SUA nu mai primesc călători din Europa timp de 30 de zile, cu excepția Regatului Unit

Președintele Trump a anunțat o suspendare de 30 de zile a călătoriilor din Europa, cu excepția Regatului Unit, deoarece cazurile de coronavirus continuă să crească.

separator
Președintele Trump a anunțat miercuri că a ordonat o suspendare a călătoriei în Statele Unite din Europa pentru o perioadă de 30 de zile, în efortul de a stopa răspândirea coronavirusului.

„După ce am efectuat consultat cu oficialii noștri din domeniul sănătății guvernamentale, am decis să iau mai multe acțiuni puternice, dar necesare pentru a proteja sănătatea și starea de bine a tuturor americanilor”, a declarat Trump în timpul unei adrese a Oficiului Oval. „Pentru a evita ca noile cazuri să intre pe țărmurile noastre, vom suspenda toate călătoriile din Europa către Statele Unite pentru următoarele 30 de zile. Noile reguli vor intra în vigoare vineri seara la miezul nopții. ”

Spunând că SUA a „văzut dramatic mai puține cazuri” decât țările europene, datorită deciziei sale de a interzice călătoriile către și dinspre China luna trecută, Trump a vizat apoi Uniunea Europeană, acuzând-o.

„Uniunea Europeană nu a reușit să ia aceleași precauții și să restricționeze călătoriile din China și din alte puncte fierbinți. Drept urmare, un număr mare de noi cazuri în Statele Unite au fost cauzate de călătorii din Europa ”, a spus Trump.

Noile restricții de călătorie, despre care Trump a declarat că ar putea fi modificate în funcție de „condițiile pe teren”, nu includ Regatul Unit, care a părăsit Uniunea Europeană pe 31 ianuarie.

Tom Hanks și soția sa, internați cu coronavirus la un spital din Australia
Articolul anterior
Toți cu aceeași linguriță. Ritualul de împărtășanie în Moldova nu va fi schimbat
Articolul următor
Alte articole interesante