Video! Show acvatic spectaculos, la deschiderea Carnavalului de la Veneția

Inaugurarea ediţiei din acest an a Carnavalului de la Veneţia, unul dintre cele mai renumite şi mai vizionate evenimente de acest gen din întreaga lume, a fost marcată printr-un fastuos spectacol acvatic muzical, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

separator
021211031263141204

Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseţii, mării şi vanităţii, printr-o paradă a creaturilor marine ciudate.

Vizitatorii au putut admira femei în costume cu uriaşe aripi albastre, defilând la căderea nopţii în bărci veneţiene sau personaje de poveste, care păreau suspendate în aer.

Duminică, festivalul veneţian va continua cu o altă procesiune pe apă, urmând ca în acest an festivităţile să se desfăşoare până la 28 februarie.

Carnavalul a avut loc pentru prima dată în 1162, în urma unei victorii militare. Căzut în desuetudine timp de zeci de ani, el a fost readus în atenţia publicului de către municipalitate în 1980.

Festivităţile permit Oraşului Dogilor să se anime într-o perioadă a anului lipsită de evenimente şi sunt punctate de baluri mascate. În fiecare zi, în Piaţa San Marco sunt organizate concursuri pentru alegerea celui mai frumos costum de carnaval.

https://youtu.be/TdtUOQJ-JBo

Țara din Europa în care tinerii primesc bani de chirie dacă se angajează. Ce alte alte facilități au aceștia, dar și companiile care îi ia la lucru

Tinerii sub 30 de ani din Ungaria sunt  motivați să intre în câmpul muncii. Aceștia primesc bani de la stat pentru a-și acoperi costurile ce țin de chirie și naveta spre locul locul de muncă. Totodată, companiile care le oferă un job sunt recompensate, scrie evz.ro.

Tinerii din Ungaria, motivați să intre în câmpul muncii

Tinerii cu vârste de până în 30 de ani din Ungaria au toate motivele să rămână în câmpul muncii. Aceștia primesc anumite sume de bani de la stat pentru chirie și navetă.

În plus, cei care optează pentru o reconversie profesională sunt sprijiniți financiar pentru a parcurge procedura. Avantajate în acest context sunt și companiile care îi angajează pe tineri.

Sprijin pentru companiile care îi angajează pe tineri

Companiile din Ungaria care îi angajează pe tineri vor încasa o subvenție care reprezintă 50% din salariul brut oferit acestora.

„Timp de patru sau şase luni guvernul preia de la angajatori 50% din salariul brut, iar dacă locul de muncă este la peste 60 de kilometri de domiciliu, tânărul înregistrat ca solicitant de loc de muncă poate primi, timp de maxim un an, până la 186 000 de forinţi (2.347 lei) subvenţie pentru chirie. ”, a explicat Sandor Czomba, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Condiții pentru acordarea sprijinul financiar pentru tinerii din Ungaria

Cetățenii unguri pot solicita aceste sprijin dacă se încadrează în limita de vârstă. De asemenea, pentru a încasa sumele care acoperă naveta, locul de muncă trebuie să fie situat în raza a 60 de kilometri de domiciliu.

„Sprijinul pentru costurile de navetă poate fi solicitat dacă locul de muncă este în raza a 60 de kilometri de domiciliu, iar suma lunară poate fi de 10.000-12.000 de forinţi (126-151 lei) pentru fiecare 10 kilometri. ”, a mai spus secretarul de stat.

Cei care vor să își schimbe meseria pot aplica pentru un sprijin financiar substanțial.

„Al patrulea pilon al programului oferă oportunităţi de schimbare a meseriei sau recalificare.  În această perioadă, sprijinul financiar acordat participanţilor la formarea profesională poate ajunge până la 150% din salariul minim pe economie. ”, a mai spus oficialul.

