Străzile metropolei chinezești Wuhan, cu 11 milioane de locuitori, sunt pustii

Imaginile şi filmuleţele din ultimele zile din Wuhan arată o imagine dezolantă, în situaţia în care metropola chineză se străduieşte să oprească coronavirusul contagios.

separator
Wuhan, localizat în centrul Chinei şi care, în mod normal, este un oraş aglomerat şi plin de viaţă, este astăzi, în urma declanşării epidemiei de coronavirus, un oraş care pare abandonat, scrie Digi24.

Străzile goale care amintesc de Pripyat mai degrabă decât de o mare metropolă chineză sunt călcate din când în când de un trecător stingher, apărat de o mască. Wuhan este printre oraşele care au fost închise complet de autorităţile chineze după declanşarea epidemiei. Transportul public a fost complet oprit, iar intrarea, ieşirea sau călătorirea cu maşina în interioriul metropolei sunt şi ele interzise.

Singurele vehicule care mai pot circula pe străzile din Wuhan sunt cele guvernamentale sau cei cu permise speciale emise de autorităţi. Nici prea multe magazine nu au mai rămas deschise în Wuhan, inclusiv marile lanţuri precum Starbucks, care şi-a închis deja peste 90 de din operaţiuni în toată provincia Hubei sau McDonald’s.

Arhiva Moldovei digitalizată, pentru perioada 1811 – 1936, poate fi găsită acum online
Articolul anterior
La mulți ani, Florin Piersic! Marele actor împlinește 84 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante