SUA vor primi 100 de mii de refugiați ucraineni care fug din calea războiului

Statele Unite vor primi până la 100 000 de refugiaţi ucraineni şi alte persoane care fug de agresiunea Rusiei în Ucraina, a anunţat un înalt oficial american, transmite de CNN.

War in Ukraine: Citizens evacuate town of Irpin as homes are destroyed -  BBC News

„Pentru a îndeplini acest angajament, luăm în considerare întreaga gamă de căi legale către Statele Unite”, a spus oficialul, referindu-se la programul pentru acceptarea refugiaţilor din SUA, liberarea condiţionată, precum şi la vizele temporare sau de imigrare pentru SUA.

Casa Albă nu va trebui să ceară Congresului să extindă plafonul actual al refugiaţilor anuali – care este în prezent stabilit la 125 000 pentru anul fiscal 2022, deoarece este mai degrabă un „angajament pe termen lung” şi vor exista alte căi de intrare în SUA pentru mulţi dintre refugiaţii ucraineni, a mai precizat oficialul american.

„Încă avem o capacitate semnificativă din cifra de 125 000 de refugiaţi anual, deci în prezent nu ne imaginăm necesitatea de a depăşi această cifră”, a mai spus el.

Oficialul a explicat că administraţia lucrează la extinderea şi dezvoltarea de noi programe cu „accent pe primirea ucrainenilor care au rude în Statele Unite”.

Se va pune accent pe protejarea categoriilor vulnerabile, inclusiv membri ai comunităţii LGBTQI+, cei cu nevoi medicale, jurnalişti şi resortisanţi din ţări terţe.

„Deschizându-ne ţara acestor persoane, vom ameliora presiunea asupra ţărilor gazdă europene, care în prezent îşi asumă o responsabilitate foarte mare”, a adăugat oficialul.

sursa: www.zdg.md

Filip Kirkorov nu cunoaște dacă are interdicție de intrare în Republica Moldova

Cântărețul rus Filip Kirkorov nu cunoaște despre includerea numelui său în lista persoanelor din Federația Rusă, cărora le-a fost aplicată interdicția de intrare în R.Moldova.

Поролоновая жопа: Филиппа Киркорова обвинили в искусственной заднице, а он  дал себя пощупать

Despre acest lucru a anunțat reprezentantul artistului, Ecaterina Uspenskaia, pentru RIA, transmite www.deschide.md.

„La moment, noi ne gândim la concertele care ar urma să aibă loc la Kremlin, însă vom lua în calcul această informație”, a declarat ea.

De menționat că Filip Kirkorov a încercat să ajungă în R.Moldova la data de 29 iulie 2022 pentru a participa la un concert, în spatele cărui se aflau oamenii lui Șor. Artistul a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, la bordul unei aeronave care efectua o cursă charter de la Istanbul. La bordul aceleiași aeronave, împreună cu Kirkorov mai era și un tânăr, cetățean al Ucrainei. La ieșirea din sala VIP, polițiștii de frontieră l-au anunțat pe Kirkorov că acesta are interdicție pe teritoriul R. Moldova, așa că s-a văzut nevoit să facă cale întoarsă.

Zaharova atacă din nou Chișinăul: Interzicerea panglicii bicolore – o decizie monstruoasă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, lansează noi acuzații în adresa Chișinăului după ce prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că hotărârea Curții Constituționale nu va împiedica autoritățile să sancționeze cetățenii R.Moldova care vor purta panglica Sf. Gheorghe în ziua de 9 Mai. Potrivit oficialului de la Moscova, interzicerea purtării panglicii bicolore reprezintă o „decizie monstruoasă”, transmite www.deschide.md.

Maria Zakharova: “We would like to understand Yerevan's basic viewpoint” -  Mediamax.am

„Este o decizie monstruoasă. Ei încă au tupeu să arunce această decizie în spațiul public sub forma unei justificări”, a declarat ea pentru Pervîi Kanal.

De menționat că la data de 20 aprilie 2022, Legislativul a adoptat legea care interzice simbolurile de război, inclusiv panglica „Sf. Gheorghe”, folosite de trupele ruse ca simbol în cadrul invaziei din Ucraina.

Nefiind de acord cu decizia Parlamentului, deputații PSRM au contestat legea respectivă la Curtea Constituțională.

Prin decizia CCM din 11 aprilie, a fost admisă parțial sesizarea depusă de deputații socialiști și s-a declarat drept neconstituțională sintagma „și care pot fi confundate cu acestea” din Legea privind contracararea activității extremiste, potrivit căreia este interzisă etalarea, confecționarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea difuzării publice a atributelor ori simbolurilor create prin stilizarea atributelor ori simbolurilor fasciste, național-socialiste (naziste), ale unei organizații extremiste sau a atributelor ori simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni, și care pot fi confundate cu acestea.

Un bărbat din Telenești, condamnat la 7 ani închisoare. A exploatat prin muncă trei persoane, în regiunea Moscovei

Un bărbat de 39 de ani din Telenești a fost condamnat la 7 ani închisoare, fiind învinuit de exploatarea prin muncă, în condiții extrem de grele, a trei persoane cărora nu le-ar fi achitat suma de circa două mii de dolari.

Până la 100 de deținuți ar putea fi eliberați astăzi | Digi24

Inculpatul a fost denunțat de fostul său prieten în 2016, după ce ceilalți doi bărbați îl bănuiau de faptul că el ar fi primit bani de la inculpat, fără ca să le ofere parte de remunerare ce li se cuvine.

Precum se arată în materialele cauzei, victimele s-au deplasat în orașele Solnichinogorck și Crasnogorsc din regiunea Moscovei, Rusia, unde au fost nevoiți să doarmă la podea, iar pentru ca să-și cumpere mâncare, parcurgeau până la 5 km, prin pădure. Mai mult, aceștia nici nu aveau unde-și găti mâncarea. Pe lângă toate acestea, potrivit declarațiilor, munceau și până la 22:00. 

Potrivit mamei unui din muncitori, acesta a sosit acasă după o perioadă în care nu aveau nici bloc sanitar, astfel încât acesta a revenit în haine murdare și a primit doar bani pentru călătoria Rusia-Moldova. 

În același an, la solicitarea procurorilor PCCOCS, bărbatul a fost plasat în arest preventiv, care a fost prelungit repetat.

Totodată, la solicitarea procurorilor, judecătorii au aplicat sechestre asupra a două terenuri agricole ale acestuia, pentru viitoarea confiscare.

Acum, potrivit sentinței bărbatul urmează să le întoarcă celor trei a câte 700 de dolari pentru munca efectuată.

Victimele au vârste de  28, 32 și, respectiv, 35 de ani, cu domiciliul în Orhei.

Ucraina cere privarea Rusiei de capacitatea de a folosi GPS-ul în război
Articolul anterior
Momentul în care un localnic evadează din Mariupol, orașul apocalipsei. Sunt cadavre la tot pasul, nimeni nu le mai îngroapă
Articolul următor