Victoria Nuland: ,,Buneii mei au fost basarabeni”!

Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi euroasiatice, are rădăcini basarabene. Oficialul a declarat în cadrul unei întrevederi cu jurnaliștii din Odessa că regiunea comportă o încărcătură emoțională deosebită pentru ea, întrucât bunicii săi s-au născut și au crescut în Basarabia.

separator
collageNăscută în anul 1961 la New York City, Victoria Jane Nuland este o diplomată americană ce deține din 2013 funcția de asistent al Secretarului de Stat al Statelor Unite, având în competența sa Europa și Eurasia.

Permanent Representative of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), Victoria Nuland, addresses a press confrence at the US Embassy in Kabul, 25 September 2007. Victoria Nuland, Permanent Representative of NATO and Karen P. Tandy, Administrator of the Drug Enforcment Administration (DEA) are in the Afghan capital on an official visit. AFP PHOTO/MASSOUD Hossaini (Photo credit should read MASSOUD HOSSAINI/AFP/Getty Images)

Victoria Nuland este primul dintre cei patru copii ai chirurgului, profesorului bioetician și autorului de istorie a medicinii, Sherwin B. Nuland. Bunicii săi, evrei ortodocși, Meyer și Vitsche Nudelman, au emigrat din Basarabia în SUA la începutul secolului XX .

pub298w417_6012303sufacfaces_nuland_dAflată într-o vizită oficială la Odessa, acum doi ani, politiciana, care vorbeste în mod fluent rusa, franceza și chineza, a declarat în cadrul unei intrevederi neoficiale jurnaliștilor ucraineni că orașul Odessa comportă pentru ea o valoare sentimentală deosebită.

Potrivit Victoriei Nuland, bunicii săi au emigrat din Basarabia în Statele Unite ale Americii, la începutul secolului XX.

„Strămoșii mei provin dintr-o familie de imigranți evrei din Basarabia și au purtat numele Nudelman, dar tatăl a reușit să-l modifice în Nuland”, a declarat oficialul.

În adolescență, Victoria Nuland a studiat literatura și cultura rusă.

Victoria Nuland a făcut o carieră profesională rapidă, după ce a primit o diplomă de licență la una dintre cele mai prestigioase universități private, Brown University. Aceasta vorbește rusa, franceza și chineza și activează la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii din anul 1984. Ca diplomată, a activat în țări precum Mongolia, China și Rusia.

Sherwin Nuland, tatăl Victoriei, profesor de chirurgie la Universitatea Yale School of Medicine, a murit la începutul acestui an de cancer, la vârsta de 83 de ani.

c2729c86ea38f47b15ccb09197deed76b50f8fa6_800x600Fiul unui evreu ortodox, Meyer Nudelman din Basarabia, Sherwin Nuland a publicat mai multe cercetări cu privire la problemele medicinii moderne si bioetică. În anul 1994, pentru cartea „Cum vom muri”, el a fost distins cu premiul național în literatură, National Book Awards. Victoria Nuland este căsătorită cu istoricul Robert Kagan, cu care are doi copii.

Victoria Nuland a vizitat Moldova în cadrul unei vizite oficiale în martie 2014.

gherman-nuland-moldova-2014

Galina Tomaș a susținut un seminar în România!
Articolul anterior
Scapă pentru totdeauna de părul nedorit cu 50% reducere! Rezultate garantate după prima ședință
Articolul următor
Alte articole interesante