Vadim Galygin are fața desfigurată

Fanii îl urmăresc cu interes pe actorul Vadim Galygin. Cu câteva zile în urmă, aceștia au rămas șocați după ce au văzut poza postată de Galygin, cu fața desfigurată.

separator

1496906846

Nu urcați beți la volanul tractorului! Niciodată”, a menționat showmanul.

Mai mulți admiratori au înțeles că este vorba despre un machiaj profesionist, făcut pentru noul proiect în care este implicat actorul.

Într-adevăr, acum Vadim Galygin joacă într-un film de groază, „Упыри”, care va apărea pe micile ecrane în toamna acestui an.

1496906909

Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

Operatorul public ucrainean al centralelor nucleare Energoatom a denunțat marți într-un comunicat un atac cibernetic rus „fără precedent” împotriva site-ului său, precizând că funcționarea acestuia nu a fost perturbată, relatează AFP.

Energoatom denunță un atac cibernetic rus fără precedent

„Pe 16 august 2022 a avut loc cel mai puternic atac cibernetic de la începutul invaziei ruse împotriva site-ului oficial al Energoatom”, a declarat operatorul pe Telegram, transmite agerpres.ro.

Site-ul „a fost atacat de pe teritoriul Rusiei”, a adăugat sursa citată.

Grupul rus „Armata cibernetică a poporului” a utilizat 7,25 milioane de roboți de internet care au atacat site-ul Energoatom timp de trei ore, a dat asigurări compania ucraineană, potrivit căreia această încercare de piratare „nu a avut un impact considerabil asupra activității site-ului Energoatom”.

Maia Sandu a efectuat o inspecție la SA CET-NORD din Bălți

Și-a pus casca și a mers să inspecteze SA „CET-NORD” din Bălți. Astfel, Maia Sandu a vrut să facă cunoștință cu rezultatele investițiilor europene pentru întreprindere și să se convingă de faptul că locuitorii din municipiu vor primi neîntârziat și fără probleme agentul termic.

Maia Sandu și-a pus casca și a mers să inspecteze SA CET-NORD din BălțiFoto: nordnews.md

Șefa statului a rămas impresionată de procesul de modernizare, care, spune ea, trebuie să continue pentru că „investițiile în domeniul energetic sunt importante”, transmite nordnews.md.

„Am văzut care au fost investițiile recente, am discutat cu domnul director despre faptul că încălzirea centralizată, în pofida multor discuții, este cea mai eficientă, dacă se fac investiții. Este bine să avem aceste discuții cu cetățenii pentru ca ei să înțeleagă că este bine să ne conectăm la încălzirea centralizată”, spune Maia Sandu.

Directorul SA „CET-NORD” a declarat că pregătirile pentru sezonul rece sunt în toi și că depun efort pentru ca locuitorii din Bălți să achite cât mai puțin pentru căldură.

„Suntem în proces de pregătire pentru sezonul rece. Lucrările de pregătire sunt gata în proporție de 65%. Facem tot posibilul pentru ca încălzirea centralizată să devină un privilegiu, dar nu o povară pentru cetățeni”, susține Marian Brînza, directorul SA „CET-NORD”.

În ultimii ani, societatea pe acțiuni a valorificat un împrumut BERD de 10,7 milioane de euro. O parte din bani au fost investiți în instalarea unei centrale noi de cogenerare și 169 de puncte termice individuale.Publicitate

Recent, BERD a acordat întreprinderii un nou împrumut în valoare de 15 milioane de euro, care presupune noi investiții în următorii trei ani în sistemul termoenergetic din Bălți. Din acești bani, „CET-NORD” și-a achitat deja datoria istorică rămasă de 77 de milioane de lei furnizorului MoldovaGaz.

Bălțenii speră că vizita Maiei Sandu în municipiu va aduce rezultate în viitorul apropiat.

„Ea, totuși, e președintă, ea trebuie să facă tot ce e bun, nu doar pentru țară, dar și pentru diferite orașe, ca Bălțiul, de exemplu. Ea, iată, ne-a vizitat, poate a revizuit unele decizii.”

„Dacă e să ne referim la municipiu, totuși, ar fi partea financiară. Adică, taxele, care sunt achitate să rămână în mare parte aici, pe loc. Adică, să nu plece tot la centru. Asta ar fi cred că de bază.”

„Să fie ceva renovări și să se gândească la popor și să aibă grijă mai mult de noi.”

„Desigur, mi-aș dori ceva bun, căci se întâmplă foarte multe rele. Mi-aș dori liniște, mi-aș dori să am de lucru”, spun oamenii.

Tot ieri, șefa statului a vizitat o uzină din cadrul Zonei Economice Libere Bălți.

La Bălți au fost aduse Moaștele Sfintei Matrona de la Moscova

Moaștele Sfintei Matrona de la Moscova împreuna cu icoana făcătoare de minuni au fost aduse la Bălți. Zeci de credincioși au venit să se închine relicvelor care se vor afla la Catedrala „Sfântul Nicolae” până la sfârșitul lunii august. Enoriașii s-au rugat pentru sănătatea celor dragi și pentru pace în lume.

Moaștele Sfintei Matrona au fost aduse la Chișinău

„În această vază sau în acest sicriu se găsește o părticică din Sfintele Moaște ale Fericitei Matrona. Ce e mai de preț pentru ea? Asta. O aduc și o pun la Sfânta Matrona ca mulțumire pentru ceea ce am primit”, explică Mihail Saracuța, parohul Catedralei „Sfântul Nicolae”, transmite nordnews.md.

Credincioșii sunt convinși că rugăciunile lor, rostite din inimă, sunt auzite și pot face minuni.

„Eu cred. Sunt foarte bucuros că această icoană este anume în orașul nostru.”

„Am auzit, iată, cântările și am intrat să vedem ce se întâmplă.”

„E puternică, o icoană puternică, care ajută pe foarte multă lume. Noi vrem sănătate multă, în primul rând, sănătate nouă, la toată lumea sănătate, la copii, la familie, bunăstare în familie.”Publicitate

„Am vrea liniște, liniște sufletească, pace între popoare”, spun enoriașii.

Sfânta Matrona s-a născut în anul 1881 în Imperiul Rus. Ea a venit pe lume oarbă, iar la vârsta de 17 ani și-a pierdut abilitatea de a se mișca. Toată viața Matrona și-a dedicat-o slujirii Domnului. Sfânta Matrona a fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în 1999.

„Suntem în perioada postului Adormirii Maicii Domnului. Aducem niște sfințenii mari aici, ca creștinii să se poată ruga.

După cum ne spune istoria icoanei sau a vieții Sfintei Matrona, ea spunea încă în viață că dacă veți avea dureri, scârbe, nevoi, boli, ce veți avea, veniți la mine la mormânt, veniți și îmi spuneți mie așa ca și cum aș fi eu vie și eu vă voi asculta și îl voi ruga pe Domnul, ca Domnul să împlinească rugăciunile voastre. 

Ei vin, primesc ajutor și cu mare bucurie după aceea vin și lasă o brățară, lasă o cruce, lasă un inel, lasă cercei”, spune Mihail Saracuța, parohul Catedralei „Sfântul Nicolae”.

Catedrala „Sfântul Nicolae” va fi deschisă pentru enoriași zilnic, între orele 07:00 și 19:00.

Și-au dat demisia! Educatoarea și ajutoarele ei și-au recunoscut vina
Articolul anterior
Un copil cu o boală foarte rară a fost salvat de la moarte de către medicii moldoveni!
Articolul următor