SUA au anunţat peste de 2.400 de decese din cauza Covid-19 în 24 de ore

Statele Unite au anunţat miercuri, în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoștinței, peste de 2.400 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, un bilanț al deceselor care nu a mai fost atins de peste şase luni.

separator

În ţară s-au înregistrat totodată aproape 200.000 de noi cazuri de COVID-19, transmite Agerpres.

Aceasta a fost a doua zi consecutivă în care s-a depășit pragul zilnic de 2.000 de decese.

Ultima dată când numărul deceselor a depășit 2.400 într-o singură zi a fost la începutul lunii mai, în plină criză sanitară în Statele Unite.

Confruntate cu un nou focar de epidemie, care se află în faza „exponențială” în SUA potrivit autorităților din domeniul sănătății, numeroase state au reimpus, una după alta, restricții în pofida sosirii sezonului sărbătorilor de iarnă.

Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) este o mare sărbătoare în SUA, pentru mulţi mai importantă decât Crăciunul, în care prietenii şi familiile se reunesc în jurul tradiționalului curcan umplut.

Fără a interzice deplasările, Centrele Americane de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC) au cerut pentru prima dată americanilor să nu călătorească pentru această sărbătoare.

Statele Unite, țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19 în cifre absolute, au înregistrat în total peste 12,7 milioane de cazuri şi 262.080 de decese.

Expert: Tot mai mulți oameni de succes și cu venituri decente părăsesc Moldova
Articolul anterior
Un medic povestește experiența pe care a avut-o în calitate de pacient Covid
Articolul următor
Alte articole interesante