Studiu: Bărbații inteligenți înșală mai puțin

Potrivit oamenilor de știință, bărbații inteligenți înșală mai puțin. Astfel, aceștia au demonstrat că, în condițiile moderne, natura poligamă a bărbatului este înlocuită de monogamie.

separator

Cu cât un bărbat este mai inteligent, cu atât este mai mică probabilitatea ca el să își înșele partenera, susțin cercetătorii de la Institutul de Economie din Londra.

„Bărbații cu un IQ mai mare valorează mai mult monogamia și sexul cu o singură persoană față de bărbații mai puțin inteligenți”, arată studiul.

Psihologii britanici arată că relațiile intime cu o singură femeie salvează bărbatul de stres și costuri suplimentare, astfel că doar cei inteligenți sunt capabili să rămână fideli. Ei sunt capabili să înțeleagă că monogamia este cea mai profitabilă opțiune de relație cu sexul opus, în condițiile moderne.Pe de altă parte, se pare că aceste rezultate nu se aplică și în cazul femeilor. Nivelul lor de inteligență nu afectează în niciun fel motivele pentru care sunt infidele. Conform unor studii, femeile își înșală partenerul atunci când nu se mai simt dorite sau când sunt nefericite, pe când bărbații sunt infideli doar pentru că li se oferă oportunitatea. Așadar, dacă partenerul te înșală, problema nu îți aparține. Înseamnă doar că nu este o persoană tocmai inteligentă.

Sursa

Descoperire șocantă în Capitală. Un bebeluș a fost găsit la groapa de gunoi
Articolul anterior
Dan Bălan, asaltat de micuți în vacanța în Africa
Articolul următor
Alte articole interesante