Strigătul unei mame care își plânge fiul ucis în atacul de la Dnipro: „Ticăloșilor! Vă blestem până la a șaptea generație”

Atacul Rusiei asupra blocului de locuit din Dnipro a lăsat mai mulți oameni fără casă, dar și fără cei dragi. Într-un video viral în mediul online, a fost surprinsă o mamă care își plânge fiul ucis și care blestemă soldații ruși „până la a șaptea generație”, numindu-i „ticăloși”, transmite tv8.md, conform surselor locale.

„De ce l-ați ucis? Ați venit aici, în oraşul nostru. V-am tratat ca pe nişte oameni normali, ca pe nişte rude. Ce ați făcut cu fiul meu? Ticăloşilor! Vă blestem până la a şaptea generaţie. Să fiți blestemați toată viața de toţi oamenii, de mine şi de lacrimile tuturor mamelor. Întreaga voastră ţară să fie blestemată”, spunea femeia, cu ochii în lacrimi.

În timp ce femeia strigă, doi bărbați încearcă să o calmeze, dar în zadar. Pe fundal, salvatorii continuă să caute printre ruine pentru a găsi supraviețuitori.

Pe 14 ianuarie, în jurul orei 15:40, în timpul unui atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, a avut loc o explozie la Dnipro. O rachetă rusească Kh-22 a distrus o parte a unei clădiri rezidențiale. În 11 luni de război la scară largă, acesta este cel mai mare atac asupra orașului Dnipro, care a ucis zeci de oameni.

Autoritățile ucrainene au anunțat deja 30 de morți și 75 de răniți, iar alte 44 de persoane sunt date în căutare.

Pe 15 ianuarie, la Dnipro s-au anunțat trei zile de doliu în memoria celor care au murit în urma dezastrului.

Video cu impact emoțional puternic:

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, foc şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu floare
Ar putea fi un cadru apropiat cu 3 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi un cadru apropiat cu 1 persoană şi în aer liber

Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

Poliția anunță că a înregistrat cazul tinerei bătute într-un cămin din capitală la sfârșitul lunii decembrie a anului 2022, fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani, fiind agresată de către o altă fată.

 Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii capitalei au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Fiind audiată de polițiști, victima domiciliată în raionul Strășeni, a comunicat că a plecat în mun. Chișinău, unde s-a întâlnit cu o cunoscută de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc din Chișinău, iar ulterior au mers la un apartament închiriat de o altă fată.

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Antrenorul emerit al Ucrainei, Mihailo Korenovsky, a murit în urma atacului de la Dnipro. A lăsat în urmă doi copii și o soție îndurerată
Articolul anterior
S-a temut toată viața că va ajunge un exponat. Mai bine de 200 de ani, oamenii au plătit să îi vadă scheletul
Articolul următor