Studiu: câți moldoveni sunt siguri că nu se vor infecta cu noul coronavirus

Datele au fost prezentate în cadrul Barometrului Opiniei Publice (BOP) realizat de Institutul de Politici Publice, Majoritatea intervievaților din Republica Moldova susțin că probabilitatea că se vor infecta cu noul Coronavirus este foarte mică.

separator

Astfel, circa 60% din respondenți consideră că nu au nicio șansă sau au probabilitatea foarte mică de a se infecta cu Covid-19.

De partea cealaltă, circa 32% dintre intervievați cred că exista șansa de infectare, 20,4% susțin că e probabil și 11,8% – foarte probabil.

La moment, din totalul respondenților angajați, 73,9% muncesc direct la locul de muncă, 16,3 % mai lucrează și de acasă și doar 9,8% au revenit la locul de muncă.

Totodată, circa 21% dintre respondenți angajați la momentul realizării studiului au menționat că există riscul ca în viitorul apropiat să-și piardă locul de muncă.

Sondajul a fost efectuat telefonic, în perioada 13-23 iunie, pe un eșantion de 1.200 de persoane. Marja de eroare anunțată de autorii studiului e de ±3%, transmite stiri.md.

Încă 11 morți din cauza infecției Covid-19. Cine sunt victimele?
Articolul anterior
Peste 800 de copii, infectați cu virusul Covid-19. Sfaturile medicilor pentru părinți
Articolul următor
Alte articole interesante