Sufletul folcorului românesc omagiat astăzi!

mihaiciobanupresa_bigA cântat dorul și casa părintească. A plâns prin cântec și tot prin cântec s-a bucurat de familie, copii și nepoți. Cântecul și familia este tot ce are mai sfânt. Este apreciat aici și departe de hotarele țării. Moldovenii din străinătate își alină sufletul și dorul cu melodiile lui.

separator

Mihai Ciobanu își sărbătorește astăzi frumoasă vârstă de 60 de ani. Cu această ocazie, Unica.md îi urează multă-multă sănătate, bucurie de la cei dragi, recunoștință de la discipoli, dragoste din partea poporului pe care l-a alinat și continuă să o facă prin cântecele sale.

Alături de urarea noastră vin câteva gânduri frumoase din partea oamenilor care au trecut prin viața marelui artist.

andrei tamazlacaru”Eu nu-m să-l uit niciodată! Cât am să am putere și zile, am să ascult și admir, pentru tot ceea ce a dăruit sufletului românesc și pentru că a fost primul care a făcut o deplasare la țară și a dat viață cântecului nistrean.  Nu am să-l uit, pentru că, împreună cu Grigore Vieru, a fost alături de mine când am căzut la pat, nu mai puteam vorbi și arătam într-un hal fără de hal. Mihai Ciobanu este un mare artist și un mare OM. Îi doresc din tot sufletul sănătate și putere pentru a înfrunta greutățile. Dumnezeu să îl aibă în pază pe el și pe soția lui minunată, care îi este alături și îl ajută în toate. Fie ca vocea lui să se audă peste secole. La mulți ani pentru cea mai mare avere a neamului românesc, Mihai Ciobanu! ”

Andrei Tamazlâcaru, folclorist

Nicolae Gribincea”Mihai Ciobanu este un exemplu fericit pentru cultura noastră și un model pentru tinerii care vor să ducă folclorul mai departe. Îi doresc din suflet multă sănătate, că-i mai necesară decât toate, prosperitate și realizări frumoase. La mulți ani!”

Nicolae Gribincea, interpret, folclorist

 

Maxian1”Dragă Mihai, te cunosc din tinerețe, de când concertam pe scena Palatului de Cultură din Hâncești. Sunt mândru că viața a făcut ca drumurile noastre să se intersecteze de mai multe ori. Ești o persoană deosebită și sufletul folcoric al cântecului neamului nostru. Te apreciez enorm și îți mulțumesc pentru că te-ai dăruit cântecului, iar cântecul ni l-ai dăruit nouă. Să fii sănătos și să ai inspirație pentru tot ce se numește cântec al neamului. La mulți ani!”

Gheorghe Maxian, directorul

Muzeului  de Istorie și Etnografie din Orhei

Viața merge mai departe: povestea lui Cristian!
Articolul anterior
Andra a luat o decizie importantă!
Articolul următor
Alte articole interesante