Studenții anilor III-IV sunt implicați în calitate de educatori, învățători și profesori în instituțiile de învățământ din țară

Studenții anilor III-IV de la programele de studii superioare de licență și a celor de la programele de studii superioare de master de la domeniul „Științe ale educației”, sunt implicați în calitate de educatori, învățători și profesori în instituțiile de învățământ general din țară, pe o perioadă determinată, în anul de studii 2020-2021.

separator

Acțiunea are loc în cadrul campaniei „Pledoarie pentru pedagogie”, anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Acțiunea „Studenții solidari cu școala” are are ca scop promovarea statutului cadrului didactic în școli și alte instituții de învățământ.

Studenții, care își vor manifesta interesul de a se alătura inițiativei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării vor fi angajați și remunerați în instituțiile de învățământ general, în calitate de educatori, învățători, profesori, prin cumul, maxim pe o normă didactică de 9 ore.

Instituțiile de învățământ superior vor considera această activitate ca stagiu de practică pedagogică, fără a solicita elaborarea rapoartelor suplimentare în cadrul acestora.

Pe perioada aflării studentului în instituția de învățământ general în calitate de educator, învățător, profesor, universitatea, dar și instituția unde se va încadra studentul/studenta va desemna câte un mentor.

Mentorii ambelor instituții vor coordona și stabili un orar flexibil al orelor academice și lecțiilor școlare, în așa fel ca acești studenți să se poată încadra în activitățile academice incluse în planul de învățământ al specialității date. Menționăm că pentru studenții angajați în instituțiile de învățământ general vor fi elaborate planuri individualizate de învățământ și aprobate de rectorul instituției.

Repartizarea studenților pentru angajare se va realiza în dependență de necesarul de cadre didactice solicitate de reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Un liceu din Capitală continuă cursurile online. 5 profesori, infectați cu Covid-19
Articolul anterior
Primele poze cu Gina Pistol însărcinată. Smiley a însoţit-o la ginecolog
Articolul următor
Alte articole interesante