Studenții basarabeni care învaţă în România pot fi programați pentru vaccinare

Mulţi dintre moldovenii care au cetăţenie română, dar şi domiciliul în România, aleg să se vaccineze în țara vecină. Cei care au nevoie de ajutor la înscrierea pe platformă sunt ajutați de Asociația ,,Dreptul Basarabiei”, transmite Tvr.ro.

Legislația din România permite imunizarea tuturor românilor cu domiciliul stabilit în România, chiar dacă nu stau efectiv în țară, dar se află în timpul vaccinării pe teritoriul României. 

Asta înseamnă că românii din Basarabia și Bucovina au dreptul să se programeze pentru a primi vaccinul împotriva noului coronavirus în România.

Studenții basarabeni care învaţă în România sunt eligibili pentru a fi vaccinați în etapa a treia. Moldovenii care au cetățenie română și domiciliul în România trebuie să trebuie să completeze pe platforma naţională de vaccinare codul numeric personal, un număr de telefon din România și adresa din ţară.

Asociația ,,Dreptul Basarabiei” vine în întâmpinarea celor care nu ştiu cum să se programeze, dar oferă şi informaţii actualizate despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru trecerea vămii în siguranţă în ziua programării. 

Persoanele care doresc ajutor, pot contacta asociaţia direct pe pagina de Facebook.

Vaccinarea anti-Covid a început în Republica Moldova în urmă cu aproape două săptămâni.

Atenție, șoferi! Crater uriaș pe o stradă din Centrul Capitalei

Un crater uriaș a apărut chiar în Centrul Capitalei. Se întâmplă pe strada Serghei Lazo.

Asfaltul s-a surpat rău și s-a format o groapă uriașă.

Cei de la Direcția transport public și comunicații a spus că groapa s-a format în urma ploilor care au durat cam mult timp și va fi reparată.

Accident pe Viaduct cu implicare mai multor mașini. Cine se face vinovat

Un accident cu implicarea mai multor unități de trasport a avut loc în această dimineață pe bulevardul Dacia din Capitală. Potrivit informațiilor, impactul s-a produs în jurul orei 08:50, iar urmare a celor întâmplate, la fața locului s-a deplasat un echipaj al secției documentare accidente rutiere, scrie realitatea.md.

Ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate 4 unități de transport, (Renault Lexus, Peugeot, Range Rover), la volanul cărora se aflau șoferițe.

În urma impactului, de ingrijiri medicale la locul accidentul a avut nevoie o minoră de 3 ani, fără a fi transportată la spital.

Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Anchetă de serviciu în cazul incidentului din căminul unde a căzut tavanul peste o studentă

Ministerul Culturii a inițiat o anchetă de serviciu pe cazul incidentului din căminul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), de acum câteva zile, când o bucată de tavan a căzut peste o studentă, scrie realitatea.md.

Situația șocantă s-a produs în dimineața zilei de marți, 2 mai, în căminul AMTAP de pe strada Armenească 40 și a fost făcută publică pe rețelele sociale de o internaută.

„La solicitarea Ministerului Culturii de a prezenta explicații pe marginea incidentului, administrația AMTAP a menționat că nu au fost plângeri ale studenților referitor la starea odăilor”, se arată în nota emisă de minister.

Potrivit autoarei postării, responsabilii de la cămin au fost avertizați anterior despre existența acestei probleme, însă studentele ar fi fost ignorate. Totuși, administrația academiei a menționat că este pentru prima dată când astfel de incidente se produc în camere.

„Până la acest caz s-a întâmplat să cadă tencuiala din sălile de baie, din cauza umidității, situația fiind remediată imediat, însă în camere asemenea incident a avut loc pentru prima dată”, a precizat AMTAP.

Ministerul Culturii a inițiat o anchetă de serviciu pe caz, rezultatele acesteia urmând să fie publicate ulterior.

Bărbatul care se chinuie de 17 ani să ia permisul de conducere. A picat la examenul teoretic de 192 de ori
Articolul anterior
Experții în alertă: O nouă variantă de Covid-19 descoperită în Franța iese negativă la testarea PCR
Articolul următor