Stop vot în Marea Britanie, Frankfurt și Montreuil. S-au epuizat buletinele de vot. Mii de moldoveni nu au reușit să voteze

O mare de moldoveni protestează la această oră la o secție de votare din Marea Britanie, unde s-au epuizat buletinele de vot și mii de cetățeni RM n-au putut să-și exprime votul, comunică jurnal.md.

separator

Reprezentații secției de votare îi îndeamnă să meargă la cealaltă secție, însă aceasta e la două ore distanță, spun oamenii, și nu vor reuși să ajungă până la încheierea scrutinului.

Oamenii scandează „Vrem să votăm!”.

Alegerile de la secția de votare din Frankfurt pe Main s-au încheiat cu 3 ore înainte de programul de lucru al secției de votare.Asta deoarece toate cele 5.000 de buletine de vot alocate pentru fiecare secție din străinătate au fost epuizate, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Secția din Frankfurt a fost probabil cea mai aglomerată din Diasporă. Mii de moldoveni au stat în cozi interminabile pentru a se vota.

Procesul a fost întrerupt de o alertă cu bombă, după care reluat.

De dimineață însă, oficialii Consulatului Moldovei din Frankfurt a cerut moldovenilor să meargă la secțiile de votare din Stuttgart sau Kassel deoarece ritmul de vot era unul foarte ridicat, comunica Ziarul de Garda.

La Montreuil, în suburbia Parisului la fel s-au terminat buletinele de vot. La fel ca în Frankfurt, aici prezența de vot a fost una fără precedent, iar toate cele 5000 de buletine au fost epuizate.

Potrivit Ministerului de Externe, la ora 18.00, ora Moldovei „în cadrul celor 139 de secții de votare constituite în străinătate, cel mai activ până la acest moment s-a votat în:

Montreuil, Republica Franceză – peste 4.600 alegători

Frankfurt, Germania – circa 4.500 alegători

Londra, Marea Britanie – peste 4.300 de alegători

Londra, Marea Britanie – 4.000 de alegători

Berlin, Germania – 4.100 alegători

Parma, Italia – circa 4.000 alegători

Alerta cu bombă la Frankfurt este falsă. Votarea a fost reluată
Articolul anterior
Lorena Bogza, infectată cu noul Coronavirus. Prezentatoarea TV a votat acasă
Articolul următor
Alte articole interesante