Studenții au revenit la studii în format fizic. Cum a început noul an de învățământ

Începând cu 14 septembrie, universitățile din țară au demarat procesul de revenire la studii în format fizic.

separator

Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Educației, Igor Șarov, transmite diez.md.

„Primele două săptămâni toate universitățile din țară au activat în regim online. Revenirea la studii se realizează eșalonat, iar prioritari sunt studenții anului I. Începând cu 14 septembrie o parte de universități au trecut la nivelul mixt de organizare de studii, activități atât online, cât și față în față”, a declarat Igor Șarov.

Totodată Igor Șarov a anunțat că 9 universități au trecut la sistemul mixt de studii din 14 septembrie, 3 universități vor trece la sistemul mixt din 16 septembrie, 5 universități vor trece la sistemul mixt din 21 septembrie, altele 5 universități vor desfășura în continuare cursuri doar în regim online pe parcursul întregii luni de septembrie.

Formatul mixt de studii presupune desfășurarea lecțiilor teoretice în format online, iar a celor practice cu prezență fizică la universitate.

De asemenea, ministrul a anunțat că din numărul total de 16.000 de locuri în căminele universitare, 35% au fost ocupate.

Până la ora actuală, 7 cadre universitare și 8 studenți au fost testați pozitiv la COVID-19, iar 52 de studenți şi 21 de cadre didactice se află în autoizolare.

Încă un medic din țara noastră, ucis de virusul Covid-19
Articolul anterior
Italia: la o școală din Genova elevii scriu în genunchi și folosesc scaunul drept masă
Articolul următor
Alte articole interesante