Strigătul de ajutor al unei tinere care și-a salvat mama din mâinile tatălui crud

O tânără cere ajutorul oamenilor de bună credință pentru a-i putea cumpăra o căsuță mamei sale, în care să poată locui cu frații ei mai mici. Timp de 30 de ani, femeia a fost batjocorită de soțul ei, bătută cu cruzime și lăsată afară în frigul nopților de iarnă. Dar, nu se mai poate. Cristina vrea să își ajute mama, iar împreună putem realiza visul acestei familii.

separator

Povestea începe demult… 

,,Mă numesc Cristina și doresc să vă povestesc istoria mamei mele, care acum are mare nevoie de ajutorul oamenilor cu bună credință. În 1972, într-o familie cu 9 copii s-au născut 2 gemănuțe. Mama acestora s-a stins la naștere dându-le lor viață.

În așa familie mare, cu foarte multe neajunsuri, s-a luat decizia ca aceste 2 fetițe să fie date de suflet altei familii, care le vor crește. Peste câțiva ani și doamna care le creștea a decedat, iar fetele au crescut cumva printre străini, ca la 17 ani mama să-l întâlnească pe tatăl meu. S-au căsătorit și se părea că mama a găsit omul și familia în care se va simti ”acasă”. Dar nu a fost să fie, totul a fost până la primul pahar și prima palmă, primul pumn primit!

A răbdat mama…, deoarece eu aveam doar câteva luni. Apoi, a apărut și sora mea pe lume. Cu timpul au facut și o căsuță, însă băutura, bătăile și batjocoririle continuau. Eram mică și încă țin minte când stăteam în ungher cu sora și tata o bătea pe mama cu cruzime, nu puteam face absolut nimic din cauza fricii, deoarece mâncam și noi bătaie împreună cu ea.

De câte ori am plecat cu mama de acasă, dormeam pe la vecini, prin păpușoaie, prin dulapuri, până tata adormea, urmăream pe la geam dacă doarme sau nu, ca să putem intra măcar puțin să ne încălzim. Afară erau iernile cele groaznice, dar noi desculț. Doamne, de fiecare dată mama se întorcea acasă numai pentru noi. Apoi ceva s-a schimbat, tata nu mai consuma băuturi, s-a liniștit o perioadă, era mai binișor și liniște, au apărut și frații mei pe lume. Eram deja 4 copii. Liniștea însă nu a durat mult! Din cauza geloziei și a băuturii, tata iar a început a bate. A fost bătută mama, batjocorită, fugărită timp de 30 de ani. A răbdat pentru noi, așa cum rabdă multe femei.

Acum, eu deja sunt mare, am și eu copii, familie, nu am o casă unde să o adăpostesc, trăiesc într-un cămin, dar și așa, ultima dată când am sunat acasă mama nu mi-a răspuns, am mers acolo ca să o găsesc zăcând plină de vânătăi. Mi-am adus aminte într-o secundă de toți acești 30 de ani de răbdare, de bătăi, vânătăi, nas, buze rupte, față mutilată, coaste rupte că abia mai putea respira, spitalizări și cum o așteptam să vină acasă.

Acum am luat-o la mine și pe frații mei la fel, deoarece ei sunt mici: Mihai are 14 ani, Laurențiu -10 ani. Eu lucrez în mai multe locuri pentru a-mi întreține propria familie și plus pe mama și pe frații mei. E foarte greu. Locuim 5 persoane într-o cameră de cămin. Asta e tot ce-i pot oferi pentru toată dragostea ce mi-a purtat-o toată viața. Vă rog din suflet, pe toti care puteți, să ne ajutați. Are mare nevoie de o locuință, unde să trăiască împreună cu frații mei și unde să-și întâlnească bătrânețele în linisțe și fără tresăriri noaptea. Din suflet vă mulțumesc la toți!”, ne scrie Cristina.

Dacă vrei să ajuți această familie cu un gest de binefacere, donează în contul deschis pe caritate.md

 

Moldovenii stabiliți în Franța, Italia și Belgia au oferit echipamente de protecție pentru 15 instituții medicale din țara noastră
Articolul anterior
Microbuzele din Capitală și-ar putea relua activitatea, cu 10 lei pentru o călătorie
Articolul următor
Alte articole interesante