Succesul TV a fost cea mai mare năpastă a vieţii lui!

1Este unul dintre cei mai bine plătiţi actori de televiziune. Cu toate acestea, succesul a reprezentat pentru el „un adevărat coşmar”.

separator

Este vorba de Hugh Laurie, actorul britanic în vârstă de 53 de ani, care i-a dat viaţă personajului Doctorului House. Acesta primea un onorariu de 250.000 de lire sterline pe episod. În ciuda succesului în carieră (două premii Globul de aur) şi a succesului financiar, Hugh este nemulţumit.

Pentru el succesul a reprezentat şi multă frustrare. În timpul filmărilor din Los Angelis maşina sa a fost modificată cu geamuri fumurii, ca să nu mai fie fotografiat cu telefoanele mobile.

Tot din acest motiv a încetat să mai meargă la cumpărături, pentru ca lumea să nu îi mai fotografieze conţinutul coşului.

2Dar cel mai greu lucru pentru el a fost despărţirea de familie. Soţia şi copiii au rămas în Marea Britanie, iar depărtarea şi-a spus cuvântul. Revenirea în familiei după cei 8 ani, a necesitat o perioadă de reajustare, în special pentru copii. Starul s-a reacomodat imediat, după cum recunoaşte singur.

În timpul filmărilor la serialul care l-a propulsat spre celebritate, Hugh îşi dorea în secret să aibă parte de un mic accident, pentru a fi liber de la filmări o zi sau două.

În prezent Hugh Laurie admite că nu s-ar mai „înhăma” din nou la un proiect de o asemenea anvergură, dar că flirtează cu ideea de a se apuca de regie, „ca să pot lucra în propriile mele haine”.

Un adolescent care și-ar fi satisfăcut poftele sexuale cu bunica sa riscă șase ani de închisoare

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui tânăr de 18 ani, de comiterea infracțiunii de „viol, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unui membru de familie” (art. 171 alin. (2) lit. c) Cod penal), informează unica.md cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale

Reieșind din actul de învinuire, la 28 decembrie 2023, în jurul orei 18:00, învinuitul, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a pătruns abuziv în locuinţa bunicii sale, amplasată într-un sat din centrul țării. Acolo, a imobilizat-o prin legarea membrelor superioare și a gurii şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra din cauza vârstei înaintate, a întreţinut cu ea acte și rapoarte sexuale neconsimțite.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii.

În privinţa învinuitului a fost aleasă măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile. Dacă acesta va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 6 ani de închisoare.

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Se modifică regulile de intrare în Israel

Începând cu data de  1 august curent, Statul Israel modifică regulile de intrare pe teritoriul său pentru cetățenii statelor cu regim fără de vize, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, scrie stiripesurse.md.

Astfel, Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL https://israel-entry.piba.gov.il/ de verificare prealabilă și pre aprobare a intrării și șederii în Israel a cetățenilor străini. Până la 1 august,  sistemul are caracter pilot, iar odată cu prima zi a lunii august, va funcționa ca sistem instituțional de verificare prealabilă a cetățenilor străini care doresc să viziteze Statul Israel cu diverse scopuri.

Potrivit autorităților israeliene, cetățenii străini ai statelor cu regim fără de viză nu vor putea intra pe teritoriul Statului Israel fără aprobarea prealabilă prin sistemul ETA-IL. Cetățenii străini care aplică prin acest sistem în luna iulie, perioadă pilot a sistemului, primesc aprobarea ce va rămâne valabilă timp de doi ani de zile.

În perioada proiectului pilot, adică până la data de 1 august, aplicarea pentru intrarea în Statul Israel este gratuită, iar după – verificarea prealabilă în scopul aprobării intrării pe teritoriul Statului Israel va costa 25 de NIS, aproximativ 120 de lei moldovenești.

Paste cu fasole
Articolul anterior
Pentru cei care nu iubesc mişcarea!
Articolul următor