antalya poate fi sinonimă cu vacanțele pe plajă, dar orașul și regiunea în care se află sunt destinații potrivite și pentru pasionații de istorie sau de drumeție pe munte.

Mehmet Ali Börtücene este proprietarul unui hotel dar și patron al unui local rafinat care oferă rețete tradiționale. Spune că seismul a avut un impact semnificativ asupra Antalyei, care se află la mai mult de 600 de kilometri de epicentru și că rezervările turistice au scăzut. El adaugă că turiștii i-ar putea ajuta pe supraviețuitorii cutremurului. „După dezastru, Antalya a primit multe victime ale cutremurului care au rămas fără adăpost și șomeri. Turiștii care vin în această regiune vor contribui indirect la procesul lor de recuperare. Turismul este una dintre cele mai importante surse de venit ale Turciei și, prin urmare, fiecare turist care vine aici ajută efectiv la atenuarea acestei traume. După cutremur, turismul a scăzut în regiunea Antalya, tristețea pe care o simțeau oamenii în mod natural ne-a redus considerabil munca”, spune Börtücene.

El a vorbit despre oferta pe care Antalya o are, cu coasta plină de păduri de pini, ienupăr și cedru, cu ruinele antice, cu drumețiile care se pot face pe coastă, cu frumusețile naturale, insula Beș Adalar sau satul de pe muntele Üçoluk.

Cappadocia

Deși situată la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului, Cappadocia este o zonă foarte sigură, dă asigurări Deniz Karkın, managerul unui hotel. „Luând în considerare datele științifice, Cappadocia este una dintre regiunile din Turcia cu cel mai scăzut risc de cutremur. Oaspeții care plănuiesc să viziteze Turcia pot alege Cappadocia pentru călătoriile care le asigură liniște sufletească”, spune el.  Peisajul din regiune este atracția principală pentru vizitatori, dar și istoria celor care și-au sculptat casele în stânci este la fel de fascinantă.

„Cappadocia este ca ruptă dintr-un basm, o așezare în care orașele subterane au fost sculptate cu mii de ani în urmă. Este cunoscută și pentru vinurile sale și ca leagăn al creștinismului. Oaspeții care vin aici experimentează Muzeul în aer liber Göreme, Patrimoniul Mondial UNESCO, orașele subterane Kaymaklı și Derinkuyu, Valea Pașabağ, Văile Iubirii și Kızılçukur, unde poți vedea uimitoare apusuri de soare. În fiecare dimineață, cerul este colorat de sute de baloane cu aer cald, care oferă oaspeților șansa de a vedea și fotografia Cappadocia de sus.”, spune Karkın.

Izmir

Al treilea cel mai populat oraș al Turciei, Izmir este, de asemenea, unul dintre cele mai moderne ale sale, atrăgând vara mulțimi de oameni dornici să petreacă în orașul Alaçatı, să danseze în cluburile de pe plajă din Çeşme sau să deguste vinuri. Zeynep Çiftçioğlu İpekçi, care lucrează ca director de comunicare la unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Izmir, spune că rezervările au scăzut după dezastru, dar nu în mod semnificativ.

„Chiar dacă Izmir este departe de provinciile afectate de cutremur, am fost copleșiți de o tristețe profundă. Cu toate acestea, facem un efort pentru a ne continua munca și pentru a promova pacea, calmul și dragostea care sunt esența Alavya. Desigur, am avut unele anulări, dar majoritatea oaspeților noștri au continuat să vină”, spune Çiftçioğlu İpekçi. Ea spune că vizitatorii vor aprecia străzile pietruite, morile de vânt, apele turcoaz și briza, precum și produsele locale. „Bucătăria de la Marea Egee, cu aperitivele, salatele, deserturile sale este una dintre cele mai savuroase din lume”, spune Çiftçioğlu, care vorbește despre siturile UNESCO Efes și Bergama, frumusețile naturale din Karaburun, frumoasele golfuri, podgorii și restaurante pescărești.

Reguli de stil pentru sezonul rece de la Maggy Platon: “Nu-ți ascunde formele și lasă rușinea comsomolistă la o parte”
Articolul anterior
Lilia Caraush creează adevărate capodopere pentru cele mai friguroase femei!
Articolul următor