Studenţi exmatriculaţi pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID

Peste 200 de studenți de la Universitatea din Virgina, exmatriculați pe motiv că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Studenții nevaccinați au primit pe parcursul timpului mai multe somații, prin e-mail, în care li se cerea să se imunizeze cât mai repede pentru a nu încălca normele impuse de universitate. În cazul în care aceștia vor aduce adeverința de vaccinare, aceștia pot participa la cursuri începând cu semestrul doi, scrie jurnal.md.

Universitatea din Virginia a respins înscrierea în noul an universitar a 238 de studenți care nu s-au vaccinat. Doar 49 din cei 238 de studenți erau înscriși la cursurile de toamnă.

Toți studenții, inclusiv cei vaccinați, trebuie să poarte în continuare măști în interiorul clădirilor școlii, a anunțat universitatea la începutul acestei luni. Aproape 97% dintre studenții UVA sunt vaccinați.

Elevii nevaccinați care au fost exmatriculați au primit „memento-uri multiple prin e-mail, mesaje text, apeluri telefonice, apeluri către părinți că nu au respectat normele și au avut termen până miercurea trecută să își schimbe statutul cu privire la vaccinare”, scrie realitatea.net

Studenții se pot reînmatricula la cursurile universității dacă respectă cerința privind vaccinul sau pot depune o scutire până pe 25 august, se arată în raport sau se pot întoarce în timpul semestrului de primăvară, cu condiția să fie vaccinați sau scutiți până atunci.

Accident în lanţ la Criuleni. Trei maşini s-au făcut zob
Articolul anterior
Angelina Jolie a atins un număr record de urmăritori pe Instagram în doar trei ore devastând alte vedete
Articolul următor