Ungaria a creat aceste facilități pentru a acoperi lipsurile actuale de pe piața muncii. Programul Garanţia pentru Tineret Plus sprijină tinerii sub 30 de ani, care nu mai studiază şi încă nu lucrează, să obţină experienţă de muncă, mai spune reprezentantul Ministerului ungar de Economie.

Ucraina înăspreşte sancţiunile pentru cei care se sustrag de la mobilizarea militară. Zelenski a promulgat o lege în acest sens

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea privind mobilizarea militară, un text legislativ extrem de controversat, relatează AFP citat de adevarul.ro.

Potrivit unei informări publicate pe website-ul Radei, parlamentul ucrainean, textul a fost înaintat marţi spre promulgare lui Zelenski, care l-a semnat.

Confruntată cu o penurie de soldaţi voluntari, Ucraina a lucrat timp de câteva luni la acest text care înăspreşte sancţiunile pentru cei care se sustrag de la mobilizarea militară. În 11 aprilie, parlamentul de la Kiev a adoptat proiectul de lege, cu 283 de voturi favorabile.

Proiectul legislativ a provocat indignare după eliminarea în ultimul moment a unei clauze ce prevedea demobilizarea soldaţilor care au servit 36 de luni, o lovitură dură pentru militarii care luptă pe front de peste doi ani.

Autorităţile ucrainene au dat asigurări că problema demobilizării va fi reglementată de o lege separată, însă deocamdată nu a fost fixată o dată nici pentru pregătirea, nici pentru adoptarea sa.

Recent, Kievul a decis să coboare vârsta celor eligibili pentru mobilizare, de la 27 la 25 de ani.

În paralel, sancţiunile împotriva celor care încearcă să scape de mobilizare vor fi mai dure. De asemenea, textul facilitează procedurile de înrolare, prin crearea unui sistem digital special.

Legea mobilizării ar trebui să intre în vigoare peste o lună, relatează AP.

De asemenea, legea oferă soldaților stimulente, cum ar fi bonusuri în numerar sau bani pentru cumpărarea unei case sau a unei mașini, pe care, potrivit analiștilor, Ucraina nu și le poate permite.

În decembrie, Zelenski anunța că armata ucraineană dorește mobilizarea a până la 500.000 de soldați suplimentari. Recent, șeful armatei, Oleksandr Sîrski, a efectuat un audit în urma căreia a stabilit că soldații ar putea fi rotiți din spate în prima linie. Numărul a fost revizuit, dar nu a fost dezvăluit.

Caz emoționant în Italia! O tânără și-a întrerupt chimioterapia pentru a-și naște copilul, apoi s-a stins din viață

Cazul unei femei din Italia a emoționat opinia publică din întreaga țară, după ce tânăra a ales să oprească tratamentul împotriva cancerului pentru a da naștere copilului. Ulterior, femeia a pierdut lupta cu boala necruțătoare.

O tânără de 33 de ani din Italia a murit sâmbătă, 13 aprilie, din cauza unui cancer la sân.

A aflat despre acest diagnostic în 2019, dar reușise să-l învingă. În 2023 ea se căsătorise. Cancerul a recidivat în luna februarie a acestui an, când femeia era deja însărcinată. Vestea a lovit-o ca un trăsnet. Împreună cu medicii, femeia a decis să întrerupă tratamentul și să dea naștere copilului.

După ce a adus pe lume, la 32 de săptămâni, un băiețel.

Imediat după ce a născut, femeia și-a reluat tratamentul pentru a combate boala, dar de data aceata cancerul ei a fost mai agresiv.

Cu zâbetul pe buze, Azzurro le-a mulțumit medicilor pentru tot ce au făcut pentru ea, până în ultima clipă.

Tânăra va fi înmormântată în 17 aprilie, în Oderzo.

Săptămâna va începe fără curent electric, în mai multe localități din țară. Vezi care sunt ele
Articolul anterior
Produsul care te scapă de riduri, edeme și cearcăne. Acum și în Moldova!
Articolul următor