Viața tumultoasă a lui Halit Ergenç, actorul din “Suleyman Magnificul”

În țara natală, actorul este considerat  o mare vedetă. Talentat și cu o poveste de viață desprinsă parcă din filmele în care joacă, Halit este urmărit la fiecare pas de paparazzi și provoacă isterie printre fane atunci când iese din casă.

separator

Halit Ergenç s-a născut la Istanbul pe 30 aprilie 1970. Tatăl lui, actorul Sait Ergenç, a avut grijă să îi sădească în inimă dragostea pentru teatru și film, fără să își forțeze, însă, în vreun fel fiul să îi urmeze cariera.

După liceu, Halit a dat la Universitate, cu gândul să devină inginer. După numai un an, a dat bir cu fugiții, convins fiind că matematica nu e de el. A părăsit așadar învățământul tehnic în favoarea operei, pe care a studiat-o la Universitatea Mimar Sinan.

Pe durata studenției, Ergenç a căutat să se întrețină de unul singur, fără ajutorul familiei, lucrând ca operator PC, iar apoi backing vocals și dansator. Și-a făcut debutul în teatru în 1996, iar primul rol principal a fost cel al regelui din Siam, în musicalul “The King and I”. Încet, a căpătat roluri în filme și seriale, continuând în tot acest timp să joace și  la teatru. Și-a consolidat statutul de vedetă în 2004, când a acceptat să joace rolul afaceristului Sinan în serialul “Aliye. Fără copiii mei, niciodată”, difuzat și în România.

A găsit celebritatea și iubirea în “O mie și una de nopți”

Marea lovitură profesională a dat-o însă  doi ani mai târziu cu rolul lui Onur Aksal, în “O mie și una de nopți”. Filmat în perioada 2006-2009, serialul a fost urmărit cu sufletul la gură în Turcia, dar și în România.

Pe platourile de filmare a întâlnit-o pe frumoasa Bergüzar Korel, interpreta arhitectei Sehrazat, de care s-a îndrăgostit. O poveste de iubire care ar putea să devina ea însăși subiect de film. Logodit cu Gizem Soysalli, o tânără în vârstă de 25 de ani, Halit a uitat de tot și s-a aruncat cu capul înainte într-o relație cu Bergüzar, pe vremea aceea, iubita unui dansator.

Chestionați de jurnaliști pe tema idilei dintre ei, cei doi actori au negat categoric, dar și-au văzut în taină liniștiți de povestea lor de amor. La un moment dat însă, lucrurile au început să scârțâie între Ergenç și Korel, iar aceștia s-au despărțit, scrie enational.ro.

Dintr-un impuls, actorul a hotărât să se însoare cu Gizem și a organizat o nuntă cu 300 de invitați. Căsătoria lui Halit cu frumoasa Gizem nu a durat decât câteva luni.

gizem

Sfârșitul a venit pe negândite, imediat după ce actrița Bergüzar Korel a anunțat că nu mai formează un cuplu cu dansatorul ei. La scurt timp după aceasta, în 2010, a urmat o altă nuntă, cea a lui Halit cu superba Bergüzar. Imediat a venit pe lume și Ali, fiul celor doi actori, care, spun părinții lui, ar putea căpăta cât de curând un frățior sau o surioară.

Atatürk și Suleyman!

Odată liniștită furtuna sentimentală, Halit a putut să se ocupe în tihnă de proiectele profesionale. Printre ele, două filme cu caracter istoric. Primul, “Dersimiz Atatürk”, în care actorul joacă rolul lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul și primul președinte al Republicii Turcia. Un rol greu, de care, spun criticii, Halit s-a achitat mai mult decât onorabil. A urmat rolul lui Suleyman Magnificul din serialul cu același nume, un film care a stârnit controverse încă de la debut pentru că se axează pe omul Suleyman, cu patimile, calitățile și defectele sale și nu pe mitul Suleyman.

Admiratorii și, mai ales, admiratoarele lui Halit Ergenç au trecut, însă, cu mare nepăsare pe lângă critici, apreciind prestația actorului lor preferat, scenariul, dar și decorurile și costumele. Din nou un rol dificil, de compoziție, pe care Halit l-a dus la bun sfârșit magistral. Un rol pentru care s-a documentat zi și noapte și pe care l-a construit cu migală și rigurozitate. Cum i-a ieșit? Impecabil, au strigat într-un glas nu doar fanii înfocați, ci și criticii de specialitate.

Rusia a eliberat-o pe Brittney Griner, vedeta baschetului american, la schimb cu „negustorul de moarte” Viktor Bout

Ministerul rus de Externe a anunțat joi că a eliberat-o pe vedeta americană de baschet Brittney Griner pentru a-l primi pe cetățeanul rus Viktor Bout într-un schimb de prizonieri.

Schimbul dintre Victor Bout și Griner a avut loc joi pe aeroportul din Abu Dhabi, au relatat agențiile de presă rusești.

Președintele american Joe Biden a anunțat că Griner, deținută în Rusia din februarie, este acum „în siguranță” și „în drum” spre Statele Unite.

„În urmă cu câteva momente am vorbit cu Brittney Griner. Ea este în siguranță. Ea este într-un avion. Ea este în drum spre SUA”, a scris președintele american pe Twitter.

Moscova a spus de multă vreme că ar dori ca traficantul de arme Viktor Bout să fie inclus în orice acord.

