SUA donează Moldovei 500.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson

Statele Unite ale Americii donează Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson împotriva COVID-19.

Despre aceasta a anunțat ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

„Anunț cu mândrie că, prin intermediul platformei COVAX, SUA donează Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson produse în SUA. Primele 150.000 de doze vor ajunge în Moldova pe 12 iulie.

Nu putea exista un prilej mai important pentru această donație. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii și salvarea vieților cetățenilor Moldovei.

După cum a spus Președintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaționale de vaccinare aceeași rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern. 

Această donație este cea mai recentă într-un parteneriat extins și productiv, în cadrul căruia s-au acordat peste 4 milioane de dolari de asistență legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator și distilatoare de apă, și de asemenea pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

Este un moment unic în istorie. Statele Unite vor continua să facă tot ce putem pentru a construi o lume mai sigură și mai protejată de amenințarea bolilor infecțioase”, a precizat Dereck J. Hogan.

Natalia Barbu, în costum de baie înainte de naștere!
Articolul anterior
Focare alarmante de Covid-19 în două localități din Cahul
Articolul următor
Alte articole interesante