Video! Show acvatic spectaculos, la deschiderea Carnavalului de la Veneția

Inaugurarea ediţiei din acest an a Carnavalului de la Veneţia, unul dintre cele mai renumite şi mai vizionate evenimente de acest gen din întreaga lume, a fost marcată printr-un fastuos spectacol acvatic muzical, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

separator
021211031263141204

Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseţii, mării şi vanităţii, printr-o paradă a creaturilor marine ciudate.

Vizitatorii au putut admira femei în costume cu uriaşe aripi albastre, defilând la căderea nopţii în bărci veneţiene sau personaje de poveste, care păreau suspendate în aer.

Duminică, festivalul veneţian va continua cu o altă procesiune pe apă, urmând ca în acest an festivităţile să se desfăşoare până la 28 februarie.

Carnavalul a avut loc pentru prima dată în 1162, în urma unei victorii militare. Căzut în desuetudine timp de zeci de ani, el a fost readus în atenţia publicului de către municipalitate în 1980.

Festivităţile permit Oraşului Dogilor să se anime într-o perioadă a anului lipsită de evenimente şi sunt punctate de baluri mascate. În fiecare zi, în Piaţa San Marco sunt organizate concursuri pentru alegerea celui mai frumos costum de carnaval.

Săptămâna va începe fără curent electric, în mai multe localități din țară. Vezi care sunt ele
Articolul anterior
Produsul care te scapă de riduri, edeme și cearcăne. Acum și în Moldova!
Articolul următor
Alte articole interesante