Supranumit atât „negustorul de moarte” cât și „spărgătorul de sancțiuni” pentru abilitatea sa de a ocoli embargourile privind negoțul cu armament, Bout a fost unul dintre cei mai căutați oameni din lume înainte de arestarea sa în 2008 pentru mai multe acuzații legate de trafic de arme.

Timp de aproape două decenii, Bout a fost unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de arme din lume, vânzând armament unor țări corupte, grupuri de rebeli și căpetenii războinice din Africa, Asia și America de Sud.

Americanca Griner risca să stea nouă ani după gratii în Rusia după ce a fost condamnată pentru acuzații de trafic de droguri. La proces, Griner – care a jucat baschet pentru o echipă rusă în intersezonul din SUA – a declarat că a folosit canabis pentru a se vindeca de accidentările sportive, dar că nu a vrut să încalce legea.

Bout a fost judecat pentru acuzațiile legate de FARC, pe care le-a negat, iar în 2012 a fost declarat vinovat și condamnat de un tribunal din Manhattan la 25 de ani de închisoare, pedeapsa minimă posibilă. De atunci, statul rus a tot încercat să îl recupereze.

Pentru SUA și Rusia, țări care au acum cele mai tensionate relații de după Criza rachetelor cubaneze din 1962, operațiunea de joi marchează unul dintre cele mai extraordinare schimburi de prizonieri din istoria lor.

Schimbul nu a inclus un alt nume foarte vehiculat în acest sens. Fostul pușcaș marin american Paul Whelan se află în continuare în custodia Rusiei, a declarat joi avocatul său, adăugând că dialogul privind un posibil schimb de prizonieri continuă, a relatat agenția de presă Interfax.

Whelan a fost condamnat în 2020 pentru spionaj și condamnată la 16 ani într-o închisoare de maximă securitate.

sursa: www.hotnews.ro

Putin a fost ”premiat” cu titlul ”Perdantul anului 2022”

Președintele rus Vladimir Putin este recunoscut drept principalul învins al anului 2022, în topul întocmit de publicația Politico.

Jurnaliștii l-au desemnat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la categoria „Visători” și „Învinși”.

Politico își explică alegerea prin seria de eșecuri militare ale armatei ruse în Ucraina, care au provocat o scădere a popularității șefului de la Kremlin nu numai la nivel internațional, ci și în interiorul țării sale, scrie ziare.com.

„Decizia lui Putin de a recruta sute de mii de noi soldați, a forțat bărbații în vârstă să părăsească țara. Între timp, Forțele Armate ale Ucrainei, bazându-se pe cuceriri teritoriale, aprovizionare cu arme occidentale și echipamentul rusesc capturat, continuă să opună rezistență. Putin a căutat de mult să readucă Rusia la statutul de mare putere pe care l-a avut în perioada sovietică. În schimb, invazia sa i-a retrogradat țara la un statut de rang trei, incapabil să învingă un adversar pe care îl subestima și disprețuia”, a scris Politico.

Potrivit jurnaliştilor, un alt lider mondial, în condiţii de izolare şi sancţiuni internaţionale, ar admite înfrângerea şi s-ar retrage. Însă încăpățânarea lui Vladimir Putin înseamnă că războiul pe scară largă se va prelungi, alimentând inflația mondială și ridicând prețurile la energie și la îngrășăminte.

„Incapacitatea lui Putin de a-și realiza visul nu înseamnă că nu va continua să fie un coșmar pentru vecinii săi”, a conchis Politico.

De remarcat că, în același clasament, Politico l-a desemnat pe Volodimir Zelenski cea mai influentă persoană din Europa în 2022. Potrivit jurnaliştilor, liderii europeni îl admiră şi vor să-l imite pe preşedintele Ucrainei, pentru că şeful statului ucrainean este capabil să îndrepte Uniunea Europeană în direcţia bună.

Cum s-au răzbunat cămilele din Qatar pe turiști veniți la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial din Qatar, aflat în plină desfășurare, are un efect neașteptat asupra cămilelor din țara asiatică, animalele fiind epuizate de solicitările turiștilor din întreaga lume.

Clasica plimbare cu cămila e o afacere care a explodat la propriu în ultimele săptămâni, provocând totuși destul de multe probleme de sănătate bietelor patrupede, nevoite să meargă chiar și 20 de ore pe zi fără oprire.

„Vin mulți bani, dar există multă presiune”, a declarat Ali Jaber al Ali, un beduin în vârstă de 49 de ani din Sudan, pentru Associated Press.

Cămilele încep să nu mai suporte tot acest efort și unele chiar au încercat să se răzvrătească. A fost cazul uneia care a scos un mormăit puternic, speriind o turistă australiancă. Altele, în schimb, au refuzat să se ridice în picioare, în ciuda ordinelor crescătorilor.

Nu au lipsit criticile din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, care au invitat turiștii din Qatar să evite aceste activități din respect pentru cămile. „Când o cămilă este rănită, nu este tratată, ci ucisă, pentru că nu mai este considerată utilă”, a avertizat asociația PETA citată de ziare.com.

Simona, fetiţa de un an şi 2 luni care suferă de leucemie, a ajuns la Istanbul! Află cum se simte în acest moment
Articolul anterior
Cum slăbești sănătos 35 kg? Povestea Mariei Lungu
Articolul următor